typowy trening
Napisano Ponad rok temu
Czego jest najwięcej?: grania na instrumentach..,akrobatyki...,płynnego poruszania się..., A może jest specjalizacja i każdy robi to co lubi.
Chciałbym trochę poćwiczyć ale:
1. chciałbym,żeby zajęcia odbywały się blisko mojego miejsca zamieszkania- mieszkam w Centrum W-wy
2. mam chwilowo niesprawne palce dloni, niedawno złamane- czy w czasie treningu można nie używać "czynnie" dłoni?
Za wszelkie informacje gorąco dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Jak jest na treningu juz pisalismy w innym tredzie ale krotko mowiac:
rozciaganie
rozgrzewka
techniki (samotnie, w parach, w malych roda)
roda
papieros
a potem do domciu
muzykujemy kazdy wedlug wlasnej woli (przejmujemy instrumenty). Nauka glownie we wlasnym zakresie, ale mamy czasem lekcje muzyczne 8O 8O i wtedy jest strszny halas oprocz tego mestre zawsze sluzy rada i pomoca, no i koledzy. koledzy zawsze pomoga.
Co do raczki to - teoretykalnie mozna cwiczyc, ale biorac pod uwage ilosc akcji w capo w ktorych dotykami rekami ziemi, to jest jednak bardzo ciezko. wiec praktycznie to nie. chyba ze jestes twardy
pozdr
Napisano Ponad rok temu
1. chciałbym,żeby zajęcia odbywały się blisko mojego miejsca zamieszkania- mieszkam w Centrum W-wy
cos czuje ze nie spodobaja ci sie treningi - czasami sie meczymy i pocimy.
Napisano Ponad rok temu
bratku! Blisko od domu?
Czlowieniu u nasz to ludzie dla treningow jezdza z kabatow na chomiczowke jak cza. I nie ma to tamto
sie trenuje, albo sie nie trenuje.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy będę pasował.
Lubię jak jest atmosfera pracy na treningach, a że lubie blisko....
Da się ćwiczyć nie używając ręki?
Napisano Ponad rok temu
Wiek nie ma znaczenia wlasciwie. trzeba miec samozaparcie
pozdr
Napisano Ponad rok temu
O to czy będziesz pasował nie musisz się martwić,u nas ćwiczą różni ludzie w różnym wieku,są i stare pryki np.taki jeden Salvador to ma już 27 wiosen,ale są i małe kajtusie,przychodzi do nas dzieciak z zespołem downa,jednemu zawodnikowi wypada czasem bark,jak stuknie reversao,ludzie naprawdę mają przeróżne charakterki,czasami tyramy na maxa,a czasami jest luzik.Najważniejsze jest to że ludzie się szanują i pomimo tego że niekiedy nie jest łatwo są zadowoleni i pracują nad sobą.
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem i pytam. :wink: Bede mial BIG problemy z wycwiczeniem jakiejs techniki jesli jestem slabo rozciagniety ? Czy moze sa cwiczenia ktore po miesiacu tak mnie rosciagna, ze se zrobie szpagat bez problema?
Napisano Ponad rok temu
Czy moze sa cwiczenia ktore po miesiacu tak mnie rosciagna, ze se zrobie szpagat bez problema?
cwiczenia zrywajace sciegna ;-)
Napisano Ponad rok temu
To chyba podziekuje :wink:
Napisano Ponad rok temu
co do kwesti pocenia sie w moim przypadku jest tak że jestem nadpotliwy i czasem z sali robie basen co czasem powoduje że roda jest dla nurków ale nie ma tego co by na złego wyszło
drogi Salvadorze skąro z naszej grupy robisz ekipe ala "akademia policyjna" to zapomniałeś dodać o bazylu "sabidu" nikt tak pięknie skacze na głowe oraz gra na pandeiro głową reką i nogą . nie wspomniałeś o łysym ma wojenne podejscie do wszystkiego . Popik człowiek który poza parafuso nic innego nie widzi i tak dalej .... o sobie nie wspomnie ( mój power cios powala wszystkich ..... ze śmiechu)
i na koniec pytanie do Buca " czy ty przypadkiem nie wystepowałeś w teledysku x-press 2 - lazy ?"
Napisano Ponad rok temu
ha ha ha niezle sie musi wykonywac akrobacje z butla tlenowa na plecach :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spróbuj stretchingu to metoda dzięki której w niedługim czasie możesz poprawić elastyczność i dynamikę mięśni,podczas kopnięć i nie tylko,jest super np. przy rozciąganiu ramion,zwłaszcza barków.Metoda polega na maksymalnym napięciu mięśni które mają być rozciągane,rozlużnieniu i rozciągnięciu.No cóż musiałbyś dorwać jakąś książkę albo poszukać na sieci.Naprawdę polecam,ja zrobiłem szpagacik na stołeczkach w niecałe 2 lata,choć wiele zależy też od Twoich indywidualnych predyspozycji,wiek,waga,sporty jakie uprawiałeś itd.
Najważniejsze - systematyczność ! samozaparcie ! cierpliwość !
Aha nie rób nic na czas bo nabawisz się kontuzji i nie porównuj swoich osiągnięć z innymi szpagaciarzami
Nie mylić samozaparcia z zatwardzeniem hi hi
Axe
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szukam Capomanów z Łodzi
- Ponad rok temu
-
Gdzie jest Capo w Łodzi?
- Ponad rok temu