Pride vs UFC
Napisano Ponad rok temu
Jedana jest wielka i dzial naprawde wspaniale )niedlugo mja zamiar zorganziowac impreze wszchczasmo MA Pride Shock Wave na okolo 100,000)druga to przygasla gwiazda ktora ostanio nie jaki Zuffa probuje rozruszac i che zrobic MMA dla mas czy to dobrz wyjdze zobaczymy osobiscie sadze ze komercja to zezre i nic z tego nie bedzie.
A zasady zostana mocno narzucone. Jedni zawodnicy wypowadaj sie z atym jako plus ze Zuffa che usportowic UFC inni jako miniu kojarzac UFC z realna walk dl prawdziwych fighterow.
Ale zawodnicy zostaj zawodnikami jak sadzice jak by wypadal konfrontacja UFC vs Pride.
Z tego co wiem Zuffa wypowidal sie bardzo pochlebnie o Pride i jest pelen uznania dla DSE oraz wspominal cos o tym ze bylby bardzo rad gdyby byla mozliwosc organizacji takiej konfrontacji.
Czekam na opnije.
Napisano Ponad rok temu
Inna wartosc dolara w Japonni ( wszystko jest potwornie drogie ) powoduje wyprawe tam jeszcze atrakcyjniejsza.
Wiekszosc ludzi , ktozy juz cos znacza , chce jechac do Japonii , nie tylko dlatego ze za walke dostaje nieporownywalnie wieksze pieniadze ( np taki Big Daddy , G. Goodridge , przecietniak ,nie bierze mniej nic 20 000 za walke , kto by mu zaplacil nawet polowe w UFC) .Duze znaczenie ma takze niesamowity klimat na turnieju i wprost boskie uwielbienie dla mistrzow.Japonczy kochaja SW , i naprawde znaja sie na tym.
Wieksze pieniadze wiec i wieksze gwiazdy sa w Pride ( UFC np. nigdy nie bedzie stac na to by zaplacic Ricksonowi )
Niedawno DSE firma - wlasciciel Pride , dostale licancje na walki Pride w Nevadzie , tak wiec konkurencja przeniesie sie do US.Przepisy co prawda musza wprawdzie , dociagniete do wymagan US ( szczegolnie jezeli chodzi o wagi walczacych , Sapp juz sie chyba nie zalapie ) , ale poczatek zrobiony.
Napisano Ponad rok temu
A co do Pride w USA to lipa znowu ograniczenia juz bardzo brakuje kola na glowe w parterze z biocznej pozyc szybko czesto by skonczyly walke.
Takich przykladow mozna mnozyc.
No wszytsko komercja zjada niestety
Fakt ze poterzna maszyna, jestem pelen uznania Pride Shock Wave dla 100,000 najwieksz impreza MA na swiecie
Pride Rulez.
No ale co powiesz o konfrontaci zawodnikow miedyz UFC a Pride.
Ciekwe jak by wypadli czoli zawodnicy UFC w pride w odpowidnich kategoriach wagowych.
Z kim by chcieli byscie zopbaczyc naprzyklad:
- T. Ortiz
- M. Bustamante
- Coturne
- Pedro Rizo
Z jakimi zawodnikami Pride powini walczyc jaki ustwienia byly by ciekaw i jak byscie obstwiali ??
No jeszce jest wilu ciekawych zawodnikow w UFC ktorych warto by bylo zobaczyc podajcie ciekawe zzestawienia.
Ja chilabym zobaczyc:
Ortiz vs Silva na zasadach Pride
Bustamante vs Sakuraba
Coturn vs Minotauro
Pedro rizo vs Herring.
Ja mi cos jescze do glowy wpadnie to napisze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Royce Gracie vs Hidehiko Yoshida POTWIERDZONE!!
- Ponad rok temu
-
Tito skopany ?
- Ponad rok temu
-
Wyniki UFC 38 ( nieoficjalne )
- Ponad rok temu
-
Widzieliście tego Mandingo??????
- Ponad rok temu
-
Fred Etish