Warunki które muszą być spełnione by zacząć cykl:
-ukończone 19-20 lat (należy być całkowicie rozwiniętym hormonalnie)
-zdrowie ogólne w stanie bardzo dobrym
-staż minimum 2 lata
-odpowiednia wiedza o saa , diecie, suplementacji.
Jaki to bedzie środek:
-Testosteron prolongatum
Dlaczego:
-ponieważ jest dosyć dobry, nie ma zbyt wysokich skutków ubocznych, a i nauczymy się robić iniekcje, ponieważ są praktycznie bezbolesne i dosyć rzadko się je robi.
Nie chcem zastrzyków na pierwszy cykl!:
- Jeśli się boiszz, to znaczy że nie jesteś gotowy na koks. Chcesz być duży? wzbudzać respekt? Taki człowiek nie może bać się zastrzyków!
Środki potrzebne do cyklu:
Multiwitamina - potrzebna prakycznie zawsze, lecz na cyklu jeszcze bardziej, gdyż organizm jest w pewnym stopniu osłabiony, zwłaszcza układ immunologiczny (tak tak, osłabiony- toksycznym działaniem koksu).
Cynk - pomaga walczyć z trądzikiem na cyklu oraz zmniejsza retencję wody.
Magnez - reguluje pracę mięśni , w tym serca, które zasługuje na odpoczynek. Równierz obniża ciśnienie, które na cyklu nierzadko wzrasta.
Omega-3 - ten rybi tłuszczyk wzmacnia nasz układ krwionośny.
Acard - w razie gdyby nas zakłuło serce...
Preparat czosnkowy - wzmocni układ immunologiczny, na cyklu łatwo o przeziębienie lub gorzej...
Nolvadex, tamoxifen - wrazie wystąpienia ginekomastii, lub by ograniczyć estrogeny dla ogólnego zdrowia.
Jak długo i jak często?:
8-9 tygodni na maxymalnej dawce 200mg co 5 dni.
Jakie igły i strzykawki:
strzykawka 2ml jesli bedziesz wstrzykiwac 1ml, lub5ml jesli bedziesz strzykać 2ml.
igła do wbicia w tylek - min 0,7
igła do wbicia w udo: - min 0,6
Odblokowanie
24tabl Clomidu w sposób następujący: (14 dni po ostatnim sttrzale prolki, lub 4 dni po ostatnim strzale HCG - patrz niżej)
1 dzien 200mg każdy nastepny 50mg
lub
1-7dzien 100mg każdy nastepny 50mg
HCG - w razie zmniejszenia jąder, można równierz dla lepszego samopoczucia po cyklu, by nie załapać doła spadkiem siły itp.
HCG, w okolicach ostatniego strzała prolki, 3 zastrzyki co 4-5 dni.
Cisnąć na masę po cyklu?
-W żadnym wypadku! Po cylu należy zrobić trening regeneracyjny aby mięsnie odpoczęły po niesamowitym wysiłku i obciążeniu, oraz by po PCT dojść spokojnie do siebie.
NIE ROBIENIE TRENINGU REGENERACYJNEGO GROZI DUZYM SPADKIEM FORMY!
Suplementy warte brania po cyklu:
-kreatyna, w każdej odmianie.
-bcaa i inne antykataboliki
-l-glutamina
--------------------------------------------------------------------
Na pewno wiele ominąłem, ale co chciałem osiągnąć? to, by komuś pomóc, by odsapnąć po tych aferach i podziałach które tworzą się na forum, i po prostu... z nudów. Wielu z was pomogło mi takimi artami, a i może mi ktoś by za to był kiedyś wdzięczny. Byłoby mi miło

pozdrawiam wszystkich, równierz tych którzy mi za chwile nawrzucają bo pare osób mnie tu nie lubi.
dsdamian