znowu masa !!!!
Napisano Ponad rok temu
Jestem nowy jeśli chodzi o kulturystyke hehe ćwicze od początku wakacji (wcześniej tez siłke odwiedzialem ale sporadycznie) i przydało by się coś przybrać na masie Potrzebowałbym jakiś odbry cykl . Mam 193 cm wzrostu i 90 kg i 21 lat do wydania jakies 250 maksymalnie
Prosze o pomoc w ułozeniu cyklu co z czym, ile i jak ?
Myslałem nad czyms takim CREATINE 200MESH 400G, DEXTROZA 500G, Mass XXL 3kg?
Ale nie wiem czy jest sens sie pchać w creatyne ? a moze jakies białko ?
Naprawde nie znam sie dopiero przeglądam fora internetowe, jak możece to pomózcie
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Ale nie wiem czy jest sens sie pchać w creatyne ? a moze jakies białko ?
Piszesz tak jak by nie bylo roznicy miedzy bialkiem a kreta. Kreta to suplement ktory bierzesz cyklicznie, i jest to cos co mozesz brac dla lepszych efektow ale nie musisz. Natomast bialko w postaci odzywki białkowej czy tez gainera (bialko + weglowodany) to substytut diety, bo wiadomo ze ciezko dostarczyc wystarczajaca ilosc bialka z diety. Wiec bialko bierze sie caly czas, nie bierzesz go cyklicznie. Czy tez robisz redukcje czy tez masowke bialko juz ci bedzie zawsze towarzyszyc w supelemntacji.
Jesli chodzi o krete to za wczesnie, za krotki staz. Puki co bedziesz mial przyrosty cwiczac bez niej. Po paru miechach dopiero walnij sobie cykl na krecie (jesli cwiczyles jak dotad sumiennie to jeszcze ze 2 miechy wytrzymaj bez krety). Krete sie wali jak juz osiagasz stagnacje w pewnym momencie i siegasz po nią by isc dalej w gore.
Wiec jesli ci zalezy na masie to walnij gainera mass xxl (to polaczenie bialka i wegli) i jeszcze dodatkowo jakies białko (nitroprogen, sp80) bo w gainerze nie ma go za wiele, no chyba ze masz super diete, wyoko bialkową to moze sam gainer wystarczy. Do tego oczywiscie jakis kompleks witamin i monerałów oraz omega 3. I to w zasadzie tyle, przynajmniej to co najwazniejsze.
Jesli ci zostanie jeszcze kasy, albo dozbierasz w miedzy czasie to polecam ZMA (chelatowany preparat magnezowo cynkowy) na lepsza regeneracje - przy masówce regeneracja to klucz do sukcesu. Bez dobrej regeneracji przyrosty bedziesz mial marne.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
No to chyba zakupie coś takiego :
MASS XXL 2KG 69zł
NitroProGen 750 g 69zł
TREC ZMA orginal 90kaps 69zł
MULTIPACK witamin 34zł
OMEGA 3 1000mg 28zł
--------------------------------------
razem 269zł (no i jeszcze koszt przesyłki)
troche przesadziłem z kaską no ale cóz
Co myślicie o takim zestawie na początek ?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1.Zicnas Forte ( 5,5 zł )
2.Filomag B6 ( 5,5 zł )
3.Witamina C - 200 mg - ( 2,5 zł )
4.Bilobil ( 22 zł - za 60 kaps. - na cykl wystarczy ok 30-40 poproś w aptece by tylko tyle Ci dała - czyli ok 10 zł )
Napisano Ponad rok temu
- Filomag b6 - ok 8zł
- Zincas Forte - ok 7 zł
Bierz je 30 min przed snem, filomag 4 tab, a zincas 1tab.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hej a ja kupilem zincas forte i do tego nie filomag b6 a maglek b6 sie to nazywa, wiem ze ma bycv 1 tab zincasa ale ile tabletek tego magnezu (1 tab - 500mg)
Napisano Ponad rok temu
Dobra dzięki za pomoc Wiem już co i jak teraz nic tylko na siłke i mądrze się odżywiać
WIELKIE DZIĘKI POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pewnie te 500mg to mleczanu/wodoroasparaginianu czy innego shitu, trzeba popatrzeć ile to faktycznie ma jonów - Filomag B6 ma 40mg jonów magnezu w 1tab.Driftgreg666,
hej a ja kupilem zincas forte i do tego nie filomag b6 a maglek b6 sie to nazywa, wiem ze ma bycv 1 tab zincasa ale ile tabletek tego magnezu (1 tab - 500mg)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czy Zicnas Forte i Filomag B6 sa chelatami ? Wydaje mi sie ze nie
Czy zma apteczne dziala jak prawdzie zma ?
Ktos sobie moze pomyslec: przecież w zma aptecznym magnez jak i cynk są w postaci wodoroasparaginianu, który jest właśnie chelatem...ale! w chelatach zma jest większa koncentracja jonów pierwiastków. Hydroasparginiany są chelatami w rozumieniu chemi koordynacyjnej, ale nie zostały uznane za chelaty aminokwasowe metali w rozumieniu definicji farmakologicznej. Te kryteria są dosyć precyzyjne. Dlatego aby zma apteczne jak najbardziej upodobnic do prawdziwego zma stosujmy chelaty aminokwasowe np Chela-Mag B6 i Chela-Cynk sa to chelaty albionu.
To cos jak karta stałego klienta w burdelu: kiedy chcesz i jak chcesz
rzeźba jest dla pedałów. trza rosnąć, być pierdolnym, wtedy budzi sie szacunek.
a gdy nadejdzie mój czas to jeśli sądzisz że będe siedział i błagał o życie to kurewsko się mylisz
te ściery kiedyś przerobie w młynku do mięsa i posypią sie monety.
Guest_Kain_*
Napisano Ponad rok temu
A wogole gdzie jest Joks ? On to mial wiedze. Ale na forum go nie ma ale jego duch wciaz jest tu z nami o czym swiadczy powyzszy cyctat Mikolaja
Napisano Ponad rok temu
to co najlepiej zastapi mi ZMA
Co mam kupić w aptece zeby było najodpowidzniejsze ?