Witamina C - najważniejsza witamina kulturysty.
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
jest taki dokument na temat witaminy c. Udowodnili tam że leczy ona bardzo wiele schorzeń, a kamica nerkowa od wit. c to bzdura.
Napisano Ponad rok temu
No ja teraz jadam po 2 gramy wolno wchłanialnej dziennie,razemz cynkiem.
Napisano Ponad rok temu
Ja 1g a jak sie czuje nieco gorzej lub mam cięższy trening to tez 2g.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Trzeba zwiększyć w użyciu witamin C...
Napisano Ponad rok temu
uważam każdą niekonieczną suplementacje za zbędną i nie koniecznie służącą zdrowiu
na końcu badania mowa o wit c i multiwitaminie na zwiększenie ryzyka raka wątroby [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
większość zachęcających osób do suplementacji lub pomijających niepożądane skutki ma w tym interes większość ogólno dostępnych badań również jest sponsorowanych co już z góry powinno dać do zrozumienia by traktować je z przymróżeniem oka
Napisano Ponad rok temu
Kwestia indywidualna,ja widzę różnicę na plus w stałej suplementacji,mimo ostrej wycinki ani razu chory nie byłem,dla mnie obowiązkowa witaminy.Jedyne odstępstwa dla mnie to okres gdy mamy swoje owoce.
Napisano Ponad rok temu
mhy, nie wiedziałem sądziłem że wszystkie wita sa ważne ale skoro tak to od dziś ciśniem cytrusy
Napisano Ponad rok temu
Są ważne i ważniejsze,wit c ważna bo sporo jej potrzeba i ciężko poza sezonem z diety ją wyciągnąć,natomiast chyba ważniejsza D3.
Napisano Ponad rok temu
U mnie stale towarzyszy diecie i nie łapią mnie żadne choróbska, zimą jeszcze imbir i miód. Witamina c rulez!
Napisano Ponad rok temu
Od kiedy pamiętam regularnie zażywam witaminę C (dzięki mamo! ) Myślę że to dzięki temu rzadko choruję, a jak juz coś mnie złapie to tylko lekki katar albo 2- 3 dniowy ból gardła i to wszystko. Jak tylko jest sezon to zamiast tabletek wcinam jagody
Napisano Ponad rok temu
W sezonie na owoce lepiej dostarczać ze źródeł naturalnych, chociażby z faktu iż są o wiele smaczniejsze. Natomiast poza tym okresem jak najbardziej warto włączyć ją do stałej suplementacji .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Polecałbym Wam zainteresować się witaminą c-lewoskrętną, d, a także jodem.
Użytkownik Kurosaki edytował ten post Ponad rok temu
Wiedza jest wszędzie, wystarczy jej poszukać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lepsza jest CZDA aniżeli zwykła. CZDA nie ma już zanieczyszczeń bo jest "czysta do analizy"
Pozdrawiam
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój kanał
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"-Wszyscy potrafimy marzyć dlatego jesteśmy zwycięzcami.
Napisano Ponad rok temu
W przypadku witaminy C warto kierować stosunkiem ceny do gramatury oraz dawką zawartą w preparacie. Marka producenta w tym przypadku nie ma większego znaczenia. Powiem więcej - śmieszą mnie Ci wszyscy goście kupujący witaminę C z renomowanych firm z myślą, że "bardziej ich klepnie" .
Napisano Ponad rok temu
0,5 kg 15zł..
Polecam, ciepłe kompiele z dodatkiem Chlorowodorku Magnezu.. ,, Bajka dla Regeneracij Organizmu"
Napisano Ponad rok temu
Bardzo dobrym sposobem na złagodzenie dolegliwości bólowych ze stawów oraz ich regenerację są kąpiele siarczkowe i kwasowęglowe. Szczególnie te pierwsze stanowią jeden z podstawowych punktów rehabilitacji osób z chorobami narządu ruchu. Warto dodać iż każdemu z nas przysługuje raz/dwa razy w roku (nie pamiętam dokładnie) wizyta w sanatorium na NFZ. Dlatego polecam odwiedzić jakieś uzdrowisko w okresie regeneracyjnym i wolnym od treningów aby odnowić swój organizm .
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że witamina C jest bardzo ważna. Musimy tylko odpowiedzieć sobie na ważne pytanie.
Czy naprawdę mamy jej niedobór? Wiele osób łyka ją jak miętusy, a to nie ma sensu. Jeżeli nasza dieta jest zróżnicowana
to nie ma możliwości, aby mieć jej niedobory, nie musimy jej w żaden sposób suplementować. Chyba, że nie spożywamy owoców.
Napisano Ponad rok temu
Warto jednak dodać, że nie każdy ma czas na robienie systematycznych zakupów a i część tych najbardziej wartościowych owoców nie występuje poza sezonem. Wtedy suplementacja witaminą C znajduje jak najbardziej zastosowanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych