Odszczekuje. Bjj gora!
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Po 2. Niech wasi zawodnicy zmierza sie z najlepszymi w Polsce judokami (to i tak nie to co pare lat temu ) .
Po 3. A ten BJJowiec nie klepał ?
Napisano Ponad rok temu
Dlatego ciekawa bedziewalka royca z Yoshida , zadnych punktow , zadnego przerywania walki , odkllepiesz przegrales nie wiec remis.
Napisano Ponad rok temu
, inne zalozenia treningowe i wiec i walka kompletnie inna.
wlasnie Seiken - zalozenia treningowe - tez zauwazylem ze zalozenia stawija judokow na przegranej pozycji... zolwik, kladzeni sie na brzuszku - trzymania brak atakow na nogi... nawet duzo lepsi (cienias jesten ale :twisted: ) gubili sie jesli atakowalem ich w parterze w nietypowy sposob...
z drugiej strony z moim trenerem (stara dobra gwardia judo) mam przechlapane w parterze
osobiscie - na swoj uzytek zminilem zalozenia treningowe i w parterze nie jest tak zle.... tylko mnie nie lubia jak im dzwignie na nogi zakladam...
Napisano Ponad rok temu
W jednym poscie napisalem, ze polskie bjj w konfrontacji z polskim judo, rozgrywane nawet wg formuly bjj, dostanie jeszcze dlugo w dupe! Rzeczywistosc przerasta jednak nasze oczekiwania i sady. Dowiedzialem, sie, ze w klubie W-wie doszlo do nieoficjalnego pojedynku utalentowanego zawodnika bjj z 10-miesiecznym stazem (70 kg wagi) z utytulowanym judoka mlodego pokolenia (100 kg) wagi. Judoka odklepal!
K_P
Znam sprawe. ale w W-wie sa judocy (Piotrek albo Robert) z ktorych zaden nie jest do pokonania przez nikogo z BJJ. Więc nie rozciągaj tego pojedynku na wszystkich judokow. Judo zostalo stworzone na zawody wedlug scisle okreslonych regul.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Okazuje sie jednak, ze to troche nie do konca te same dyscypliny.
Przypomina mi sie, jak niegdys myslalem, ze wystarczy w kyokushin postawic troche akcent na rece, uderzac poziom wyzej i bedzie to styl nie do pokonania w stojce. Mylilem sie, ale ta droga zawiodla mnie do boksu, ktory troch "lize". Teraz do treningu przekrojowego. W przyszlosci juz tylko bedzie glownie sprzet. A jeszcze pare lat potem, strzelectwo z fotela bujanego.
A czy beda zawodnicy judo, ktorzy beda startowac w swojej dyscyplinie i bjj? To sie okaze.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wyzwanie rzucone gracie
- Ponad rok temu
-
Poszukuje zdjec z judo...
- Ponad rok temu