dlaczego w karate jest tak malo uderzen na glowe zadawanych
Napisano Ponad rok temu
jak temu zaradzic?????????????
Napisano Ponad rok temu
Żaden system nie gwarantuje Ci, ze Cię nie okopią na ulicy - zapewniam. Ale szukaj dalej...
Napisano Ponad rok temu
Trzeba ćwiczyć uderzenia na głowę i na treningach walczyć nie tylko wg reguł sportowych, które coś tam wykluczają.jesli o to chodzi to kazdy moze uczyc sie kyokushin 10 lat ale na ulicy dostanie w leb a czasem go okopia, no coz
jak temu zaradzic?????????????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na zawodach czy treningach nie bijecie sie rekoma w glowe i mozna powiedziec ze przyzwyczailiscie sietylko do tego ze mozecie zgarnac z nogi a w realnej walce jak zgarniecie to niewiecie gdzie jestescie hehe no moze nie wszyscy.Dlatego mysle ze na treningach powinno sie cwiczyc takie akcje limo
Napisano Ponad rok temu
okok panowie rozumiem was ale mi chodzi o uderzenia piescia.
Na zawodach czy treningach nie bijecie sie rekoma w glowe i mozna powiedziec ze przyzwyczailiscie sietylko do tego ze mozecie zgarnac z nogi a w realnej walce jak zgarniecie to niewiecie gdzie jestescie hehe no moze nie wszyscy.Dlatego mysle ze na treningach powinno sie cwiczyc takie akcje limo
Przepraszam ale w Oyama karate ktore aktualnie trenuje sa uderzenia pięścią na glowe, sa zawody w full kontakcie oraz mam treningi specjalnie pod tym kontem prowadzone takze. Dla potwierdzenia tego faktu powiem ze Dnia 23.02.02 w Krakowie, w Hali Sportowej HUT PUS na os. Stalowym 16, odbył się I Puchar Polski w Oyama Karate w konkurencji Full Contact.
Zapewne Mariusz jak sie pojawi podkresli i powie o tym ile lania sie po glowie z piesci jest w shidokan karate zarowno na treningu jak i na zawodach tego stylu. Seidokaikan karate ktory stworzyl zawody K-1 posiada rowniez uderzenia na glowe ktore sa trenowane, podobnie ma sie z Daidojuku czy budokaido. Nawet karate shodotkan posiada w swoim treningu uderzenia na glowe oraz w zawodach takze ( a to ze trzeba je zatrzymac to sie nadaje do innego topicka ).
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Dlatego też ja uderzam na głowę i bronię głowy, bo to jest najsłabszy punkt naszego ciała (w ogólności). A na ręce zwracam większą uwagę niż na nogi ze względu na ich większą szybkość i mobilność.okok panowie rozumiem was ale mi chodzi o uderzenia piescia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego też ja uderzam na głowę i bronię głowy, bo to jest najsłabszy punkt naszego ciała (w ogólności).
slawek my nie o "tej głowie" :wink:
Napisano Ponad rok temu
a czy na treningach urzywacie rekawic czy trzaskacie sie po mordach na gole piesci
nie wyłącznie na gołe klaty 8O (dlatego do sparingu 2wybieram dziewczyny)
a jak nie chcesz dostać w łeb na ulicy to chodź w kasku (może byc np. motocyklowy) :roll:
Napisano Ponad rok temu
tylko sie pytam czy na zawodach macie rekawice
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
graplling in shidokan
- Ponad rok temu
-
Standaryzacja czy róznorodność?
- Ponad rok temu
-
Nowości po wakacjach
- Ponad rok temu
-
Oyama karate
- Ponad rok temu
-
kyokushin-aikido
- Ponad rok temu
-
do ludzi z katowic
- Ponad rok temu
-
gdzie karate w Chełmie
Guest_budo_mirek_* - Ponad rok temu
-
SKUTECZNE techniki i taktyki w walce.. !!??!!
- Ponad rok temu
-
Karate na olimpiadzie?
- Ponad rok temu
-
Polemiki Julineczka
- Ponad rok temu