co wybrac?
Napisano Ponad rok temu
boks 3-4x tyg
mma 2x tyg
krav maga 1x tyg
no i do tego ew jakis trening silowy
Napisano Ponad rok temu
aczkolwiek 1 czy 2x w tyg cos trenowac to troche malo wedlug mnie
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuje Karate raz w tygodniu ale ćwiczę praktycznie codziennie w domu sam i z kolegami którzy też trenują.
No z uderzanych masz dwa fajne style MT masz ten plus że masz jeszcze nogi, łokcie, kolana i klincz a boksie same ręce ale nie sugeruj się tylko tym że MT to łokcie i jest super bo wszystko zależy od trenera.
Formuła K1
Ogółem sztuki walki to mnie kręci
Napisano Ponad rok temu
Osobiście nie polecam Krav Magi i odradzałbym Ci ją.
Napisano Ponad rok temu
mysle teraz bardziej miedzy muay thai a mma
Napisano Ponad rok temu
Formuła K1
Napisano Ponad rok temu
Eee tam. Jak byś się dobrze przyłożył, to ręce w zupełności Ci wystarczą.boks trenowalem jakis czas, jednak uwazam ze same rece to za malo.
Napisano Ponad rok temu
Formuła K1
Napisano Ponad rok temu
Krawata sobie całkowicie odpuść.
Z reszty możesz wybrać coś, ale sugeruj się nie tylko stylem, lecz również klubem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobrze wybrałeśwybralem muay thai
Mnie nic nie wykryło.zawirusowana ta strona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie każda.mym skromnym zdaniem kazda sztuka walki jest dobra
Kursy samoobrony charakteryzuje szczególnie niska skuteczność w realnej walce.Ja trenuje boks i samoobrone
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym poruszyć ten temat bo ja jestem innego zdania ;]
Formuła K1
Napisano Ponad rok temu
Każda może być dobra, nie każda może być skuteczna.Czemu nie każda sztuka walki jest dobra ?
Kursy samoobrony mają akurat to do siebie, że nie nadają się do samoobrony.
Wszyscy mogą mieć swoje zdanie, ale liczą się fakty.Chciałbym poruszyć ten temat bo ja jestem innego zdania ;]
Napisano Ponad rok temu
Takie porównywanie stylów dla mnie jest nieistotne i jeśli ktoś się tym kieruje bo usłyszał że BJJ pokonuje wszystkie inne style walki to ktoś taki mnie śmieszy.
Formuła K1
Napisano Ponad rok temu
Tylko przy założeniu, że będzie ‘totalnym baranem’, w przeciwnym wypadku nim Ci się uda zastosować jakąś teoretyczną kombinację aikido, to będziesz miał twarz wbita w chodnik.Każda sztuka walki może być skuteczna zależy wszystko od tego jak kto tego użyje bo ktoś może trenować aikido a ktoś BJJ i aikido wygra bo zawodnik BJJ będzie totalnym baranem
Stwierdzenie typu walczy człowiek nie styl jest błędne. Walczy człowiek i styl.
Dla Ciebie może i jest bzdurą, ale dla ludzi związanych ze sportami walki nie jest.więc dla mnie mówienie że np tdk jest gorsze od boksu czy jakieś inne porównanie jest bzdurą.
A czy w ogóle wiesz co to jest BJJ?Takie porównywanie stylów dla mnie jest nieistotne i jeśli ktoś się tym kieruje bo usłyszał że BJJ pokonuje wszystkie inne style walki to ktoś taki mnie śmieszy.
Z wypowiedzi wnioskuję, że nie bardzo.
Więc Cię oświecę, BJJ został stworzony z myślą o walce wszechstylowej.
Niektórzy prócz tego co słyszeli, posiadają wiedze praktyczną.
Napisano Ponad rok temu
I żeby nie było że nie mam nic wspólnego z SW trenuje 2 lata Karate a jeszcze za gówniarza 9 miesięcy kung fu ale to ładne pare lat temu ;]
Ja bym powiedział że dla ludzi związanymi ze sztukami walki takie porównywanie że coś jest gorsze od drugiego jest mało ważne bo tego się nie da ocenić, każdy wie co mu jest potrzebne doświadczeni zawodnicy nie muszą się pytać jak idioci "co jest lepsze Judo czy Zapasy
?"
Ja bym nie porównywał BJJ np do Muay Thai bo bjj to walka parterowa więc na głupi rozum łatwiej kogoś przewrócić niż wyjebać mu sierpa ale czy jest lepsze ?
Moim zdaniem nie bo każda sztuka walki jest w czymś lepsza i w czymś gorsza.
Ja nie wiem czy my się dobrze rozumiemy z tym porównywaniem stylów walki więc możesz mnie źle zrozumieć czy coś nie chcę żeby z tego tematu wynikła jakaś kłótnia więc jak by napięcie rosło to wtedy kończę dalszą rozmowe ;]
PS: Kiedyś interesowałem się iluzją tam też byli tacy co porównywali sztuczki, mówili że lewitacja jest lepsza od triku z monetą wtedy każdy iluzjonista odpowiadał zawsze to samo że nie ma lepszych czy gorszych sztuczek są tylko lepiej lub gorzej wykonane.
Tak samo jest ze sztukami walki nie ma lepszych lub gorszych są tylko lepsi lub gorsi zawodnicy.
Formuła K1