Bracia (?????) Nakamura.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przed ukończeniem 27 roku życia planuje wstąpić do US Navy.Teraz ma 24 lata.Jego przygoda z judo zaczeła się gdy miał 8 lat.Wtedy jego ojciec-zaawansowany judoka z Holandii-postanowił znalężć mu zajęcie na okres wakacji które zabiłyby nudę i nauczyły dyscypliny.Zapisał go więc do miejscowwego klubu YMCA.(Gdzieś w USA)
Z zaangażowaniem trenował on 2 razy w tygodniu do momentu osiągniecia 16 lat. Ponieważ wcześniej nie brał udziału w zawodach(zdecydowana większość odbywała się w niedzielę ,a więc dzień zarezerwowany na wizytę w kościele ) chęć rywalizacji rosła w nim coraz bardziej. „Nieszczęśliwym trafem w moim zmierzeniu się z innymi było to.że ze względu na moje rozmiary właściwie nie było nikogo w mojej grupie wiekowej z kim mógłbym się równać.Byłem dużym dzieckiem i nikt w mojej grupie nie był mi fizycznie równy.” Martin był tak wielki, że przypadkowo uszkodził kilku kolegów „Nikt potem nie chciał ze mną trenować.Trenowanie codziennie samemu było bardzo frustrujące.Do judo potrzeba przynajmniej dwóch” Zaczął więc startować w poważniejszych zawodach, gdzie musiał mierzyć się z przeciwnikami dużo starszymi i bardziej doświadczonymi od niego. Mając 19 lat rozpoczął trenowanie kulturystyki, a efekty pojwiły się tak szybko , że zdecydował się odłożyć judo na bok.Powrócił do Judo dopiero na którymś roku studiów.Kiedy wpadł do klubu przy uniwersytecie poznał swojego obecnego trenera , Piotra Rennika, byłego członka polskiej drużyny olimpijskiej.W 1996 Martin zajął 2 miejsce w US Open Judo Championship, międzynarodowym konkursie organizowanym co roku w USA.Po tym wydarzeniu ,w momencie kiedy nie załapał się na IO w Atlancie , jego głownym celem stał się start na Igrzyskach Olimpijskich w Sydney.
PS.:Słowa te pisałem na podstawie artykułu z 1998 r.Martin załapał się do kadry na IO.
Bushi
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Robaq jush nie modem...
- Ponad rok temu
-
Zapytanie zoltodzioba
- Ponad rok temu
-
Czy jest gdzies w poblizu zabrza klyb bjj lub sambo?
- Ponad rok temu
-
LOGO!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
GG
- Ponad rok temu
-
Animacje rzutow...
- Ponad rok temu
-
Maksyma Jigoro Kano ...