Kultura w Twojej silowni
Napisano Ponad rok temu
Jak to jest u Was na silowni, tj chodzi mi o pewna kulture osobista uzytkownikow silowni? Mieszkam w Irlandii i jestem zapisany na silownie na kampusie uczelni. Musze przyznac ze niektorzy mlodzi Irlandczycy sa bardzo irytujacy Mam na mysli uzytkowanie maszyn/ hantli. Sztangi walaja sie po podlodze, razem z hantelkami, puste butelki po wodzie mineralnej po katach, brak jakiegokolwiek szacunku dla sprzetu (nie przecieraja przepoconych laweczek)/ pracownikow silowni (mam na mysli biednych sprzataczy z Malezji). Wiekszosc z nich to studenci tejze uczelni, agresja sie w czlowieku rodzi jak sie pomysli ze oni sie czuja lepsi od obcokrajowcow.
Nigdy nie bylem zapisany na silownie w Polsce, zawsze u kumpla cwiczylem, wiec nie wiem jak to jest. Wiem ze na lepszych tj drozszych silowniach w centrum Dublina takie cos ma zadko miejsce, ale do nich uczesczaj duzo obcokrajowcow, wiec moze dlatego
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy w dobrym dziale zalozylem ten temat, jesli Admin mysli ze zly to prosze o przeniesienie
Jak to jest u Was na silowni, tj chodzi mi o pewna kulture osobista uzytkownikow silowni? Mieszkam w Irlandii i jestem zapisany na silownie na kampusie uczelni. Musze przyznac ze niektorzy mlodzi Irlandczycy sa bardzo irytujacy Mam na mysli uzytkowanie maszyn/ hantli. Sztangi walaja sie po podlodze, razem z hantelkami, puste butelki po wodzie mineralnej po katach, brak jakiegokolwiek szacunku dla sprzetu (nie przecieraja przepoconych laweczek)/ pracownikow silowni (mam na mysli biednych sprzataczy z Malezji). Wiekszosc z nich to studenci tejze uczelni, agresja sie w czlowieku rodzi jak sie pomysli ze oni sie czuja lepsi od obcokrajowcow.
Nigdy nie bylem zapisany na silownie w Polsce, zawsze u kumpla cwiczylem, wiec nie wiem jak to jest. Wiem ze na lepszych tj drozszych silowniach w centrum Dublina takie cos ma zadko miejsce, ale do nich uczesczaj duzo obcokrajowcow, wiec moze dlatego
Tam gdzie ja chodze to każdy uzytkownik siłowni raczej stara sie trzymać ład i pożądek. Po zatym bardziej zaawansowani pomagają tym młodszym (np: mi ) i ogolnie panuje miła atmosfera
Nawet trzech Francuzów nauczyło sie mowic "cześć"
Napisano Ponad rok temu
A jeśli chodzi o siłkę w PL to u mnie przynajmniej jest tak że nie ma butelek pozostawianych po wodzie mineralnej, sprzęt sztanga i hantle wszystko na miejscu, czyli jak ktoś kończy ćwiczyć odkłada hantle czy też sztangę na miejsce - no i tak powinno być wszędzie moim zdaniem na każdej dobrej i zadbanej siłowni. A taką sytuacje którą Ty przedstawiałeś to dla mnie brak kultury
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie, to nieodladanie hantli na miejsce jest najbardziej irytujace . Wszedzie sa plakaty z prosba zeby odlozyc na miejsce, ale nic nie pomaga.
A jesli chodzi o innych uzytkownikow, to ogolnie jest ok, nie wszyscy sa rozmowni, ale generalnie jak co to pomagaja/ asekuruja etc. Chociaz jest jeden taki 'byczek' co mi zawsze zabiera hantle spod lawki bez pytania czy juz skonczylem. Jak urosna to mu jebne kiedys
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U mnie tam jest pelna kulturka.Ludzie sobie pomagaja nawzajem.Wszystko posprzatane jak byc powinno.Mila atmosfera i pogadac sobie mozna.itp. ogolnie u mnie jest zajebiscie
I tak powinno byc wszedzie
To chyba zalezy od jednostek a nie od calosci.
Tak samo jest na stolowce na uczelni, wiekszosc Irlandczykow ma sobie za nic prosbe o zwrot naczyn i tac . Za duzo bogatych dzieciakow z duza iloscia wolnego czasu
Been there, taken that