najmocniejsza technika
Napisano Ponad rok temu
Jaką wy macie najsilniejszą ?
Mi sie wydaje ze jest to 360 dolyo chagi albo bandae dolyo.
Napisano Ponad rok temu
Jednak wydaje mi się że takie "podrasowane" kopnięcie zależy od wielu czynników i predyspozycji wykonującego.
Dlatego nie można jednej technice przypiąć etykiety żę jest najmocniejszym kopnięciem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem ona (beandea dolyo) jest to najsilniejsza technika TKD
Napisano Ponad rok temu
Za tą techniką stoi wiele plusów:
- Łatwość wykonania na wszystkie strefy.
- Dosyć stabilna pozycja jeżeli chodzi o wykonanie jak i powrót do pozycji walki,
- Przeciwnikowi jest trudniej wykonać unik; Przy kopnięciu Bandae Dollyo Chagi wystarczy lekko się uchylić, a przy Tora yop chagi przeciwnik musi się trochę bardziej poruszać na boki plus tył.
- Wg. mnie szybciej się ją wykonuje niż Bandae Dollyo chagi.
No i jest silniejsza. Sprawdzone
MARDRAs
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kopniecie w tyl z wyskoku (dwit chagi).Jaka technika TKD jest waszym zdaniem najsilniejsza ?
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Bo odpowiednio wykonany wyskok (wlasciwie to doskok ) dodatkowo zwieksza sile techniki.dlaczego z wyskoku?
pozdro E2rd
Napisano Ponad rok temu
najmocniejsza tzn posiadajaca najwiekszy nacisk na 1 cm/kw?
1. Pandae Dollyo 1500 kg
2. Dollyo 800 kg
3. Yop 500 kg
Z tego co wiem popularny Pandaj jest najmocniejsza technika w TKD.
pozdro
modo
Napisano Ponad rok temu
Osobiscie zadnych testow nie robilem ale widze co sie dzieje z ludzmi trzymajacymi duze tarcze... Oni tez to czujanajmocniejsza tzn posiadajaca najwiekszy nacisk na 1 cm/kw?
Dla mnie najmocniejsza to ta, ktora najbardziej boli
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
MARDRAs
Napisano Ponad rok temu
Czesc,Dla mnie najmocniejsza to ta, ktora najbardziej boli
no to juz jest subiektywne i zalezy od sytuacji:np dobrze ulokowany prawy siep moze byc znacznie mocniejszy niz dollyo. Myslalem, ze chodzi o techniki, ktore sa obiektywnie ( wg mierzalnych parametrow) najmocniejsze.
pozdro
modo
Napisano Ponad rok temu
przeciez to jest nie do zmierzenia (czyżby ktos sie odwazył 8O ??)
belzebub
Napisano Ponad rok temu
Jasne, ze subiektywne, o to chodzilo w pytaniuno to juz jest subiektywne i zalezy od sytuacjiDla mnie najmocniejsza to ta, ktora najbardziej boli
Tak mi wychodzi na duzych tarczach, trzymanych przez partnera. Skoro partner czuje przez tarcze...
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
i tak popadlem w zadume...A Koreńczycy uwazaja inaczej ich zdaniem jest to beandea dolyo,siły tej techniki nikt nie zmierzy poniewaz jest on wyprowadzona na wyprostownych kolanach i przy zdezeniu z workiem (tym co mierz sile) kolana uginaja sie w druga strone :shocked!: a to napewno boli. po takim zderzeniu nie mazna chodzic (chyba ze wykonacie ta technike słabo)
Na przyklad ja wykonuje ta technike przy ugietym kolanie (mowie o silnym kopaniu w ciezki cel)... ale ja nie jestem Koreanczykiem... pewnie sie myle... hmmm... jeszcze musze troche pocwiczyc...
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Modo zkad masz ten pomiar ''Pandae Dolyo'' 1500 kg co ??
przeciez to jest nie do zmierzenia (czyżby ktos sie odwazył 8O ??)
belzebub
gruber- to ze w Polsce jest kiepski sprzet nie oznacza od razu ze czegos sie zmierzyc nie da.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kopanie w butach
- Ponad rok temu
-
osiagniecia
- Ponad rok temu
-
Russell MacLellan - aktualny prezydent ITF.
- Ponad rok temu
-
taekwondo team gdansk : )
- Ponad rok temu
-
ubior w GTF
- Ponad rok temu
-
Oficjalna Strona PUT
Guest_budo_as_* - Ponad rok temu
-
Nowe władze ITF