typowy trening
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlaczego uwazasz, ze joga nie nadaje sie dla poczatkujacych?
[quote name="budo_atabaque"]o jasne ja i joga )) sadomasochistą jeszcze nie jestem ... chodziasz ...[/quote]
tym bardziej polecam skoro nie jestes[/quote]
Napisano Ponad rok temu
narazie jestem w fazie rozciągania i jestem wstanie nauczyć podstaw takich jak armada czy dżinga ( nie znam portugalskiego wiec spolszczam ) nauczyłem sie na capo gwiazdy
coś co dla reszty jest czymś równym chodzeniu dla mnie jest to osiągniecie typu foliaseka czy salto
ale jest jakis sukces dla mnie że gwiazde robie
obserwująć innych stwierdziłem że wole robić wszystko powoli i nie robić tego co jest ponad mnie ( jak niektórzy nowi w mojej grupie )
to że jestem najgorszy w grupie nie oznacza że mam sie załamywać bo jak bede trenował będe sie stawał lepszy , choć raczej siebie nie widze jako mestre ( zresztą moje zdanie co do cordao znacie )
to tyle
Napisano Ponad rok temu
mestre Swino (albo Swinao - nie pamietam pisowni) z grupy Candeias wazy na oko ze 100 kilo :shocked!: (a nie jest bardzo wysoki) i robi piao de cabeca 270 stopni :shocked!: :2gunfire: - to dwa obroty na bance w tlumaczeniu na polski. skacze takie matrelo rotado ze ja nie moge i robi macaco, s-dobrado i wszystko co se mozesz zamarzyc. no moze nie wszystko, ale jest naprawde supa. spoko. wszystko sie da. czas pokaze.
co do pisowni to
ginga
au - gwiazda
folha seca (co znaczy suchy lisc)
a moim zdaniem najlepszy trening na pierwsze latka capo to - meia lua de frente, martelo, bencao, rabo de arraia, meia lua de compasso, armada, queixada, au wszelkie mozliwe, uniki podstawowe i oczywiscie ginga ginga ginga. dobra capoeira nie polega na tym ze koles wyjdzie i walnie na przyklad zajebista maripose albo super aramade duple. zajebiste capo to takie w ktorym on to wszystko robi w grze. wynika to z gry i w ta gre sie wplata.
oczywiscie kazdy lubi sie uczyc jakis fajnych floreios czy skokow, ale czasem moze to doprowadzic do tego ze klient skacze piekne salto z polsruba, ale nie umie wykonac poprawnej armady, albo myli mu sie ginga. czas przeznaczany na nauke koziolkow lepiej przeznaczyc na nauke podstaw.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do tego potrzebny jest tłuszcz którego mi na szczeście nie brakuje , szczerze mówiąc jeszcze długo bede prawie zawsze wybierał podstawy ( no może poza warsztatami później ) pod później np. w roda bede dzieki temu bardziej płynny niż gdybym trenował full różnich technik a o ginga zero )
musze nie długo poszukać różnych stronek o capo by w końcu zabłysnąć jakąś wiedzą bo narazie poza historiami z 3 polskich stron nie wiele wiem ( + to co mówi(dokładniej wrzeszczy jak by przemawiał do 100.000 dzieci ) salvador na treningach
Napisano Ponad rok temu
Wg mnie to robienie ginga w roda to zaprzeczenie płynności. Sądzę, że płynność polega na przechodzeniu z jednej techniki w drugą a nie ginga technika ginga inna technika ginga...tak przyznaje że ginga to postawa którą dość ostro trenuje i trenował bede bede bede bede bo postawy to dobry start do innych cacek
w roda bede dzieki temu bardziej płynny niż gdybym trenował full różnich technik a o ginga zero )
8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlatego dla mnie ginga jest techniką najważniejszą od która ma wiele znaczeń , a na początku to wręcz obowiązek . Przykład popatrz co sie dzieje z poczatkujacymi ktorzy zajmuja sie tylko tecdhnikami
a ginga zero i jak to wygląda .
tak na marginesie zadysta salvador zafundował nam 10 minutą ginge
efektem było ..... domyślcie sie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szukam Capomanów z Łodzi
- Ponad rok temu
-
Gdzie jest Capo w Łodzi?
- Ponad rok temu