do Seikena
Napisano Ponad rok temu
mam pare pytan a propo artykulu o Destrezie ktory napisales w Blade Brothers.
1. "Na rycinie, kolega z prawej strony , zmienia kierunek ataku przeciwnika i jednoczesnie ustawia sie do prostego pchniecia."
Gdzie ta akcje widac w tym kole ?
2. Co oznaczaja "x" przy przecieciach niektorych lini i o co chodzi z tym symbolem czlowieka na srodku kola , czy ma jakies znaczenie wazniejsze czy ozdoba ?
3. Nadal nierozumiem na czym polega Destreza bo niepotrafie jakos logicznie ulorzyc tego kola i kieronkow ulozenia stop.
4. Czy tak wyglada prawdziwe "kolo" do nauki szermierki czy sklada sie ono z samych lini (bez wizerunkow stop)
Pozdrawiam
Lukew
Napisano Ponad rok temu
1. Originalne ryciny z mojego artykulu sie gdzies zagubily ( Chris wlozyl swoja destreze ) , musze to doslac.Planujemy jeszcze ten artykul uzupelnic o kilka rzeczy ( kiedy ??? )
2.X , to pozycja stopy przy skroceniu dystansu ,zauwaz ze wystepuja one tylko przy "skroconej pozycji".Co do wizerunku czlowieka , nie wiem nie widzialem tego na kolach "cwiczebnych"
3.Poczekaj na dalsze ryciny , wtedy wszystko jakos tobie "kliknie"
4.Chodzi raczej o wyczucie dystansu , trajektorie porusznia i prawidlowosc pozycji , wiec jakos te "stopki" musza byc zaznaczone , przewaznie to kolka i krzyzyki
Napisano Ponad rok temu
Ad2. jest napisane w tym artykule (co do człowieka):
"Kazdy szermierz posiada inne warunki fizyczne (wzrost), tak wiec i wielkosc kregu bedzie rozna.
Ten rozmiar, to dystans pomiedzy przednia stopa a wyciagnietym ramieniem."
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
To tak w ramach uzupelnienia artykulu Seikena z Blade Brothers. Zreszta .. wpiszcie w google Destreza i jedna z pierwszych stron to tlumaczenie 3 rozdzialu ksiazki z XVI w. nt Destrezy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sklep dla gliniarzy
- Ponad rok temu
-
gdzie się uczyć?
- Ponad rok temu
-
Broń biała w ciemności.
- Ponad rok temu
-
teleskop raz jeszcze (prawdziwa historia)
- Ponad rok temu
-
Miecze chinskie
- Ponad rok temu
-
teleskopy -- analiza porównawcza
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Wawie FMA ???
- Ponad rok temu
-
INFI - co to jest?