wojna Rosja - Gruzja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
boi sie, ze wyjdzie z ta gruzja tak jak z irakiemczyzby nie byla to oznaka obojetnosci?
bo usa pilnuje tylko swojej du.pyPolska buduje tarcze antyrakietowa aby mieć USA za bliskich sojusznikow,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bedzie kurwa znowu komuna xD
pierdolna bombe atomowa na warszawe i huj
a tak serio .. nie wiadomoe se do konca powody ... to gruzini zestrzelili samolot
to rosja wkroczyla, to gruzia mordowala w osetii
huj wie
ale .... jezeli naprawde jest cos nad nami (staram sie wierzyc) to ja bym juz to wszystko na jego miejscu rozjebal... bo brat brata w dzisijszych czasach zabije ... nawet o zwyklego markonika..
ludzie czasami szukaja zajecia do zabicia czasu ....
kurwa...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
MIKOŁAJ BIERZE STERYDY
Napisano Ponad rok temu
Kij wie czy Gruzja sobie zasluzyla bo bez winy napewno nie jest ale Rosyjscy przywodcy zawsze prowadzili zbyt agresywna polityke podobnie jak Chiny.
Osobiscie mam olbzymia niechec do wladz Rosyjskich oraz Chinskich dla tych ludzi zal.pl wystrzelal bym wszystkich wpizdu
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
zauważyłem ze Rosja chce przetestowac sojusznikow Gruzji takich jak NATO, UE oraz Stany Zjednoczone.
A nie zauważyłeś, ze gruzja nie jest ani w Nato ani w UE? a "sojusznikiem" USA jest kazdy, jednak sojusznikiem już nieliczni? Budować tarcze podkurwić ruskich bo inaczej skończymy jak Gruzja, ... choć w zasadzie już skończyliśmy bo szwaby budują gazociąg z ruskimi
Napisano Ponad rok temu
prosze tylko nie tutaj bo akurat jestem tu na wakacjach popracowac heh xDp****** bombe atomowa na warszawe i ch***
a jesli chodzi o USA - IRAK to podejzewam ze Usa wymyslili jakiegos Bin Ladena aby tylko miec pretekst do ataku gdy tam jest ropa i tyle, wynajeli jakis samobojcow i walneli na 2 wieze hehe
Ale dobra rozmawiamy o Rosji i Gruzji, w rzeczywistosci Gruzja sama sprookowala Rosje ale Rosja na to czekala, a teraz testuje reszte swiata...
Guest_hx_*
Napisano Ponad rok temu
Putin kiedys ostrzegał polskę za wtrancanie sie w sprawy polityczne gdy byl mały spor miedzy Rosja - USA. W dodatku podejzewam ze Rosja by nie wachala sie wjechac na Polske, bo ta tarcza to jest przeciwko nim glownie budowana, a Kaczynski to juz w ogole chce rozkrecic impreze.
od kiedy system przeciw rakietowy jest używany do ataku na kogoś i moze być wymierzony przeciwko komuś? ruscy nie wjechaliby by na polske bo zaraz musiałoby zareagować całe NATO
Jesli tarcza antyrakietowa powstanie w Polsce to nawet bez deklaracji USA o ochronie rakiet i polski jesteśmy chronieni przez NATO w skład które przecież wchodzi też USA. Tymbardziej że nie wierze by amerykańcy, machnęli na jakiekolwiek państwo atakujące ich rakiety za setki milonów $$ Ruscy grają zastraszają i prężąc muskuły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
e****.lbym na ruskich 10 bombem jadrowych i po sprawie
no i po sprawie xD
Napisano Ponad rok temu
je****.lbym na ruskich 10 bombem jadrowych i po sprawie
nie ma to jak rzeczowa wypowiedz w powaznym temacie... yyyyy
w rzeczywistosci Gruzja sama sprookowala Rosje ale Rosja na to czekala, a teraz testuje reszte swiata...
tak naprawde to wszystko przez to pie*rdolone kosowo bo od tego wszystko sie zaczelo... jak kosowo moze sie bezprawnie odlaczyc to czemu nie osetia? to czemu nie czeczenia, czemu nie slask, czemu nie katalonia, kraj baskow itd. w europie jest baaardzo duzo takich sytuacji i akceptacja kosowa byla wg. mnie ogromnym bledem ktory pociagnie za soba konsekwencje w przyszlosci
Napisano Ponad rok temu
a wtedy gdy ten system ma na celu rozbrojenie ewentualny atak wroga.kiedy system przeciw rakietowy jest używany do ataku na kogoś i moze być wymierzony przeciwko komuś?
nie musialo bybo musi to na rusi a w polsce jak kto chce, przy okazji drugiej wojny swiatowej tez polska miala sojusznikow, ale tylko w brytyjskich i francuskich gazetach, bo na gadaniu sie skonczylo.ruscy nie wjechaliby by na polske bo zaraz musiałoby zareagować całe NATO
gruzinom sie nalezy wpierdol bo sami zaczeli, to ze rosja na to czekala to nic zlego, czasem jak na kims chce sie wyzyc to tylko sie czeka do okazji do zneutralizowania, rosja nie zaatakowala bez powodu.
poza tym rosjia i chiny to dwa mocarstwa od zawsze "prowadzone" przez carow, te narody potrzeboja mocnych przywodcow, ktorzy musza pokazac ze potrafia walczyc i dac im bezpieczenstwo. tacy juz oni sa.
jedyne co mi nie pasuje w tym konflikcie to to ze rosjanie atakuja cywili ale to tez mozna zrozumiec, niby ludobujstwem ale przedewszystkim, bieslanem i atakiem na teatre, ci ludzie naprawde tam icerpieli, i teraz gruzini za to dostaja.
wojna nie jest dobra, ale jest nieodzownym elementem ludzkiej egzystencji.
Napisano Ponad rok temu
Szkoda mi tylko ze jak na każdej wojnie dostanie sie najbardziej Bogu ducha winnym cywilom....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a swoja droga mogliby zestrzelic samolot, ktorym kaczor bedzie leciec do Gruzji
Napisano Ponad rok temu
ruski podziela Gruzje na czesci
I zobacza ze reszta swiata nie reaguje czyli co pomysla, ze jest mieka. Wiec bede kawalek po kawalku atakowac bo na raz by nie wygrali. Ruscy chca ponoc odzyskac dawne ZSRR czyli Bialorus, Ukraina itp...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu