Jup
Mam dwie sprawy ;-]
Pierwsza - Seikenie drogi , jak wygladaja prace nad rozwojem leksykonu noza?
Druga - mam strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I tam sa noze na sprzedaz
zczegolnie podoba mi sie CS-13D Tai Pan 13" oraz CS-14RI Special Projects Combat Military Classic a takze CS-14BBC Black Bear Classic.
Co o nich sadzicie?
Jakie noze z tej strony polecilbys Seikenie?
Noze na sprzedaz
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Noze na sprzedaz
jak wygladaja prace nad rozwojem leksykonu noza?
nie najlepiej , male perturbacje rodzinne i kumulacja problemow w pracy powoduja ze nie bardzo mam jak wlozyc na forum , 2 prawie skonczone artykuly, pozatym dostalem kilka linkow w jezyku polskim , z juz gotowymi rzeczami, ze troche mnie to przystopowalo.
Jezeli chodzi o noze , w linku wyzej wymienionym , to przede wszystkim ,Wojtek czyli osoba stojaca za tym , nie tylko jest facetem ktoremu mozna zaufac , ale jednoczesnie jest swietnym fachowcem praktykiem od noza , polecam kontakt.
Noze ktore tobie sie spodobaly , to klasyka , ale kosztowna i zalezy czego szukasz ?
Napisano Ponad rok temu
Jup
Seikenie , wlasnie o to chodzi ze nie wiem czego szukam dlatego zwracam sie do doswiadczinych ludzi z prosba o pomoc - potrzebny mi noz na ulice. Po prostu - a ze nie znam sie , wiec dlatego moje pytanie o leksykon , abym mniej wiecej zobaczyl co wybrac...
Zdecydowalem sie raczej troszke wiecej zaplacic, lecz miec jakis nozyk trwaly , z dobrej stali , no i odpowiedni do noszenia i machania. czyli wszystko to co najlepsze - a jezeli bylby jeszcze tani
Tia... Pozdro.
Seikenie , wlasnie o to chodzi ze nie wiem czego szukam dlatego zwracam sie do doswiadczinych ludzi z prosba o pomoc - potrzebny mi noz na ulice. Po prostu - a ze nie znam sie , wiec dlatego moje pytanie o leksykon , abym mniej wiecej zobaczyl co wybrac...
Zdecydowalem sie raczej troszke wiecej zaplacic, lecz miec jakis nozyk trwaly , z dobrej stali , no i odpowiedni do noszenia i machania. czyli wszystko to co najlepsze - a jezeli bylby jeszcze tani
Tia... Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Plecam kilka tanich nozy :
ze skladanych Crawford / KAsper z CRKT i Worden Timberline.
Ze stalych Polkowski/Kasper Companion z CRKT oraz Zambezi projektu Lightfoota z Timberline.
Wszystkie wymienine wyzej nozyki to fabryczne produkcje , modeli kosztujacych 400 - 500 $ ( poza Wordenem , ale facet jest Arnis master)) , projektowane przez najlepszych knifemakerow , specjalizujacych sie w typowych fighterach , uznawanych za najlepsze na swiecie.
Tak ze za 50 -100 $ mozna miec swietny noz , o przyzwoitej jakosci , w przypadku nozy stalych ze swietna wielopozycyjna pochwa z kydexu.
ze skladanych Crawford / KAsper z CRKT i Worden Timberline.
Ze stalych Polkowski/Kasper Companion z CRKT oraz Zambezi projektu Lightfoota z Timberline.
Wszystkie wymienine wyzej nozyki to fabryczne produkcje , modeli kosztujacych 400 - 500 $ ( poza Wordenem , ale facet jest Arnis master)) , projektowane przez najlepszych knifemakerow , specjalizujacych sie w typowych fighterach , uznawanych za najlepsze na swiecie.
Tak ze za 50 -100 $ mozna miec swietny noz , o przyzwoitej jakosci , w przypadku nozy stalych ze swietna wielopozycyjna pochwa z kydexu.
Napisano Ponad rok temu
Podlacze sie pod ten temat, by zadac pytnie Seikenowi i innym nozownikom:
Jaki noz z typu "noz przetrwania" uznaje za najlepszy i jak w jego hierarchii stoi bagneto-noz znajdujacy sie na wyposazeniu USArmy, zdaje sie ze nazywa sie M 9?
Jaki noz z typu "noz przetrwania" uznaje za najlepszy i jak w jego hierarchii stoi bagneto-noz znajdujacy sie na wyposazeniu USArmy, zdaje sie ze nazywa sie M 9?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
5 następnych tematów
-
style
- Ponad rok temu
-
Nóż, nóż - seminarium...
- Ponad rok temu
-
Blade Brothers
- Ponad rok temu