Budokan 8
Info ze strony: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Brazylijskie jiu jitsu dzięki zwycięstwom w klatkach szybko zyskało renomę niepokonanego stylu. Wydaje się jednak, że poszukiwania odpowiedzi na pytanie Jak pokonać bjj? zaczęły przynosić rezultaty.
W dzisiejszym artykule z cyklu poświęconego vale tudo P. Ziółkowski przedstawi sylwetki dwóch wojowników młodej generacji Minotauro i Herringa bardzo wszechstronnych zawodników specjalizujących się w vale tudo.
Kyokushin. Stan dzisiejszy; to ostatni artykuł w cyklu poświęconym jednej z największych organizacji sztuk walki na świecie. Jak wygląda współczesny obraz Kyokushinkai przeczytasz w tekście D. Zdebla.
Zapaśnicze wejście w nogi przez pewien czas było w vale tudo nie do zatrzymania. Szybko jednak znaleziono kontrę, by skutecznie Zatrzymać zapaśnika. Tą kontrą jest duszenie gilotynowe, o którym dziś opowie K. Matuszczak.
Wywiad z Vanderlei Silvą, zawodnikiem z czołówki kategorii średniej vale tudo.
W dzisiejszym Treningu fightera Jarek Slagowski zajmuje się Momentem obrotowym , który jak się okazuje odgrywa dużą rolę nie tylko w mechanice, ale i w sztukach walki.
Budokan 8
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Budokan 8
ale przynajmniej zlokalizowalem w Gliwicach sklep w ktorym moge go kupic.
numery archiwalne tez sa
pozdrawiam Duzy
numery archiwalne tez sa
pozdrawiam Duzy
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe gdzie. Akademicka i Empok są spóźnione co najmniej miesiąc.
Napisano Ponad rok temu
nie jestem pewien czy byl najnowszy numer
mozna kupic budokan na konstytucji w ksiegarni, ta ulica to przedluzenie ulicy na ktorej jest kino X
ksiegarnia jest kolo remy1000
pozdrawiam Duzy
mozna kupic budokan na konstytucji w ksiegarni, ta ulica to przedluzenie ulicy na ktorej jest kino X
ksiegarnia jest kolo remy1000
pozdrawiam Duzy
Napisano Ponad rok temu
No coz... i ja dostalem dzis (wreszcie) nowy numer Budokanu...
Glowna moja uwaga dotyczy tak duzego opoznienia - to naprawde nieprofesjonalne - mowa ze na poczatku stycznia , a gazeta pojawia sie w lutym... Poza tym nie ma wytlumaczenia tego faktu -nawet w przedmowie do wydania... smutne to troche - bo nie znam zadnej profesjonalnej gazety ktorej udaje sie taka sztuka...
No , ale po otworzeniu sprawa robi sie troszke ciekawsza. Opowiem to oczywiscie z mojego punktu widzenia , ale w tym numerze zainteresowaly mnie:Minotauro&Herring , jak pokonac bjj , madrosc kata , wywiad z silva , duszenie gilotynowe ciecia nozem , jiujitsu kontra judo i moment obrotowy- czyli prawie wszystko.
Caly czas zastanawia mnie sens umieszczania artykulow takich jak ten o japonskiej wiosce czy starozytny boks. fakt - ciekawie poczytac , lecz do historii czy geografii nie musze kupywac Budokanu - znajde sobie bardziej wyczerpujace temat pozycje.
Otoz to - wyczerpujace temat. Rozumiem ze gazeta jest ograniczona do 48 stron i nic wiecej . Prawie wszystkie artykuly sa za krotkie - jak np. ciecia nozem - tam nic nie ma. Dobrym wyjsciem byloby zamieszczanie jakiejs bibliografii i ew. odnosnikow do miejsc w sieci ktore rozszerzaja dany temat.
Coz - to na razie tyle. Ide jeszcze raz przeczytac gazete - moze cos jeszcze mi przyjdzie do glowy
Glowna moja uwaga dotyczy tak duzego opoznienia - to naprawde nieprofesjonalne - mowa ze na poczatku stycznia , a gazeta pojawia sie w lutym... Poza tym nie ma wytlumaczenia tego faktu -nawet w przedmowie do wydania... smutne to troche - bo nie znam zadnej profesjonalnej gazety ktorej udaje sie taka sztuka...
No , ale po otworzeniu sprawa robi sie troszke ciekawsza. Opowiem to oczywiscie z mojego punktu widzenia , ale w tym numerze zainteresowaly mnie:Minotauro&Herring , jak pokonac bjj , madrosc kata , wywiad z silva , duszenie gilotynowe ciecia nozem , jiujitsu kontra judo i moment obrotowy- czyli prawie wszystko.
Caly czas zastanawia mnie sens umieszczania artykulow takich jak ten o japonskiej wiosce czy starozytny boks. fakt - ciekawie poczytac , lecz do historii czy geografii nie musze kupywac Budokanu - znajde sobie bardziej wyczerpujace temat pozycje.
Otoz to - wyczerpujace temat. Rozumiem ze gazeta jest ograniczona do 48 stron i nic wiecej . Prawie wszystkie artykuly sa za krotkie - jak np. ciecia nozem - tam nic nie ma. Dobrym wyjsciem byloby zamieszczanie jakiejs bibliografii i ew. odnosnikow do miejsc w sieci ktore rozszerzaja dany temat.
Coz - to na razie tyle. Ide jeszcze raz przeczytac gazete - moze cos jeszcze mi przyjdzie do glowy
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych