Techniki obrony przed nożem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A generalnie, to wszelkie podstawy samoobrony, oczywiście, jak masz do czynienia z lamerem.
Napisano Ponad rok temu
spierdalamento
no chyba ze masz noz (i umiesz go uzywac), albo giwere z dystansu (i strzelasz celnie i szybko) wtedy jak najbardziej ale to juz inna bajka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
musisz 10 metrow przebiec bo inaczej rzucony noz jest szybszy ))
Napisano Ponad rok temu
wyciac ladne "z" na koszulce potrafi prawie kazdy,
z rzucaniem celnym do szybko uciekajacych zakosami celow
to juz jest sztuczka prawie cyrkowa, nie mowie ze nie mozliwe,
ale dla chyba malo prawdopodobne, tak wiec spierdalamento panowie
Napisano Ponad rok temu
Jakieś strony o bieganiu...
A generalnie, to wszelkie podstawy samoobrony, oczywiście, jak masz do czynienia z lamerem.
A co powiecie na taki pomysł, że kiedy napastnik wyciąga nóż, my wyciągamy z kieszeni metalową kulkę i rzucamy mu w mózg?
A jeśli zrobi unik, to następną? Czy taka broń jak metalowe kulki zdaje egzamin?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Silvio - ale co ma mój post do twojeh wypowiedzi, że go cytujesz? :?
Ja zawsze cytuje w swoich postach.
Poza tym, być może mam inne poglądy na życie niż Ty, ale uważam Cię za eksperta w walce bronią.
Czy możesz mi odpowiedzieć na pytanie o kulki? Ty pewnie wyciągnąłbyś gana ale mnie nigdy nie dadzą pozwolenia, więc muszę sam ciskać kulkami. Czy to jest skuteczne?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
jezeli wogole pierwsza dasz rade zdazyc
a co do guna, to z poldystansu jak noz jest na wierzchu a gun w kaburze to mozna zdazyc co najwyzej pomyslec "O Boze" jak ktos nie trenuje na codzien i przez lata i nie wyciaga giwery rownie szybko jak udeza grzechotnik to mozna sobie...
Napisano Ponad rok temu
A co powiecie na taki pomysł, że kiedy napastnik wyciąga nóż, my wyciągamy z kieszeni metalową kulkę i rzucamy mu w mózg?
..a moze lepiej rzucic w niego mozgiem , i trafic latwiej efekt psychologiczny wiekszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Silvio, ty na poważnie z tymi kulkami? Mam nadzieję, że nie wariat .
No dobrze, to w takim razie kulki nie.
A guma do majtek? Słyszałem że jak się taką pstryknie w rękę to naprawdę zajebiście boli. 8O
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po okolo miesiacu treningow , z 10 m trafiam za kazdym razem w cel wielkosci glowy.Bron cholernie destrukcyjna , wiec teraz trenuje rzut w kolano.
Napisano Ponad rok temu
fajny dowcip
na powaznie, spraw sobie noz przez duze N, potrenuj i nos na zdrowie
Napisano Ponad rok temu
A i proce wcale nie są aż tak niepraktyczne jak sie wydaje... Procę z podpórką trudno byłoby schować, ale taką o tradycyjnym kształcie, tylko zrobioną z tworzywa szt. ( w sklepach za grosze ) można schować spokojnie... Oczywiście nie nadaje sie jako uniwersalna broń, ale jako dodatek... W końću na ulicy nie wszystkie "rozmowy" prowadzone są w zwarciu i nierzadko zdaża sie sytuacja gdzie mamy ze 3 m dystansu...
Napisano Ponad rok temu
obrona przed napastnikiem uzbrojonym w noz to ucieczka, obrona nozem lub giwera (z dystansu i to min dobrych kilku metrow, tak lepiej niz 5)
pozostale metody szanse maja znikome, na tyle male ze chyba nie warto klasc na szali wlasnego zycia :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Głupota Ludzi.
- Ponad rok temu
-
Do czego noz? (poza walka)
- Ponad rok temu
-
numeracja lini cięcia
- Ponad rok temu