jakie GI do BJJ?
Napisano Ponad rok temu
Czy Gi do BJJ rozni sie jakos od tego do JUDO? Mozecie polecic jakies firmy, marki, cos co nie wypierze totalnie kieszeni a fajnie sie w tym bedzie kulac.
Z gory dzieki za info!
Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
Gi do BJJ ma trochę inny krój - ciaśniejszy i inną cenę :?
Najlepsze: BadBoy, Atama, Krugans, Rickson/Mizuno, Gracie Brothers, Red Nose, .....
Ceny od 100 $ do 200$. Wszystkie są w interecie.
Napisano Ponad rok temu
Pohfalony!
Czy Gi do BJJ rozni sie jakos od tego do JUDO? Mozecie polecic jakies firmy, marki, cos co nie wypierze totalnie kieszeni a fajnie sie w tym bedzie kulac.
Z gory dzieki za info!
Brat Pit
Ja mam Serwacha , i chwale sobie ,wytrzymale ,solidnie zrobione i dobrze wyglada
Napisano Ponad rok temu
Hej Dzynio!
Jak z kurczliwoscia serwacha? Jak mam np rozmiar 176 to powinienem kupic 182? Nie skurczy sie po praniu
Pozdro :-)
Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
Gi do Bjj rozni sie krojem. Do treningow zdecydowana wiekrzosc osob uzywa plecionek. Gi do Bjj sa trudno dostepne ( w sumie tylko przez siec), drogie, to takze jest plecionka. Atrakcyjniejszy dla oka wyglad, inny kroj. Czy to sa wystarczajace powody aby wydawac wiekrze pieniadze ?
Jak masz pieniadze, nie masz co z nimi zrobic, chcesz zaszpanowac ze masz brazylijskie kimono, Prosze bardzo. To Twoje pieniadze.
Jak dla mnie gi do judo maja bardzo dobry stosunek cena/jakosc w porownaniu do tych ktore sa przeznaczone do bjj ( glownie robione w brazyli ).
Moge powiedziec, od siebie, tylko tyle ze na trenig biore zawsze gi firmy Serwach. Sa tanie, bardzo dobre. Jest "miekka" przez co przyjemnie jest ja nosic. Ogulnie naprawde nie zaluje ze kupilem gi firmy Serwach.
Napisano Ponad rok temu
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio promocję miała Atama (gi Royce'a) cena za ok 100 $ czyli 400 zł.
Napisano Ponad rok temu
Jakie jest waszym zdaniem lepsze do treningu: champion czy standard? I co jak sie bedzie kurczyc? :? Nie chcialbym wydac tych 200 (standard) albo nawet 300( champion)zl i obudzic sie ze zlym rozmiarem po praniu...
Dziekuje za kazda rade!
swojej siostry Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
Jak wcześniej pisałem - kupiłem rozmiar 176 (tyle mam wzrostu). Przed praniem było przydługie. Teraz jest w sam raz.
Marcin
Napisano Ponad rok temu
Odnosnie rozmiaru. Mam 176 cm, na taki wzrost kupilem Gi. I jak dotad mam silne wrazenie ze jest ona ciut na mnie za duza. Inna sprawa ze moze to ja jestem za maly ?
Tak wiec nie ma co sie bac o to ze sie skurczy po praniu gdyz i tak jest to wziete pod uwage przez producenta i Gi sa standardowo wiekrze aby po praniu i skurczeniu sie pasowaly nadal.
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze kupie standart ale spodnie od championa - niewiele drozej a chiba beda mocniejsze. :?
Jak myslicie, dobry pomysl? :?
niezakonny Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam, Aviator
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moje to na treningi Gameness , gruby "colar" ( kolnierzyk ?) , oszczedza moja szyje , ogolnie chyba najgrubsze gi jakie widzialem , nie do zdracia( co jest wazne przy mojej wadze)
Walki to ATAMA , duzo ciensze od wyzej wymienionnego, nie klei sie jak namoknie , cienszy colar ,wiec gorszy uchwyt dla przeciwnika , spodnie jakos tak skrojone ze sie nie ciagna , nawet jak powinny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zobacze jak bedzie u mnie z kasa i wtedy sie zdecyduje.
Brat Pit
Napisano Ponad rok temu
- bardzo szerokie spodnie - jakbym była 3 razy grubsza, to i tak bym w nie weszła, mozna oczywiście je ściągnąć (w pasie, a nie zdjąć :wink: ) i będzie OK, ale mimo to uważam, że fabrycznie powinny być sporo węższe w swojej gónej części;
- góra rzeczywiście duża, a sam typ plecionki podoba mi się tak sobie.
Mimo tych kwestii w mundurku ćwiczy się bardzo dobrze i dlatego każdemu polecam. Po praniu kurczą się minimalnie, trudno to zauważyć.
Napisano Ponad rok temu
Pohfalony!
Z gory dzieki za info!
Brat Pit
Jeśli masz kasę to kup sobie niebieska judoge. Nie znam zbyt wielu firm, ale wiem ze np. Serwach takie robi. Na pewno musi byc PLECIONKA!
Jesli nie masz za duzo kasy, to w sieci sklepow sportowych Decathlona sa pakistanskie judogi- plecionki. Biale. Po 100 zl. Tanszych nigdzie nie widzialem.
Aha i ważna sprawa - kupuj o kilka numerów mniejsze. NIby się mają skurczyć w praniu, ale w walce rękawy do łokci a nogawki do pół łydki mniej przeszkadzają. W to legendarne "kurczenie" to ja nie wierzę. NIe aż tak.
Silvio
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kobiety gracie :>
- Ponad rok temu
-
dieta gracie (engl)
- Ponad rok temu
-
obóz z royce gracie