Nauka sztuki walki bez trenowanie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sa jacys chetni?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale jesli mowil ci ze trenuje nie cwiczac - no to juz co innego 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Coś przeczytali, zobaczyli w Sieci jakieś wideo i smarują wielkie posty.
NIE MOŻNA nauczyć się sztuk walki czytając książki. To bez sensu. Jak można nauczyć się dystansu lub jego skracania, uników, timingu, wykorzystywania okazji do założenia jakiś dźwigni czy duszeń, oglądając filmiki.
Walki można się nauczyć tylko walcząc.
Czytania można nauczyć się czytając książki.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Ja myślę że na tym Vortalu (nie urażając nikogo) jest bardzo dużo takich teoretyków-budoków.
Coś przeczytali, zobaczyli w Sieci jakieś wideo i smarują wielkie posty.
NIE MOŻNA nauczyć się sztuk walki czytając książki. To bez sensu. Jak można nauczyć się dystansu lub jego skracania, uników, timingu, wykorzystywania okazji do założenia jakiś dźwigni czy duszeń, oglądając filmiki.
Silvio
Swiete słowa , aczkolwiek uwazam ze nauczenie sie technik walki z kaset szkoleniowych jest mozliwe by opanowac pewien poziom - trzeba miec tylko partnerow ktorzy naprawde chca sie intensywnie uczyc. Pozatym sparingi ,sparingi i jeszcze raz sparingi !!!
Samemu nie da sie niczego na (na sucho )nauczyc
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
No właśnie,sensowność czytania książek o sztukach walki i oglądania filmów zależy od tego,czy chcemy się DOUCZYĆ(bo np.na treningu nie wszystko da się wszystkim wytłumaczyć) czy też NAUCZYĆ(co moim zdaniem jest absolutnie niemożliwe) Ja też korzystam z książek,bo są tam świetne uwagi dotyczące rozgrzewki,rozciągania itd., albo oglądam filmy,by popatrzeć na lepszych od siebie. Uważam jednak,że ten "znajomy" po prostu się interesuje sztukami walki(tak jak ja np.tańcem :czytam,oglądam i to mi wystarczy)Swiete słowa , aczkolwiek uwazam ze nauczenie sie technik walki z kaset szkoleniowych jest mozliwe by opanowac pewien poziom
Napisano Ponad rok temu
Ja myślę że na tym Vortalu (nie urażając nikogo) jest bardzo dużo takich teoretyków-budoków.
[...ciach...]
Silvio
Heh, wy się po prostu nie znacie. Ja na przyklad trenuje pilke nozna, i to z niezlym wynikiem, poziom Ligi Mistrzow. Aaaa, i ostatnio zaczalem trenowac boks. Nie zapominajmy tez, ze pare razy w roku zajmuje sie sumo - jak akurat leci na Eurosporcie
Kiedyś podobno powstal w Szczecinie Dyskusyjny Klub Aikido I to nie internetowy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
na logo TKD
- Ponad rok temu
-
Gdzie TKD w Gliwicach?
- Ponad rok temu
-
Taek Kyon