Co ćwiczy/ćwiczył Jackie Chan?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to nie taka opera jak nasza tam jest duzo akrobatyki, wysokich kopniec. skokow motyla itd. trzeba miec naprawde wysoka sprawnosc ruchowa zeby byc w stanie to zrobic.
ta samo szkole skonczyli jego koledzy wstapujacy z nim (zapomnialem nazwisk np. taki grubasek prezentujacy niesamowite wrecz wysportowanie)
style kung fu, nie wiem sam jackie cos tam wspomina ze cwiczyl ale bez konkretnych nazwisk a zawsze wytmienia jako swego shifu nauczyciela z szkoly pekinskiej opery.
jak sie patrzy na jego pierwsze firmy to jego np. "formy" to po prostu bzdura widac ze to zrobione pod firm aloe np w filmach nowszych jak chocby Pijany Mistrz 2 to to co robi to rzeczywiscie elementy ze stylu pijanego i tak wygladaja te formy.
z tego cow iem to Jackie pootiweral tez szkoly walki Jackie Chana (jedna jestw chyba w Kanadzie) i jak ludzie wspominali to on naprawde umie sie bic
osobiscie jakby mi ktos kazal wybrac ze musze wyskoczyc z Jackiem lub Jet Li to wolalbym Li bo uwazam ze jackie moglby mi krzywde zrobic :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten grubasek to bodajze Sammo Chung- moglem cos pomieszac w pisowni.
Sammo Hung.
A obilo mi sie o uszy, ze Jackie Chan Pak Mei cwiczyl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oraz "Once upon a time in China"
Napisano Ponad rok temu
Podoba mi sie ten post!! Jackie Chan rzadzi :> Wlasnie jestes w trakcie zasysania filmow z nim Problem w tym, ze znam tytuly polskie, a wiadomo jak Polacy potrafia czasmai przekrecic tytul oryginalny. Jesli ktos ogladal kiedys Command Ninja i Silacz z Jackiem i zna tytuly oryginalne, bede bardzo wdzieczny Pozatym wrzucajcie wsyztskie tytuly z jackiem jakie znacie (szczegolnie tes tarsze)
kompendium wiedzy o filmach wogole jest [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (internet movie data base. to najlepszy sajt filmowy na swiecie. wpisz sobie w przegladarke jackie chan i masz jego cala filmografie.
Napisano Ponad rok temu
Guest_budo_HUB_*
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście nie uczył sie od początku całego sytemu tylko wybrane techniki
Napisano Ponad rok temu
PS. jezeli ktos pyta o fachowca w stylu Wing Chun z aktorow to podaje - Sammo Hung
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fighters Notebook?
- Ponad rok temu
-
Karate w TV
- Ponad rok temu
-
Nowe filmy z Seagalem nie będą w kinach!
- Ponad rok temu
-
Wasz najlepszy film MA
- Ponad rok temu
-
Nowy film z Brucem Lee?
- Ponad rok temu
-
Bjj a gazety.
- Ponad rok temu
-
steven seagal w animacji flash :>