Dudu - niebieski bjj
Napisano Ponad rok temu
Grupa cwiczyla ponad 6 godzin. Do booolu!
Na razie napisze tyle - nadal jestem zmeczony - ale bylo warto, a Mario Stapel to sympatyczny o ogromnych umiejetnosciach czlowiek.
A tak a'propos...
O co chodzi, moze mi ktos wytlumaczy?
Z reguly czym wyzszy poziom instruktora to i on sam "normalniejszy"...
I ta tez tam bylem,
Z innymi cwiczylem,
Razow nie malo otrzymalem!
Ale Fiodora poznalem!
Kubus Puchatek
Napisano Ponad rok temu
a ja nie bylem z kasa nie wydolilem i jeszcze cos takiego przeposcic
Wlasnie cos mnie wzielo aby napisac jakis tekst o paskach czy cos, znaczy sie moze cos splodze i/lub przetlumacze na ojczysta mowe z tej okazji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W gruncie rzeczy to nie ma zadnego znaczenia. Najbardziej - juz pisalem o tym - ale powtorze, ujelo mnie w bjj, ze sa tylko cztery paski szkoleniowe, ale zarazem niepokoi mnie, to co sie dzieje powyzej czarnego, po ch..., skoro nie stosujemy sie do obrzadku feudalnego, jedynego niepowtarzalnego i wszystkowiedzacego mistrza - te osme, czy dziesiate dany, rodem z Japonii? I tak kazdy wie, kto jest, kto i co umie i co mu swiat zawdziecza. Zreszta prawde powiedziawszy "swiat" im nic nie zawdziecza - skoro "swiat" slono placi za nauki, a nauczyciele z tego niezle zyja. Po prostu biznes, a jak sie zawiazuja przy okazji przyjaznie to bardzo dobrze, nie dobrze, ze przy okazji neogrupy plemienne, no ale lepsze to np. od grup kiboli.
A wracajac do tematu... Czy czarny pas nie wyraza umiejetnosci? Na szczescie Helio Gracie troche zakpil z tego systemu i ostatnio nawet chadzal (podobno) w bialym. W koncu funkcja paska polaga na tym, zeby kimono sie nie rojezdzalo, co chwila i nie trzeba bylo ogladac spoconych wlochatych klat.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Natomiast co do mojego zapytania, to trochę inaczej zrozumiałeś moje intencje - nie jestem fetyszystką ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fiodor co do plecow Duda to do tej pory ma jeszcze sznity !
Napisano Ponad rok temu
i tu moje zlosliwe pytanie ile osob z bijacych tak rodosnie Dudu mialo ten niebieski pasek.... to chyba pytanie retoryczne co nie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Podwojne gratulacje dla Dudu
Napisano Ponad rok temu
A jezeli chodzi o Dudu to GRATULACJE!
Napisano Ponad rok temu
nie chce byc zlosliwy ale z teog co pamietam to przynjamniej na judo prowo po nominacji do takich uderzen mieli tylko ci ktorzy juz mieli taki pas albo wyzszy....
i tu moje zlosliwe pytanie ile osob z bijacych tak rodosnie Dudu mialo ten niebieski pasek.... to chyba pytanie retoryczne co nie :twisted:
No tak jest ale wtedy laly by mnie tylko 2 osoby dlatego Mario sadysta jeden kazal to robic wszystkim
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ + Muay Thai
- Ponad rok temu
-
Judo bez GI.
- Ponad rok temu
-
Wakiemar Santana, jedyny czlowiek, ktory pokonal Helio G.
- Ponad rok temu
-
przepisy walki
- Ponad rok temu
-
take downs?
- Ponad rok temu
-
2 Międzynarodowe Mistrzostwa Niemiec-12 listopad 2002 Lahr
- Ponad rok temu
-
Miedzynarodowe Mistrzostwa Niemiec BJJ i SW