proponuje zrobic jakies FAQ i kazdy zanim cos napisze sprawdzi czy ktos juz o to sie nie pytal

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wydaje Ci sie, ze przy samym wjezdzie w nogi koledzy juz beda pomagac ? A jesli koles zdazy uskoczyc to juz po tobie.Chociaz w kazdym stylu 3 na 1 to mam male szanse.
Napisano Ponad rok temu
Dobra ok!!! odpowiedzcie mi na pytania.
1. Jezeli jest 3 gosci to bedziesz sie z jednym przewracal zeby cie nstepnych 2 skopalo.
Tylko dla przyjemnosci. Lubie cwiczyc i walczyc. Ze wzgledu na prace nie walcze na ostro. Nie mam "starc" bo nie mam na to czasu.2. Czy cwiczac sztuki walki cwiczysz je dla przyjemnosci czy cwiczysz je zeby muc wygrywac podczs starcia.
Daje. Chociaz na "ulicy" bardzo rzadko przebywam w sensie o ktorym piszesz. Chociaz jak kiedys juz napisalem na ulicy znam sie chyba najlepiej ze wszystkich tu piszacych.3. Czy trenujac BJJ daje ci ono komfort bezpieczenstwa na ulicy.
Kurde to pytanie jest bardzo ciezkie bo wg mnie nie da sie wszystkich stylow wrzucic do jednego worka. Powiem tak jedne mniej inne wiecej i tyle.4. Czy samoobrona (mam namysli klasyczne style) jest skuteczna na ulicy.
Nie jestem zamroczony tym stylem. Nigdy nie wypowiadalem sie o bjj jak o bustwie. Jest wiele rzeczy po za bjj. Jezeli mozesz to osmiesz mnie i przytocz moje wypowiedzi ktore swiadcza, ze jestem zamroczony bjj i traktuje jak bustwo.Sorry!!!! Ale moich pogladow nie zmieniliscie BJJ jest dobrym stylem ale nie do przesady owazam ze zbyt jestescie zamroczeni tym systemem. Wypowiadacie sie o nim jak o jakims bustwie ze on jest najlepszy a nic poza nim nie istnieje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wypie******* go PROSZE :splat: :2gunfire: :balisong3: skoczekOk zgadzam sie z wami. Ale nik od dawna nie powiedzial na forum ze BJJ to system walki 1 na 1 jezeli jest 3 na 1 to juz BJJ sie nie sprwadza wtedy sparwdza sie dobra stujka i dobre dopracowanie dzialania na punkty witalne oczy , grdlo, jaja, uszy zeby tylko szybko weliminowac przeciwnika z zabawy. A napisalem ten cytan w innym kontekscie chodzilo mi o to ze gosc ktory przez caly czas sie napieprz w bracha i ma duze doswiadczenie moze pokonac goscia ktory cwiczy BJJ czy inny styl oczywiscie nie jakiegos mistrza (opeznanego w walce ale normalnego goscia ktory jest zafascynowany BJJ i nic poza tym stylem nie widzi). Owazam ze to zalezy od czlowieka jaka ma metalnosc, psychike i czy mysli podczas walki. Mowicie ze inni goscie z innych stylow chwla swoj styl i nic poza nim nie widza a wy co stancie z boku i popatrzcie na to co piszecie caly czas BJJ i nic poza tym. Poza tym BJJ jest stylem walki pod walke bardziej umawiana czyli 2 gosci omawia sie na walke a przecie chodzi chcyba nam o to samo wlake realna na ulicy. A tam bardzo duzo ma do powiedzenia psychika gosc ktory ma moca psyche a jest slaby moze pokonac koscia ktory moze go zabic 1 ciosem ale ten 1 zdawil go psychicznie i gosc wypenka. Tez cwicze BJJ ale panowie troche krytyki wlasnej nie zaszkodzi zaczynacie wpadac w samo zachwyt tym stylem.
Napisano Ponad rok temu
Lemux sie nazywaja czy jakos tak.Bardzo dobra uwaga , walka bez gi jest duzo "latwiejsza" , ze tak powiem technicznie i po swoim przykladzie wiem ze kilka razy klepalem pod mniejszym i generalnie gorzej wyszkolonym "przekrojowo" sparingpartnerem walczac
Powiem szczerze nigdy , slyszalem o turnieju w gi a regulami NHB , ale to moglo by byc ciekawe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu