Skocz do zawartości

Zdjęcie

Megace - Kilka pytan

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

Szeregowiec Ryan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 382 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Sport, Kulturystyka, Dietetyka, Ładne kobiety

Napisano Ponad rok temu

Megace - Kilka pytan
Chcialbym sie dowiedziec czy ktos juz na tym forum bral octan megestrolu (megace)? Jezeli tak, to interesuja mnie ewentualne skutki uboczne (czytalem wczesniej opis ulotki) ktore u kogos wystapily, jakie dawki stosowal? (10 czy 20 ml dziennie?), co do efektow, jesli chodzi o wzrost masy, to zdaje sobie sprawe z tego, ze bedzie to w duzej mierze masa tluszczowa (na szczescie megace nie powoduje zatrzymywania wody w organizmie :P). A teraz do rzeczy :] zdecydowalem sie na ten srodek, dlatego ze mam juz dosyc wpychania jedzenia na sile, ostatnio malo jadlem, tj. jak normalny czlowiek (3 posilki dziennie) i troche apetyt sie poprawil, ale w dalszym ciagu nie jestem w stanie jesc wystarczajaco duzo by przybierac na masie, probowalem dibencozide, ale prawie nic nie dalo (moze dlatego, ze biore lek HELICID, ktory powoduje zmniejszanie wydzielania kwasu solnego, a gdzies przeczytalem, ze przy zbyt malej ilosci kwasu solnego w zoladku witamina b12 moze byc nie przyswajana, ale to tak na marginesie :D), stad ten pomysl. Czekam na wyczerpujace wypowiedzi osob, ktore maja cos do powiedzenia w tym temacie...

PS. Zdaje sobie sprawe z tego, ze na za wiele nie moge liczyc, gdyz 3/5 tego forum to poczatkujacy, 1/5 to koksiarze, ktorzy wbijaja koksu ile wlezie i tworza stereotyp debilnego przypakowanego kolesia, ale jest jeszcze ta inna 1/5 :rotfl:
  • 0
It's dark and hell is hot
Ain't no sunshine when it's on
Only darkness every day

Szeregowiec Ryan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 382 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Megace - Kilka pytan
Nikt z tego forum nie bral megace? :/ Trzeba bedzie na sfd sie spytac :/ Jesli ktos wie chcialbym ze by mi wytlumaczyl na jakiej zasadzie zwieksza sie laknienie po tym, czy chodzi moze o blokowanie wydzielania hormonu odpowiedzialnego za uczucie sytosci, czy zupelnie inaczej to dziala?:D
  • 0
Only darkness every day

Szeregowiec Ryan
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 382 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Czemu nikt nie odpisuje :/ 1 moderator na forum, ktory rzadko bywa, zajebiscie, forum schodzi na psy :(
  • 0
Only darkness every day

JuniorWB3

JuniorWB3
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPip
  • 122 postów

Napisano Ponad rok temu

Rayan megace to tak jak napisałes syrop na łaknienie głownie przeznaczony dla anorektyków... skutki uboczne masz wypisane na ulotce... nigdy niebrałem...

wcale nie powiedziane jest ze złapiesz tłuszcz to zalezy od tego jak i co sie je ;) wiec odrzywiaj sie zdorwo i nie przejadaj posiłków do uczucia nasycenia ;)

a z dawkowaniem nei pomoge ci bo jak pisałem wcześniej nie brałem... zasugerruj sie ulotką... lub popytaj kogos kto brał pozdro ;)

zrebak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1119 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a to sie da tak normalnie kupic? czy trzeba kombinowac albo na recepte?
  • 0

dawjek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 170 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

tak , w LIDLU znajdziesz gdzies razem z mrozonkami powinno lezec , poszukaj dobrze
  • 0
Robie to co chce , moje zycie.

JuniorWB3

JuniorWB3
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPip
  • 122 postów

Napisano Ponad rok temu

a to sie da tak normalnie kupic?

TYLKO I WYŁACZNIE NA RECEPTE.. JEST RÓWNIEŻ WERSJA W TABLETKACH...

zrebak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1119 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak pokaze lekarzowi moj duzy brzuch i mu dam 10 zl to mi napisze recepte na to ?

poza tym to mocne jest? i jakies skutki uboczne?

ps ; znalazlem skutki uboczne z ulotki megace

Działanie niepożądane: Zwiększenie masy ciała, powikłania zakrzepowo-zatorowe, zakrzepowe zapalenie żył, zatory tętnicy płucnej (niekiedy prowadzące do zgonu). Nudności, wymioty, obrzęki, krwawienia międzymiesiączkowe. W pojedynczych przypadkach: duszność, niewydolność serca, nadciśnienie, uderzenia gorąca, zmiany nastroju, twarz cushingoidalna, ogniskowe zaczerwienienie skóry (z towarzyszącą hipoglikemią lub bez niej), hiperglikemia, utrata włosów, zespół cieśni nadgarstka. Rzadko pokrzywka - przypuszczalnie reakcja nadwrażliwości na lek. U chorych z zaawansowanym niehormonozależnym typem nowotworu: duszność, nudności, obrzęki, ból, śpiączka i biegunka. U chorych na AIDS: biegunka, impotencja, osutka, wzdęcia, osłabienie i ból. Zaparcia, częste oddawanie moczu (podczas stosowania dużych dawek). U chorych leczonych megestrolem lub u których odstawiono lek, opisywano kliniczne i laboratoryjne objawy łagodnego zahamowania czynności nadnerczy. Po zastosowaniu dawek do 1600 mg/d nie opisywano ciężkich działań niepożądanych. Brak swoistego antidotum. W przypadku przedawkowania należy zastosować leczenie objawowe. Lek nie jest usuwany podczas dializy.
  • 0

JuniorWB3

JuniorWB3
  • Zabanowany(a)
  • PipPipPip
  • 122 postów

Napisano Ponad rok temu

jak pokaze lekarzowi moj duzy brzuch i mu dam 10 zl to mi napisze recepte na to ?

jak jestes wychodzony niesamowicie... jestes typowym anorektykiem to masz szanse...