Co was urzekło w aikido!!!
Napisano Ponad rok temu
Moja przygoda z aikido trwa od niedawna. Wcześniej skłaniałem się do form waki wymagających w dużo większym zakresie siły fizycznej. Samego aikido unikałem , gdyż odstęczła mnie ta otoczka duchowa i wydawało mi się mało dynamiczne (brak wiedzy). Po 12-latach obijania się po matach zaczęło mi czegoś brakować. Dręczyły mnie kontuzje i byłem rozczarowany kierunkiem w którym podąża moje ukochane judo. Trochę boksowałem, uczeszczałem na ju-jutsu, combat- mogłem się tam sprawdzić ale nie odnależć. Potem skusiłem się by odwiedzić trening aikido u "sensei" Piotra Masztalerza i... stwierdziłem, że to jest miejsce dla mnie. Chciałbym wiedzieć czy są ludzie ,któży też mieli podobną drogę jak ja. Mam 22 lata, nie wiem czy jestem na to za stary czy nie i prawdę mówiąc nie obchodzi mnie to.Chcę to robić.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Tengu
Napisano Ponad rok temu
nie zaraził mnie Aikido hehe
Robiłem wszystko aby mnie nie wciągnął ale po jakichś 6 latach wkoncu się mu udało tylko ze po aikido byl powrót do BJJ no i teraz mam skromny dorobek 6 lat u tatka i 4 w BJJ hehe
Pamietam ze zawsze cos robiłem tylko nie zawsze mi to wychodziło..
Wiem tylko tyle ze zrobili mnie podobno na macie... rotfl :paker: dziecko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie pociąga możliwość ciągłego rozwoju i doskonalenia... Jak to aiki dobrze ujął "nieskończoność i poezja"....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz tez dobrego Gospodarza...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz zaś mnie kręci to, że to kapitalna okazja do zresetowania wszystkich stresów spoza maty i bycia "tu i teraz". Oraz że można się w to bawić w każdym wieku, aż do śmierci - mam nadzieję że nie cum defecatio mortis
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Aiki tego nie przewiduje
czego nie przewidzialem? Nie rozumiem :-))))))))
Aiki
Napisano Ponad rok temu
S.
Napisano Ponad rok temu
TENGU....long live THE HIGHLANDER...respect
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co wybrac
- Ponad rok temu
-