Skocz do zawartości

Zdjęcie

aktorzy którzy trenowali bjj

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

budo_campo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 905 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Re: aktorzy którzy trenowali bjj
Hehe, tylko tyle znlazłem :oops: , mowa oczywicie o "Tomb Raider"
"[...]Lara Croft - dice la Jolie -. Picchia duro ma, in fondo, è buona e vulnerabile».
La preparazione fisica a cui le riprese del film dal budget di 100 milioni di dollari l’hanno costretta (e dove si trova a praticare ju-jitsu, kick boxing, bungie jumping, poaracadute e altro)[...]".
Na sto 100% było to Gracie Jiu Jitsu, bo widziałem nawet ten trening gdzieś w TV swego czasu.
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

w jakims serialu o jakims grubym, chinskim policjancie w USA (chyba na TV4 lecialo) wystapil kolo, ktory jakos tak mi Basa Ruttena przypominal. Trenowal na dachu jakiegos wierzowca i gadal z jakims kolesiem: najpierw uderzal w napiestnikach w worek, a potem wskoczyl na tego kolesia i zalozyl mu balache w stojce - calkiem ladnie to wygladalo ;) Niestety nie ogladalem dalej bo mamusia TV przelaczyla ;)
  • 0

budo_zolin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 670 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Obejrzalem wlasnie nowego blade. Sredni film(wedlug mnei za duzo walki wrecz...az nudne to bylo), pelno roznych stylow walki pokazano....jednakze nie pominieto bjj. Jest troche parteru, zauwazylem wyciagniecie balachy, w polanczeniu z jakims dziwnym przejsciem do 2 chwytu i innego laminia reki. W zasadzie nie wiem troszke po co to przejscie bylo potrzebne, skoro z balachy tez spokojnie udaje zlamac reke. No ale to pewnie taki bajer tworcow, jak ktos obejrzy to niech da znac.

Oleg Taktarov gra sobie w national treasure. Taka mala ciekawostka, w koncu to zawodnik mma(judo i sambo cwiczyl?).
  • 0

budo_macleod
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 471 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w jakims serialu o jakims grubym, chinskim policjancie w USA (chyba na TV4 lecialo) wystapil kolo, ktory jakos tak mi Basa Ruttena przypominal. Trenowal na dachu jakiegos wierzowca i gadal z jakims kolesiem: najpierw uderzal w napiestnikach w worek, a potem wskoczyl na tego kolesia i zalozyl mu balache w stojce - calkiem ladnie to wygladalo ;) Niestety nie ogladalem dalej bo mamusia TV przelaczyla ;)

Bas Rutten gral goscinnie w tym odcinku "Stanu Wyjatkowego" z Samo Hungiem.Generalnie poza ta scena nie bylo ciekawych walk. Rutten gral jakiegos bandyte ktorego nikt nie mogl pokonac w walce ...ostatecznie go zastrzelili :)
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Bas Rutten gral goscinnie w tym odcinku "Stanu Wyjatkowego" z Samo Hungiem.Generalnie poza ta scena nie bylo ciekawych walk. Rutten gral jakiegos bandyte ktorego nikt nie mogl pokonac w walce ...ostatecznie go zastrzelili :)

czyli dobrze mi sie wydawalo - to byl Rutten ;) . Uf, w sumie dobrze ze nikt go nie mogl w walce pokonac, bo bym sie conajmniej zsikal ze smiechu gdyby ten chinski grubasek go pokonal ;)
Pozdrawiam
ps. "wierzowiec" :oops: :oops:
  • 0

budo_singlaub
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1465 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wiem że Mel Gibson przygotowując się do scen walki w "Zabójczej broni 1"

Ostatnio obejrzałem to i patrzę a tu na końcu Mel wykańcza badguya trójkątem.
Kiedyś nawet nie wiedziałem jak to się nazywa :)
  • 0

budo_tengu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 605 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Frank Shamrock gral w jednym z idcinkow straznika teksasu :lol: , a Kena Shamrocka widzialem w jakims niemilosiernym gniocie o nielegalnych walkach.
Oleg Taktarow wzial sie na serio z aktorstwo, ostanio mozna go ogladac w "National Treasure", a wczesniej w "15 minutes" gdzie wystapil u boku Roberta Deniro (nawet niezly filmik).
Z tego co czytalem to Frank Shamrock kreci aktualnie cos w rodzaju Rockiego w klimacie mma :? , a i Bas Rutten chce sie wziasc za aktorstwo. Basa widzialem w odcinku serialu "King of Queens" gdzie gral alfonsa :)
  • 0

budo_avio
  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

W jednym z filmów z Jackie Chanem(nie pamiętam tytułu) wystąpił Tito Ortiz, który zagrał samego siebie i walczył rzecz jasna w klatce. Jednak tak go uchararakteryzowali, że w tym filmie był on wielkim, dwumetrowym chłopem, który rzuca innymi po całym ringu. Wiadomo - Tito do kozaków należy ale nie do aż takich.
  • 0

budo_chrystianek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 668 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Helio Gracie uwielbia turlac sie z Bundim

Arnie wspiera bjj ale trudno sie dziwic bo jest to najszybciej rozwijajacy sie nowy sport w stanach(razem z pilka nozna :D )

blade3-hehehe ciekawe dlaczego w tym odcinku Snipes nie pokazal sie bez koszulki a caly czas biega w kamizelce :) :)

w jakims filmie z z Jet Lee masz cala gale zawodnikow mma
Randy,Chuck i inni ale oczywiscie najwiekszym badass zostal zrobiony Tito....
  • 0

budo_jerz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3372 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

W jednym z filmów z Jackie Chanem(nie pamiętam tytułu) wystąpił Tito Ortiz, który zagrał samego siebie i walczył rzecz jasna w klatce. Jednak tak go uchararakteryzowali, że w tym filmie był on wielkim, dwumetrowym chłopem, który rzuca innymi po całym ringu. Wiadomo - Tito do kozaków należy ale nie do aż takich.

Nie z Jackie Chanem tylko z Jet-em Lee "Cradel 2 the grave" czy jak to się pisze.
  • 0

budo_marchew
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 749 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

I procz niego byl tam jeszcze Chuck Liddell i ktos jeszcze.

A Tito maly chlop nie jest, 190cm bodajze ma.

M.
  • 0

budo_zolin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 670 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Nie wiem czy gdzies juz nie byla wzmianka ale....Ed O'Neil aka al bundy ma czarny pas w bjj :)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

jakos niedawno dostalo mu sie.

ps. sory za odgrzewanie kotletow
  • 0

budo_hellfire
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2404 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie wiem czy gdzies juz nie byla wzmianka ale....Ed O'Neil aka al bundy ma czarny pas w bjj :)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

jakos niedawno dostalo mu sie.

Ćwiczy ponad 15 lat...
Tu jeszcze wypowiedź jak miał brąz:

Ale mu się postarzało...[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_nagato
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 141 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Coś z krajowego podwórka.
Z planu filmowego do "Gwiazd w Czerni" (soon at theatres near you) - scenka bójki w atelier. Miała być standardowa czyli łup-bęc, ale pomyślałem, że wprowadzenie niestandardowego elementu z BJJ jakim jest "flying armbar" nie zaszkodzi. Tyle, że aktor kreujący główną rolę (Staszek Mąderek) nigdy się z czymś takim nie zetknął. Więc najpierw musiałem go przeszkolić zaczynając od najprostszej wersji czyli kolano o brzuch. Już po drugiej próbie - Staszek montował dźwignię aż miło, bez "podkładania się" przez kaskadera. Krótki zapis z przygotowań oraz efekt końcowy czyli fragment roboczej wersji filmu tutaj: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (3,3 MB).
  • 0

budo_more
  • Użytkownik
  • Pip
  • 48 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

z tego co wiem, to Bass Ruten zagrał w paru filmach, w jednym grał głowną rolę. Jerome Le Banner tez w jakims filmie grał, chyba w asterixie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024