Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybory prezydenckie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Kto na prezydenta? (33 użytkowników oddało głos)

Kto na prezydenta?

1. Jarosław Kaczyński (10 głosów [30.30%])

Procent z głosów: 30.30%

2. Bronisław Komorowski (5 głosów [15.15%])

Procent z głosów: 15.15%

3. Grzegorz Napieralski (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. Andrzej Olechowski (0 głosów [0.00%])

5. Waldemar Pawlak (0 głosów [0.00%])

6. Janusz Korwin-Mikke (16 głosów [48.48%])

Procent z głosów: 48.48%

7. Andrzej Lepper (2 głosów [6.06%])

Procent z głosów: 6.06%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

szafik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3866 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:kulturystyka, sporty walki, film, muzyka

Napisano Ponad rok temu

Re: Wybory prezydenckie
Ja i tak glosuje na Mikke i chu. Wiem, ze nie wygra itd. Poznej sie zastanowie nad 2 tura :P
  • 0

Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!

Krzysiu1418048788
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 194 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Z dziesięciorga złegłego Korwin-Mikke lepszy ;)

JKM chociaż mówi dość ostro, to jednak mówi od rzeczy.

Masz rację. Często mówi od rzeczy. Ty zresztą również ;-)
Zastanów się, kogo chcesz postawić w roli reprezentanta narodu. Prawda jest niestety taka, że mamy dwóch kandydatów, którzy mają realne szanse na prezydenturę i oddanie głosu na kogoś innego to zmarnowanie głosu. Lepiej od razu zagłosować na kogoś z dwójki Kaczyński - Komorowski - wtedy może nie będzie kosztownej drugiej tury. Ja nie mam kandydata. Wybiorę najlepszego z dostępnych, czyli Bronka.
PS. Śmieszy mnie nastawienie znajomych do polityki i teksty w stylu "Zagłosuję na Kaczyńskiego, bo mi go żal... a Komoraowski taki burak, wąsy ma..."
  • 0
Moja duma - mały Krzysiu ;-)

krzychu1910
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Seks Dragi Rap :)

Napisano Ponad rok temu

Mój głoś na Mikke bo jest za zdaniem młodzieży i taki pojeb jak on przyda się takiemu państwu jak nasze :padam:
  • 0
To nie jeste jeszcze czas nieustających wakacji...

Krzysiu1418048788
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 194 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak byłem młodszy to też głosowałem na Mikke i jego UPR. Jak wszyscy kumple zresztą. Widać młodzi tak mają. Teraz jestem już zramolałym dziadem :wstyd: :D
  • 0

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kaczyński, tak naprawdę bardzo dobry człowiek jak dla mnie. Druga rzecz komorowski wkurza mnie swoimi manipulatywnymi i bezczelnymi akcjami w telewizji, bezczel i cham z niego. PO nie poprę choćby za akcje z Palikotem, wysokie premie i akcje ze stocznią. Jak dla mnie PO stanowi zagrożenie dla Polski. Ostatnio tusk cieszył się że złotówka pnie się w górę, tyle tylko że korona szwedzka stoi tak wysoko że zarabiam 1/5 wiecej hehe:) I nie żal mi kaczyńskiego, jak dla mnie PO to zwykli śmiecie więc każdy był by lepszy na tym stanowisku od nich.
  • 0
Trening jest niczym, wola jest wszystkim

MikolajWB3
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4061 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Bezpieczeństwo wewnętrzne, militaria, sporty walki, finanse

Napisano Ponad rok temu

Pamiętajcie że PO nie poprze nigdy robotników, to partia która jest za Inteligencją tylko.

A zresztą, spójrzcie na wykresy jak rosło PKB za czasów PiS a jak za PO.
  • 0
Związek to znacznie więcej niż "sie przelecieć".
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz

rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.

a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz

te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.

Tyson1418048768
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:sport, laski, komputery, budownictwo, sztuki walki

Napisano Ponad rok temu

Wiem tylko, że PO to zło jest :P Ma wtyki w większości portali i telewizji :P
  • 0

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

PO to przedewszystkim grupa ITI, czyli tvn wyborcza onet i chyba angora. Starsi mi opowiadali jak po komunie władza przejmowała pseudo prywatne stacje radiowe telewizyjne i gazety, prywatne... a dostawali je ludzie którzy wraz z tuskiem otwierali szereg partii, tusk miał ich chyba juz 4 albo i wiecej.
  • 0

Krzysiu1418048788
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 194 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ciekawe, że nie widzicie tego co się dzieje w publicznej lub na wp. Media to od zawsze wielka władza. Tyson ma rację, PO zło jest, ale przypomnijmy sobie co działo się za rządów SLD i później PIS... tu można tworzyć elaboraty. Nie ma w Polsce parti, która nie byłaby splamiona brudem i cwaniactwem. Nic dziwnego, przecież tworzą ją ludzie. Pewnie nigdy nie będzie doskonałego wyboru. Wybiera się od zawsze "mniejsze zło".

Co do UE, to nie wiem, jak można krytykować wstąpienie po tym jak Polska dostała tak solidny zastrzyk pomocy (i wciąż dostaje).
  • 0

MikolajWB3
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4061 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Bezpieczeństwo wewnętrzne, militaria, sporty walki, finanse

Napisano Ponad rok temu

UE

dokładnie, zobaczcie chociaż dotacje jakie są, połowa ludzi dalej nie wie ile mogą wyszarpać z UE. A rolnicy? Dla też kasa jest nie mała.

Zobaczcie ile się Ziobro starał o sądy 24h, które są jak dla mnie zajebistą rzeczą. To samo, ile osób za czasów PiS poszło siedzieć i miało przedłużane wyroki. A za PO? Cały zarząd Pruszkowa lekkim chujem wyszedł na wolność. Przykładów idzie wymieniać więcej, wiec dopierdala mnie jak słyszę że ktoś idzie na PO głosować.
  • 0
Związek to znacznie więcej niż "sie przelecieć".
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz

rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.

a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz

te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.

Alumix
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 262 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Siłownia, Armwrestling, boks, mma, strong-man, telefonia komórkowa, fotografia itd.

Napisano Ponad rok temu

ja tam pierdole i nie głosuje wcale, szkoda że takiej opcji w ankiecie nie ma :P w tym kraju w tym rządzie NIE MA ludzi dla ludzi są tylko ludzie dla pieniędzy.
  • 0
Kto stawia sobie za cel doskonałość, osiąga więcej niż przeciętność; kto stawia sobie za cel przeciętność nie osiągnie nawet tyle...

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja od UE dostałem 40 tys dotacji więc nie powinienem narzekać bo teoretycznie tych 40 tys nie musze oddawać. Mimo wszystko zasady dotacji jak w sumie wszystkiego są tak cwanie napisane, że 4 na 5 osób nie dość że spłaca wszystko to jeszcze doliczają im odsetki i narzucają kary. na kilka osób jedna sie bogaci reszta traci, UE na nas tak naprawdę zarabia.
  • 0

Krzysiu1418048788
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 194 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Liczyłeś na to, że dostaniesz 40 tys. w kieszeń i nikt nie sprawdzi co z nimi zrobiłeś? Tak ja też chcę :D . Jeśli dostałeś dotację to musisz wywiązać się ze zobowiązań (które poznałeś zanim dostałeś hajs)i koniec kropka.
Ja raczej pisałem o dopłatrach ogólnych typu - drogi, ścieżki rowerowe, pomoce do szkół (dwie nowoczesne pracownie komputerowe są u mnie w szkole, a każda szkoła, która złożyła wniosek takie dostała) boiska szkolne i osiedlowe + wszelkie inwestycje, na które gminy składały wnioski. Polska wyciągnęła mistrzowską kwotę pieniędzy. Możemy tu narzekać (bo lubimy) ale jeśli Pan Mikke mówi, że Polska powinna jak najszybciej wystąpić z Unii Europejskiej, ponieważ może jej grozić dopłacanie do ratowania strefy euro w związku z kryzysem to jest to dla mnie niezrozumiałe.
  • 0

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dostałem i wywiązuje się z umowy, po co ryzykować, spisałem umowę z firmą doradczą, jeśli coś pójdzie nie tak to będzie to wina firmy i oni poniosą konsekwencje, w sumie to nic nie ryzykuje ;)
  • 0

Tyson1418048768
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Szczerze oglądałem dzisiaj wypowiedzi JKM i jakoś nie przekonuje mnie on. Wolę Kaczyńskiego chociaż nie jest to wymarzony prezydent.
  • 0

duzy_joe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 344 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jarek :) Mam dośc wpadek Komorowskiego i jego zmiennych poglądów, pozatym monopartyjność to nie to co służy Polsce. Mam nadzieje, ze Mikke jak zwykle w 2 turze poprze Kaczyńskiego byle by agent WSI nie wygrał wyborów - warto chyba przypomnieć, że to on zapoczątkował listy Macierewicza i lustracje w RP, co by byłych agentów odsunąć od władzy.
  • 0

słaby
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1728 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mikke już dzisiaj oświadczył że chciałbym w drugiej turze komorowskiego, z resztą ostatnio chyba w sobote pozwał kaczynskiego do sądu. Dzisiaj oglądając tvn sie tak wku..... pokazywali z 15 minut komora, skandujących ludzi w trójmiescie na jego cześć i wałęse bodajze który powiedział ze widzi komora jako dobrego prezydenta, kaczynskiego pokazali z 3 minuty zaczynając od jakiegos negatywu. Za to na polsacie pokazali jak śmieją się z komora. Komorowski mówił o robieniu kampanii na śmierci brata, za to dzisiaj sam komor pojechał robić kampanię na śmierci hmm to chyba jakis generał, ten co zginął ostatnio , wytknął mu to jakis reporter, tvn za cały dzien nawet o tym nie wspomniał, grupa ITI sbków...
  • 0

duzy_joe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 344 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mikke już dzisiaj oświadczył że chciałbym w drugiej turze komorowskieg

gdzie Ty to znalazłeś? Przecie on zawsze powtarzał, że nikogo nie bedzie popieral przez II turą gdyż sondaże robi bezpieka" a z wczoraj:

Polityk oświadczył, że z decyzją, kogo poprze w drugiej turze wyborów, wstrzyma się dopóki nie odbędzie osobistej rozmowy z pozostałymi kandydatami. Ponadto Korwin-Mikke zapowiedział, że 20 czerwca nie pójdzie do urny z tego względu, że obiecał oddać głos na kobietę, a żadna w wyborach nie startuje. Na kogo mam głosować, na siebie nie wypada, a konkurentów przecież nie będę popierał – dodaje.

Jedynie TVN powiedziąło w faktach ze prawdopodobnie poprze - mimo, ze nigdy tego nie robił, i zawsze głosował na mniejsze zło - tj PiS (mimo różnić światopoglądowych, choć zawsze chwalił ich za deubekizacje i odsuniecie od koryta Leppera)
  • 0

Tyson1418048768
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Oni wszyscy kit wciskają i manipulują dzięki mediom :/. Zawsze w szkole słyszałem "a bo Kaczynski to ch**" itp, a ja mówię "a skąd słyszałeś znasz go?" no i wtedy oni "a bo no tvn tak mówią"...

Nigdy nie będzie prawdziwej, uczciwej polityki póki te wszystkie darmozjady, banda złodziei siedzą przy korycie. Dobrze będzie dopiero jak wysadzi się ich w pizdu, jakby weszło to młode pokolenie do władzy które doświadczyło w latach 90' biedy w Polsce. Te młode pokolenie, które wywodzi się z rodziny patriotów... Bo komuchy zawsze będą komuchami w tym rządzie. A skoro JKM poprze Komorocha... to sorry...
  • 0

Krzysiu1418048788
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 194 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chłopaki mamy ciszę przedwyborczą i obowiązuje też w internecie. Jakiś palant mógłby się przyjebać. Pogadamy po wyborach.

PS. Nie oglądacie uważnie TVN24... ostatnio wciąż puszczali kompilację wpadek marszałka i trwała jego bezustanna krytyka.
  • 0