Mówisz o Newsweeku :roll: Przecież to taka Gala czy Viva, tylko o polityce. Popełniają elementarne błędy faktograficzne. Pisemka pasjonatów, fanów itd. nie pomylą podpisów pod zdjęciami, kto gra na jakim instrumencie itp.Porównywania pisma typu Samuraj czy Tatami z Newsweek'iem czy Formą jest bez sensu. Z jednaj strony międzynarodowe mega czasopisma z czołówką dziennikarzy,
samuraj vs budokan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kubuś czytałem dokładnie i podtrzymuję moje zdanie, że z kasą, którą dysponują te pisma przy tak mizernym nakładzie, "zespół redaktorów i fotoedytorów" to mażenie ściętej głowy. Czasopisma te nie płacą nawet za nadesłane materiały, więc o czym my tu mówimy. Weź pod uwagę, że są to czasopisma wysoce specjalistyczne, skierowane do bardzo, w gruncie rzeczy wąskiego grona odbiorców. Dla porównania zobacz na czasopisma o grach komputerowych. Rzesza odbiorców teoretycznie wielka, a kłopoty ma prawie każde ( vide ostatnia próba reaktywowania pisma "top secret" ). A tu? Kilka, może kilkanaście tysięcy ćwiczących w skali kraju, uprawianych styli kilkadziesiąt, jak im wszystkim dogodzić? Syzyfowa robota, więc ja biorę, co jest i nie marudzę.mkimura przeczytaj dokladnie co napisalem.
Pozdrawiam K_P
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się, że jest to czysta amatorszczyzna w stosunku do np. Black Belta czy Karate Bushido. Ale wydaje mi się, że pismo ma za zadanie być pismem środowiskowym dla trenerów i ćwiczących MA, przekazywać info o tym co się w naszym światku dzieje.
Obecnie na naszym rynku jest Samuraj, który moim zdaniem ma za zadanie być "pop" pismem dla ćwiczących, bardziej specjalistyczne to Sztuki Walki ( Kung Fu, Karate ), które jest ukierunkowane na chińskie sztuki walki oraz
Budokan - bardziej pod kątem zaineresowanych graplingiem czy usportowioną wersją MA.
MOIM ZDANIEM - te trzy pisma spełniają swoją rolę. Nie wchodzę w polemiki kto komu i dlaczego bo mam to głęboko w ..
Acha przepraszam jest jeszcze Tatami ( ktorego nie czytam ) dla ćwiczących Aikido i Bokser ( ktorego czytam od lat 70 - tych kiedy to był tylko Boks )
MOIM ZDANIEM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Atak klonow
- Ponad rok temu
-
Romeo Must Die
- Ponad rok temu
-
Bruce lee walczy...
- Ponad rok temu
-
Gwiezne wojny epizod 2
- Ponad rok temu
-
Budokan w sieci
- Ponad rok temu
-
Kiedy wyjdzie nowy numer Budokanu?????????
- Ponad rok temu
-
Nowe filmy Wo - Ping'a
- Ponad rok temu
-
Best film categegory Real Fight by Budo Forum
- Ponad rok temu
-
Jaki to tytuł-film o nożownikach-POMÓŻCIE!!!
- Ponad rok temu
-
Poszukuję filmu - Breathing Fire
- Ponad rok temu