Metody szkoleniowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Sorry ale nie wyobrażam sobie treningu bez rozciągania najpierw.
Dokładnie.
Od kiedy pamiętam zawsze mi powtarzano że najczęstszą przyczyną kontuzji jest słabe rozgrzanie i rozciągnięcie się - dlatego szkoda zdrowia.
Co ma powiedzieć człowiek zaczynający dopiero swoją przygodę z MA, taki ktoś powinien się rozciągać dwa razy więcej.
Pozatym dla mnie osobiście dokładniejsze i pełne rozciągnięcie na początku treningu pozwala lepiej kontrolować techniki w jego trakcie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O Czesem? To nie macie rozciągania na każdym treningu? 8Oczasem rozciąganie
Zwykle nie traci się czasu na rozciąganie _NA TRENINGU_ - to dobre dla początkujących (chyba że prowadzący jest mało kreatywny) :wink:
Napisano Ponad rok temu
hmm osobiście w życiu bym na to nie wpadła, że po mocnym rozciaganiu źle się ćwiczy. Mnie ćwiczy się bez porównania lepiej jak się najpierw dobze porozciagam i dobrze rozgrzeję ściegna- swobodniej mi się kopie :wink: lżej ląduję po skokach, i troche trudno to okreslić=> pewniej mi się stoi na nodze która nie kopie :wink:ja mam godzinne treningi wiec tylko czasami jest czas na rozciąganie, moim zdaniem to wystarczy sie ponaciągac przez 2 minutki, poniwaz po mocnym rozciagnieciu zle sie cwiczy, trudniej sie skacze, i mi sie jeszcze kolana trzęsą
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
surikan
- Ponad rok temu
-
Turniej "Vicking Cup"
- Ponad rok temu
-
Mistrz Park Jung Tae
- Ponad rok temu
-
TUL
- Ponad rok temu
-
czy dojdzie do fuzji wszystkich federacji taekwondo?
- Ponad rok temu
-
zzZZzzzZZZzz
- Ponad rok temu
-
Hapkido
- Ponad rok temu
-
Aktualizacja
- Ponad rok temu
-
Wie ktos co to za bandzior?