Hi!
Wiecie cos na temat tego gostka? Ostatnio pokonal Rumine Sato. Patrzalem na jego rekord na sherdogu. 9 zwyciestw, zadnych porazek czy remisow
Jackhammer
Gomi Takanori
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Gomi Takanori
Hmm Co by tu o nim powiedziec.
Nie bral udzialu w zadnym liczacym sie turnieju Vale Tudo. No chyba ze dla kogos turnieje Shooto sa traktowane na rowni z Pride czy UFC.
Cos musi byc w tym ze jak dotad , majac taki rekord nie zostal zauwazony przez jakiegos promotora ktory zalatwilby mu uczestnictwo z imprezach o wiekszym ( IMHO ) prestizu ( a co za tym idzie i wynagrodzeniu ).
Inna sprawa ze patrzac na jego walki mozna wywnioskowac jedno: z 9 walk TYLKO 3 zakonczyl przed czasem. Reszte wygral przez decyzje, w dodatku czesto niejednomyslna. To daje do myslenia ( przynajmniej mi ), Dla porownania popatrz sobie na, lucky guy'a,Dana Hendersona, ten takze ma sporo szczescia do sedziow.
Takze jak widac jest on gwiazda turnieji shooto i niech tam zostanie.
Name:
Takanori Gomi
Height:
5'8"
Weight:
160 lbs
Birthdate:
9/22/1978
Team:
K'z FACTORY
Hometown:
Kanagawa, Japan
Record:
9-0 Record details
Comments:
Shooto, Vale Tudo Japan veteran
Nie bral udzialu w zadnym liczacym sie turnieju Vale Tudo. No chyba ze dla kogos turnieje Shooto sa traktowane na rowni z Pride czy UFC.
Cos musi byc w tym ze jak dotad , majac taki rekord nie zostal zauwazony przez jakiegos promotora ktory zalatwilby mu uczestnictwo z imprezach o wiekszym ( IMHO ) prestizu ( a co za tym idzie i wynagrodzeniu ).
Inna sprawa ze patrzac na jego walki mozna wywnioskowac jedno: z 9 walk TYLKO 3 zakonczyl przed czasem. Reszte wygral przez decyzje, w dodatku czesto niejednomyslna. To daje do myslenia ( przynajmniej mi ), Dla porownania popatrz sobie na, lucky guy'a,Dana Hendersona, ten takze ma sporo szczescia do sedziow.
Takze jak widac jest on gwiazda turnieji shooto i niech tam zostanie.
Name:
Takanori Gomi
Height:
5'8"
Weight:
160 lbs
Birthdate:
9/22/1978
Team:
K'z FACTORY
Hometown:
Kanagawa, Japan
Record:
9-0 Record details
Comments:
Shooto, Vale Tudo Japan veteran
Napisano Ponad rok temu
"unanimous" znaczy tyle, co jednomyslny lub jednoglosny. Spojrz sobie na rekord Sakuraia, tez ma sporo walk wygranych decyzjami, a mimo to jest wg. mnie najlepszym fighterem shooto.
Jackhammer
Jackhammer
Napisano Ponad rok temu
Powiem Tobie tak. Nie monitoruje turnieji shooto ani zadnych innych tego typu wiec nie mam sowich ulubionych zawdnikow ani nie uwazam ze ktorys z nich jest najlepszy. Jest na swiecie sporo dobrych fighterow, nie przecze. IMHO najlepsi biora udzial w imprezach jakie wymienilem. Obie sa najbardziej znane i startuja w nich osoby ogulnie znane.
A co do wynikow starcia innyc niz poddanie, czyli takich w ktorych sedziowie decyduja to zawsze mam pewien dystans do takich wynikow, szczegolnie iz juz kilka "kontrowersyjnych" decyzji juz narod sedziowski wydal...
To tyle.
A co do wynikow starcia innyc niz poddanie, czyli takich w ktorych sedziowie decyduja to zawsze mam pewien dystans do takich wynikow, szczegolnie iz juz kilka "kontrowersyjnych" decyzji juz narod sedziowski wydal...
To tyle.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych