Ankieta
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Ankieta
Nie za bardzo moge sie wypowiadac nt. aikido i jujitsu. Natomiast jesli chodzi o reszte ta rowniez glosuje na taekwondo. Wiadomo czemu.
Natomiast do pytania dolaczylbym inne rzeczy decydujace (oprocz mniej lub bardziej realnych technik) o calkowitej skutecznosci. Czyli np. reguly sparingu - jakie strefy i uderzenia sa dozwolone/zabronione, czy jest walka w zwarciu, parterze, itp. Czesto widac ze po wprowadzeniu takich ograniczen "walka" sportowa przestaje miec cokolwiek wspolnego z walka... I widac czemu glosowalem na taekwondo.
Co do stylow to mozna wlaczyc jak najwiecej, najlepiej zeby kazdy w miare liczacy sie styl dostal jakies omowienie. Proponuje dodac np. goju-ryu, bo slyszalem pare rzeczy i jestem ciekawy czy ktos wie cos wiecej.
Natomiast do pytania dolaczylbym inne rzeczy decydujace (oprocz mniej lub bardziej realnych technik) o calkowitej skutecznosci. Czyli np. reguly sparingu - jakie strefy i uderzenia sa dozwolone/zabronione, czy jest walka w zwarciu, parterze, itp. Czesto widac ze po wprowadzeniu takich ograniczen "walka" sportowa przestaje miec cokolwiek wspolnego z walka... I widac czemu glosowalem na taekwondo.
Co do stylow to mozna wlaczyc jak najwiecej, najlepiej zeby kazdy w miare liczacy sie styl dostal jakies omowienie. Proponuje dodac np. goju-ryu, bo slyszalem pare rzeczy i jestem ciekawy czy ktos wie cos wiecej.
Napisano Ponad rok temu
zalezy jakiej federacij taekwondo bo na przyklad w gtf sa organizowane gale full contakt gdzie obowiazuja zasady kickboxingu (ale to nalezy do do zadkosci i przykro na to patrzec)ale jednak dal bym wieksze szanse taekwondo niz aikido ,a co do kiokushin to bardzo twardy styl ale zero chodzenia na nogach no i brak uderzen na twarz ale loły maja dobre ,no i na koniec jj zalezy jakie tradycyjne jj goshin ryu czy bjj jesli chodzi o goshin ryu to naprwde lipa kiedys bylem na jednej taiej sekcij zobaczyc trening zapytalem kolesia ktory ma bronzowy pas ile juz cwiczy on mowi 8 lat a pytam kiedy maja sparingi bo przyjde posparowac on na to ze nie maja od 8 lat nigdy nie sparowl zenada a co do aikido to nic nie mowie bo uwazam ze jak dany styl walki nie ma sparingow to nie ma mowy o jakiej kolwiek samobronie znam jednego kolesia w kraowie co ma 2 dan w aikido i mowil mi ze kompletnie ten styl nie nadaje do walki poznalem go na boksie jak sie zapisywal
(ulica jest mym domem streetfighting jest mym zyciem)
Napisano Ponad rok temu
z tym aikido to różnie bywa- są twarde szkoły które są skuteczne w samoobronie(yoshinkan, shudokan, Tomiki aikido).
ale i tak wszystko zależy jeszcze od nauczyciela, czy sprzedaje chłam, czy może chce naprawdę coś zrobić pożytecznego. i czy ma doświadczenia i innymi stylami walki.
pozdrawiam
ps. aklaw mógłbyś mi powiedzieć kto ochrania mecze na wiśle- wiem że to nie twój klub, ale może wiesz
ale i tak wszystko zależy jeszcze od nauczyciela, czy sprzedaje chłam, czy może chce naprawdę coś zrobić pożytecznego. i czy ma doświadczenia i innymi stylami walki.
pozdrawiam
ps. aklaw mógłbyś mi powiedzieć kto ochrania mecze na wiśle- wiem że to nie twój klub, ale może wiesz
Napisano Ponad rok temu
dołacz BJJ , JUDO , KB, THAI BOX
Oj, chyba się Boruta zdenerwuje...
A tak na poważnie, to ja bym jeszcze dodał capoeirę i karate shotokan.
Napisano Ponad rok temu
albo maja swoich ochroniazy albo panowie z justusa oni zawsze z policja dzialaja ale nie djae za to glowy
Napisano Ponad rok temu
dzięki aklaw- czyli nikt ze śląska na gościnnych występach nie ochraniał??- bo kiedyś słyszałem że zatrudniano ludzi ze śląskich firm- ktoś mi się kiedyś chwalił że nieźle sobie poczyniali z kibicami wisły....
Napisano Ponad rok temu
Sorry Paczek14, ale sie pisze Kiokushin a nie Kiokushim :grin: :grin:
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych