Skocz do zawartości

Zdjęcie

Axe Sound System

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

budo_$ero$lav
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 545 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Axe Sound System
Do sprzedaży wychodzi nowa płytka: Axe Sound System. Słyszałem w radiostacji mix dj-ów na żywo. Hmmm... Polewałem z tego szczerze mówiąc. Przez jakieś 40 minut były jak dla mnie 10 minut dobrej muzy. Podobało mi się [kewenla soueu] i dwie inne piosnki, gdzie było więcej capo muzy niż reszty (hip hop, techno, mixy). Ja tam hip hopu nie lubię może dlatego nie do końca podoba mi się to. A text w stylu "dopadnie Cię [haszteira]" (nie wiem czy dokładnie to tak brzmiało, ale bynajmniej było śmieszne) wywołał we mnie parę minut spazmatycznego śmiechu. rotfl

Mój kumpel twierdzi, że to przejaw komercjalizacji, gdyż capo jest coraz bardziej popularne, hip hop i techno też. Sądzi, że producenci liczą na to, że coraz więcej ludzi będzie ćwiczyło i że z czasem coraz więcej osób będzie kupowało ich produkt. Po za tym na radiostacji jak dj-e miksowali kawałki z płytki to co 2-3 minuty powtarzali "Axe Sound System", często zagłuszając muzę. To jego zdanie. Ja nie w pełni zgadzam się z tym poglądem, nie w pełni, ale częściowo. 8)

Co wy sądzicie o tej muzie?
  • 0

budo_mr_root
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 64 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Axe Sound System
Ja slyszalem kilka utworkow ASS (hehehe... no w sumie to Axe Sound System ;) ) i nie jestem do nich przekonany. Jakos mi nie lezy polaczenie ragga, dab'u i capo. Moze jestem zbyt komercyjnie nastawiony do muzyki ale powinni na tej plytce dac chociaz jeden 'hit' ktory pociagnal by reszte ich tworczosci (jak jest z plytka z Zum Zumem - reszta to szajs a Zum Zuma znaja wszyscy). Inaczej zapomnimy o ASS tak szybko jak o nich uslyszelismy ... a bylo by szkoda.
  • 0

budo_fominha
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 331 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

elu.

plyta ASS jest bliska mojemu sercu z wielu powodow, ale oprocz tego po prostu mi sie podoba wiec wystapie w jej obronie.

co do smiesznosci tekstow - no coz w wiekszosci sa to po prostu przetlumaczone teksty oryginalnych piosenek

capoeira sie kiwa
capoeira nie upada

;)

nie wszystykie kawalki sa fajne, ale mocna strona plyty jest jej roznorodnosc. Ja na przyklad lubie dub i uwazam ze Capoeira Dub jest bardzo fajnym kawalkiem. lubie d'n'b i uwazam ze mk fever zrobil zajebista robote, podoba mi sie kawalek Wawa Angola. Zibi Funkowicz z Killa Familla zmiksowal Moleque e tu i skraczuje tam na szpulowym magnetofonie - zajebista akcja. jest pare super wstawek na berimbale, jest pare kawalkow naprawde mocno w klimacie capo.

a poza tym - jak dotad jeszcze takiego czegos w polsce nie bylo. to zle ze polacy biora sie za takie rzeczy? moim zdaniem nie istnieje cos takiego jak komercjalizacja capo. jesli uwazacie ze jest inaczej to nie powinniscie kupowac spodni innych niz waszej grupy (czyli malii, czyli zapomnijcie o capo faszyn, o koszulkach, gadzetach itp), odwrocic oczy od podszytych komercha i tanim merkantylizmem witryn www oferujacych wysylkowo bauy, koszulki, plyty z muzyka itp. a poza tym mestres zarabiaja na zycie capo prowadzac capokafejki i sprzedajac na calym swiecie swoje plyty (jak Acordeon).

osobiscie - bardzo podoba mi sie wprowadzanie capoeiry do mainstreamu kulturowego. muzyka capoeirowa w klubach - przeciez to super zabawa.

pozdr
  • 0

budo_moranguinho
  • Użytkownik
  • 9 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

:) 21 września w klubie PUNKT na ul. Wawelskiej odbedzie sie capo impreza... szczegóły na forum [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024