JAK ZROBIĆ PÓŁSALTO?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja się tak nauczyłem
Później już z miejsca i z rozbiegu
Myślę że powinno ci wyjść !! (o ile zrozumiesz co miałem na myśli :wink: )
Napisano Ponad rok temu
a więc żeby walnoąć rundaka trzeba stanąć w rozkroku i tak jak już pisał caporudi należy zaczynać prawą reką jeśli wysunięta jest prawa noga ale nie należy jej kłaść na ziemi odrazu najpiew trzeba sie lekko rozpędzić i wybić z prawej nogi wtedy trzeba szybko położyć na glebie prawą a zaraz potem lewą ręke i przeżucić nogi ale jednocześnie wybijając sie [w miare możliwości :wink: ] rękoma jeśli dostatecznie sie wybijesz to nie bedzie problemu z wylądowaniem dwoma nogami jednocześnie
A co do fiflaka to chodzi tu głównie o przełamanie strachu
najlepiej zaczynać z pozycji bardzo przykucniętej ręce trzeba trzymać z tyłu ale tak żeby były przygotowane do zamachu
w momencie wybicia sie z nog ważne jest aby zrobić dobry zamach rękoma
no i najważniejsze GOWA MUSI BYĆ W OSI CIAŁA jeśli ją przechylicie to fiflak wyjdzie krzywo
UDANYCH ĆWICZEŃ ZERO GRAVITI
Napisano Ponad rok temu
Dobra widzę ten temat ale.. jak sie ktos juz na uczy rundaka, fiflak.. jak sobie radzic z bolacymi stopami.. zrobilem ostatnio rundak fiflak fiflak.. fajnie to to wygladalo... no ale przez stluczona stope mam 2 tygodnie trningow z glowy bo chodzic nie moge.. na piasku jest wszystko cacy ale parkiet...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wynik dobra zabawa i zero bólu .
Gdyby te ewolucje z założenia miały boleć to mijałoby sie z sensem robienie czegoś takiego. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednakże znam wielu ludzi którzy mimo wykonywania wszystkich punktów takiej regulki w którymś miejscu kaleczyli technikę. Jedni źle lądowali innym brakowało sprężystości i dynamiki.
Tak więc najlepiej sie uczyć podglądając innych i ćwiczyć samemu. Jeżeli nie znasz nikogo kto by umiał wykonać roundaka to masz przecież internet.
Na sieci jest wiele filmików z akrobacjami, ściagnij je sobie i analizuj klatka po klatce. Najlepiej jeszcze jakbyś mógł się nagrać na video i przeanalizowac swoje błędy. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Capoeira w Gliwicach
- Ponad rok temu
-
Może było ale jeszcze o rozciąganiu !!!
- Ponad rok temu
-
Od czego zacząć nauke Armada Dupla