Uderzenia i kopniecia w walkach VALE TUDO...
Napisano Ponad rok temu
To moj pierwszy post na forum i zarazem propozycja ankiety oraz zacheta do dyskusji na podany temat dla wszystkich zainteresowanych.
Pytanie postawione w ankiecie nasunelo mi sie ostatnio gdy przypominalem sobie z kumplami walki z kilku pierwszych zawodow UFC, a pozniej ogladalem kilka nowszych walk (np. PRIDE z ostatnich lat). Zauwazylem, ze ostatnio najlepsi zawodnicy (np. V.Silva, Igor Wowcz. i wielu in.) uzywaja coraz wiecej uderzen i kopniec, zarowno w stojce, jak i w parterze i czesto rowniez dzieki takim technikom wygrywaja walki! Oczywiscie, nie zmienia to faktu, ze ci najlepsi znaja sie rowniez na technikach BJJ (i in. chwytanych) do walki w parterze i nie polegaja jedynie na uderzenach.
Interesuja mnie Wasze opinie na ten temat i z gory zaznaczam, ze nie chodzi tu o dyskusje typu co jest lepsze do takich walk style uderzane czy chwytane, bo to juz bylo wielokrotnie poruszane!
Osobiscie uwazam, ze najlepsza jest wszechstronnosc, tzn. umiejetnosc walki zarowno uderzajac jak i chwytajac i to zarowno w stojce (na dystans oraz w zwarciu) jak i w parterze...!!! Ale to tylko moja prywatna opinia ;-)
Pozdrawiam,
Robas
P.S. Chyba mi nieco dlugi post wyszedl jak na pierwszy raz...?
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Vitor Vieira Belfort
- Ponad rok temu
-
plaskacze Basa Ruttena
- Ponad rok temu
-
Co powiecie na to: The Midweek Grind - UFC Grand Prix 2002
- Ponad rok temu
-
kto to jest Chris Dolman?
- Ponad rok temu
-
czy to prawda?
- Ponad rok temu
-
Belfort - pytanie do Seikena (ale nie tylko do niego:))
- Ponad rok temu
-
The Lion Fight Videos
- Ponad rok temu
-
Wile federacji MMA, tez nie za dobrze :( (ang)
- Ponad rok temu
-
Remco powraca...
- Ponad rok temu
-
niewiedza i bezmyślność
- Ponad rok temu