Problem z PC (grafiką)
Rozpoczęty przez Guest_rysiu94.94_*, Ponad rok temu
2 odpowiedzi w tym temacie
Guest_rysiu94.94_*
Napisano Ponad rok temu
Problem z PC (grafiką)
Witam, mam problem z grafiką w komputerze, instalowałem ostatnio colina dirta 2 i wymagało aktualizacji directx, więc kliknąłem aktualizuj. Gram fajnie, elegancko smiga, a na drugi dzień włanczam kompa, i już jakieś problemy, to się gra zawiesi, to jakieś przeswity, pasy, kropki. W tedy gra się zatnie i się wyłączy. Myślałe że to wina tej aktualizacji, więc odinstalowałem directx i zainstalowałem orginalnego z płyty dołączonej do karty graficznej i nic nie dało. Zainstalowałem też sterowniki, również nie pomogło. Zrobiłem format, też nie pomogło. Ale gdy robię screena obrazu to nic nie wykazuje. Tak jak by wszystko było normalnie. I teraz nie wiem czy to karta graficzna czy monitor.
Karta graficzna to: ATI Radeon HD 4800 Series i tu dziwne bo na karcie gwarancyjnej pisze 4850 Series, a te 4800 pokazał mi dxdiag (narzędzie diagnostyczne)
a i dodam że przez 2-3 dni od aktualizacji directx grafa wariowała po kilku minutach grania, a po wyłonczeniu kompa wracało do normy, a teraz wariuje już od wciśnięcia guzika power na kompie. Dodam jeszcze że mam windows vista home basic 64 bit
Karta graficzna to: ATI Radeon HD 4800 Series i tu dziwne bo na karcie gwarancyjnej pisze 4850 Series, a te 4800 pokazał mi dxdiag (narzędzie diagnostyczne)
a i dodam że przez 2-3 dni od aktualizacji directx grafa wariowała po kilku minutach grania, a po wyłonczeniu kompa wracało do normy, a teraz wariuje już od wciśnięcia guzika power na kompie. Dodam jeszcze że mam windows vista home basic 64 bit
Guest_rysiu94.94_*
Napisano Ponad rok temu
Re: Problem z PC (grafiką)
A myślisz że nie próbowałem, chyba siadła mi ta karta, jutro podłącze inny monitor a w tedy się zobaczy.