do woja? na zaoczne? co Wy myslicie?
Napisano Ponad rok temu
Dwa- praca nie taka kolorowa, jestese całe zycie robolem, nagrosze prace dla ciebie i ryzyko spore przy akcjach z jakimis psycholami z bronią. latwo o kontuzje a co za tym idzie wykluczenie z zawodu
trzy- pensja marna.
plusy- mozliwosc szybkiej emerytury. i chyba najlepsze- po odsluzeniu swojego mozliwosc pracy w BORze, a tam to juz zarobki dobre.
co nie zmienia faktu ze cale zycie pracuje sie fizycznie.
Napisano Ponad rok temu
W Maju skończyłem liceum i napisałem maturę, nawet dobrze co pozwoliło mi się dostac na Politechnikę. Po 5 miesiącach wakacji tak się rozleniwiłem, że ciężko strasznie mi było na studiach. Na dodatek wybrałem sobie tak chujowy kierunek jakim było Zarządzanie i Marketing (nawet ksiądz jak chodził po kolędzie to się śmiał z tegi kierunku).
Parę dni temu pojawiła się możliwość, że znajomy wciągnie mnie do Straży granicznej. A, że mam 30km do granicy to zdecydowałem się rzucić te chujowe studia i robić wszystko aby mnie tam przyjeli. A w między czasie od Października zacząć studiowanie zaoczne na jakiejś prywatnej uczelni. Teraz będzie nędznie na stopniu Kaprala, ale jak zrobię wyższe wykształcenie i odbębnię szkułkę to czeka chorąży
Podsumowując, gdybym był świeżo po maturze i miał znowu wybierać. To na bank bym wybrał robotę + studiowanie zaocznie.
EDIT: Z tego co mi wiadomo to Tyson robi podobnie. Ale niech się jeszcze sam wypowie.
Guest_erwin149_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czyli chyba podje do tej podoficerski..później do woja...2klocki będę miał w kieszeni..podje na studia jakieś byle jakie zaoczne..zaliczę je, podje na przeszkolenie i bodajże też mam chorążego, czy cóś...skończę i może jakaś kariera mnie czeka w woju:P:P Na początku zawsze jest cięzko
Dasz sie skurwic dla szmat ? Idziesz na latwizne bo zarobic nie potrafisz ;]
Guest_erwin149_*
Napisano Ponad rok temu
czytać nie umiesz?? Piszemy o wojsku nie o psiarnihalucyn
Napisano Ponad rok temu
Guest_erwin149_*
Napisano Ponad rok temu
tego mi 3ba:)!
a więc....jadę do Zegrza złożyć papiery w ferie:P
...zastanawia mnie jak wygląda tam taki egzamin z angielskiego:P..
pierw 3ba maturę zdać
..ale papiery mogę złożyć
Napisano Ponad rok temu
pojscie do podoficerki nie jest taki latwe, testy sprawnosciowe i na wiedze są kosmiczne teraz, tak samo badania lekarskie, trzeba byc idealnym. Inaczej: mądry sportowiec. Po za tym w poddoficerce dają niesamowity wycisk. Większy niż w normalnej zasadniczej i w dodatku nauki do kucia masz więcej niz na studiach powaznie to mowie, bo 1 ziom skonczyl to a drugi wciaz jest. podoficerke zawsze mozesz sobie zrobic po studiach. Bo takich najbardziej biorą. tak jak mowil Krzysiu, idz na studia dzienne jesli rodzice są w stanie CI zasponsorowac je a wojsko mozesz pozniej zrobic i w ten sposob bycie studentem przedluzysz sobie młodośćczyli chyba podje do tej podoficerski..później do woja...2klocki będę miał w kieszeni
Guest_erwin149_*
Napisano Ponad rok temu