Katana i inne miecze
Napisano Ponad rok temu
Znacie moze jakieś adresy stron gdzie jest sklep z katanami??
Napisano Ponad rok temu
jezeli masz ja na plecach w pokrowcu to nie musisz miec pozwolenie,
ale jak cie policja dorwie ze jednak ja wyjmiesz na ulica bez pozwolenia to oprocz klopotow i grzywny moze twoj ukochany miecz skonfoskowac :-((
oto adres strony gdzie mozna kupic bron treningowa
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli zas szukasz sklepuw to popatrz na posty o katanach lub iaido ponirzej napisalem tam pare adresuw a za leniwy jestem aby przepisac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Art. 4. 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:
4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu: a) broń białą w postaci:
- ostrzy ukrytych w przedmiotach nie mających wyglądu broni,
- kastetów i nunczaków
- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,
- pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy
Panowie nie wiem skąd wytrzasneliście wasze bzdury, jak ktos chce noscić katane, miecz obosieczny, halabarde, topór wojenny, tomahawk itd. dopóki wygląda jak broń a nie np. szpada ukryta w lasce inwalidzkiej to może nosić wszystko i kropa, nie potrzeba zadnych pozwoleń. zabronione sa natomiast kastety, nunachaku, besbole (chyba że ktoś ma zaswiadczenie z ligi basebola) i teleskopy, tonfy itd.
nie zabronione sa noże - żadne, ale jak ktoś woli katane na plecach jak nin-ja, albo przy pasie prosze bardzo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
panowie lukew juz wam powiedzial : co wy pierdolicie ? 8O
prawem tutaj jest ustawa o broni i amunicji przytoczona powyzej, jesli komus sie "wydaje" niech nie przestanie chrzanic tylko przytoczy argumenty prawne, inaczej przeniescie sie hyde park tam se mozecie bajki opowiadac
chcesz chodzic z mieczem na ulicy = chodz nikt nie moze ci zabronic bo prawo na to pozwala, jesli jakis patrol policji sie przychrzani, mozna mu polecic spadac na najblizsze drzewo
Napisano Ponad rok temu
ta chyba od urlicha von jungigena
albo od mame i tate.
Napisano Ponad rok temu
chcesz chodzic z mieczem na ulicy = chodz nikt nie moze ci zabronic bo prawo na to pozwala, jesli jakis patrol policji sie przychrzani, mozna mu polecic spadac na najblizsze drzewo
Są jeszcze inne ustawy, nie tylko o broni. Panowie, jeżeli policja uzna, że nosząc miecz na ulicy stwarza się w ten sposób zagrożenie dla osób trzecich to spokojnie mogą go zarekwirować! Czy trzeba mieć pozwolenie na deskę? a na gwoździe? To ponabijajta deskę gwoździami i polecam spacerek pod komisariatem... wtedy pogadamy o noszeniu mieczy, toporów, włóczni, cepów, wideł i innego sprzętu tego typu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podobnie z łucznictwem na warszawskiej cytadeliZ własnych doświadczeń, policja nas z mieczami (dużymi, a i owszem) zatrzymywała kilka razy, ale tylko z ciekawości, żeby im to pokazać. Nigdy złego słowa. Bo niby za co...
Napisano Ponad rok temu
Do łuków nie mogą się czepić, no chyba, że do ludzo strzelasz Gorzej z kuszą, na nią pozwolenia trza mieć.Podobnie z łucznictwem na warszawskiej cytadeli
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
do Seikena
- Ponad rok temu
-
Sklep dla gliniarzy
- Ponad rok temu
-
gdzie się uczyć?
- Ponad rok temu
-
Broń biała w ciemności.
- Ponad rok temu
-
teleskop raz jeszcze (prawdziwa historia)
- Ponad rok temu
-
Miecze chinskie
- Ponad rok temu
-
teleskopy -- analiza porównawcza
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Wawie FMA ???
- Ponad rok temu
-
INFI - co to jest?