Neck knife by Smith & Wesson
Napisano Ponad rok temu
Seiken co o nich myslisz ???
Ten podobny do LaGriffe jest w W-wie na Dworcu Centralnym do dostania za ok 330 zl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
CENREX TRADING COMPANY LTD
23, PODWALE ST.
00-261 WARSZAWA 40
POLAND
Phone: 48 22 635 4461/635 922
Fax: 48 22 635 4037
Napisano Ponad rok temu
Natomiast mozna LaGriffe'a kupic pod adresem
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - kosztuje cos ok 400zl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witaj w rodzinieKurde zauwazylem, ze noze zaczynaja mnie coraz bardziej krecic. Robi sie niebezpiecznie. To przez WAS.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
spuud pozdrawia.............
Napisano Ponad rok temu
podoba mi się ten [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ciężki (full tang), stal to "tylko" 440C, ale głownia jest bardzo gruba, co widać na zdjęciu porównawczym
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i sprawia solidne wrażenie.
Miałem go niedawno w łapie i leży w miarę dobrze. Podsumowując: jest tak brzydki, że aż ładny i chyba go kupię na zasadzie ciekawostki.
Napisano Ponad rok temu
Ja to bym za Chiny Ludowe nie kupił noża, który w pochewce ma dodatkowo GWIZDEK. A te pokazane z pochewkami mają. Szkoda że nie dołożyli jeszcze otwieracza do konserw.
Więc tak.
Nożyki te kontynuują serię skierowaną do "samoobrony", na punkcie której amerykanie mają (lub wedle mody - miewają) hopla.
Zapewne wiesz, że gwizdek do wzywania pomocy jest dość popularnym "urządzeniem" wśród ludzi kierujących się w życiu naukami z dwutygodniowych kursów ;-)
Stąd połaczenie narzędzia do samoobrony i wzywania wsparcia jest dość naturalnym skojarzeniem. A gwiżdże ten badziew naprawdę ogłuszająco.
Wiem, bo mam [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
I wrażenia - strasnie małe gówno. Nie mam wielkich rąk (choć Manix leży mi jak mierzony ) ale ta rękojeść kończy mi się na 4.tym palcu, tak, że 5.ty opiera się na wklęśnięciu kończącym całość. Pomysł teoretycznie niezły (dodatkowe podparcie), praktyka wskazuje na amatorów kontuzji (wybicie stawu gwarantowane).
Rękojeść jest bardzo wąska - ok. 5-7mm, przez co chwyt dla dłuższych palców jest dodatkowo utrudniony. Grzbiet, który normalnie wypełniałby wnętrze dłoni polepszając przyczepność tym razem jedynie powoduje niestabilność.
Stal bardzo miękka, może się pofalować po ostrzejszym wejściu w sęk nawet ;-)
Świetnie otwierają listy
(...)S&W to firma, którą stać na uczciwość i nie powinna okradać twórców z ich projektów tylko wykupić licencję jak inne szanowane firmy
Eeee tam, kto im podskoczy ;-)
Oni mają spluwy, który nożownik pójdzie po swoje?
Zresztą - kto wie, może nie chwaląc się zanadto zapłacili za korzystanie z cudzych projektów? Biorąc pod uwagę jakość produktu nie dziwię się, że autorzy się do tego nie przyznają ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
6 następnych tematów
-
Noze na sprzedaz
- Ponad rok temu
-
style
- Ponad rok temu
-
Nóż, nóż - seminarium...
- Ponad rok temu