Cześć, mój kumpel przebywa w Norwegii, a ja wiszę mu pewną kwotę pieniędzy i teraz mam akurat środki żeby mu oddać dług. Niestey on nie zamierza w najbliższym czasie wracać do Polski, aja się za morze też nie wybieram, no i powstał problem. Nie wiecie, w jaki sposób mogę mu oddać te pieniądze? On nie ma konta w polskim banku, więc przelew nie wchodzi w grę. A nie będę tego przecież trzymał przez ponad pół roku, bo stracę.
Jak przelać pieniądze z Polski do Norwegii
Napisano Ponad rok temu
przez internet nie może jakoś konta założyć?
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Jesli znajomy ma konto walutowe to najlepsze wyjscie. Ja tak wysyłam pieniądze na konto w PL. Pod warunkiem,ze Ty bedziesz miał - załozysz konto walutowe.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jest to jakaś niewielka suma pieniędzy, to najtaniej i najszybciej będzie przez Easysend. Przelew nadajesz przez telefon. W sensie dzwonisz do nich, a oni mówią Ci co dalej. Wysyłałem w ten sposób pieniądze do Czech i do Włoch i elegancko wszystko dochodziło.
Napisano Ponad rok temu
ja wysyłałem western union i masz kase w ciągu 10 min do odbioru w oddziale albo na koncie
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
niech poprostu przyjedzie do polski na weckend...ponoc tam polacy to sami bogacze hyhy
znam kilku milionerow polskich co trzesaa siewydac 200zlna bilet...zenada
Napisano Ponad rok temu
Mniej sensownej odpowiedzi nie dało sie juz napisać?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
a jaki jest sens wysylac pieniadze?nie lepiej schowac i poczekac na przyjazd kumpla?
Napisano Ponad rok temu
Sens nie sens kolega nie o to pytał.
Z tego co wiem jest sporo światowych koncernów które zajmuja sie przesyłaniem pieniędzy.
Np Western Union
Jaki masz kolego problem wysłać pieniądze poprzez taka instytucję?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
W Western Union patrzyłem, ale trochę drogo to wychodzi.
ktoś wspominał o jakimś easysend. Możesz napisać coś więcej? Na pewno bezpiecznie tak przelewać pieniądze?
I czy na pewno transferują do Norwegii, bo na stronie jest tylko strzałka do UK?
Napisano Ponad rok temu
Drogo ale masz ubezpieczenie i pewność firmy a nie jakieś krzaki spod biedronki.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Luz oczywiście, że bezpiecznie. A jeżeli chodzi o nadanie samego przelewu, to dzwonisz tam do nich - i oni generują nowe zlecenie. Otrzymujesz na maila informacje z nr konta itd. Możesz też ponegocjować trochę kurs jeżeli kwota jest większa.
Napisano Ponad rok temu
Ok, dziś wieczorem nadam. Dzięki wszystkim za pomoc!
Napisano Ponad rok temu
I co dotarł? Powinien już chyba być w uk ?
Napisano Ponad rok temu
Nie w Uk, tylko w Norwegii. Tak, już doszło,kumpel dzwonił i wszystko jest ok. Dzięki za pomoc!
Napisano Ponad rok temu
Najlepszym rozwiązaniem są konta walutowe. Znajomy na pewno posiada takowe ponieważ pracodawcy za granicą płaca tylko i wyłącznie na konta. Ty również możesz bez opłat założyć konto walutowe w kraju. Większość banków w naszym kraju konta walutowe ma bezpłatne a więc jedyne koszty jakie ponosisz to koszt przelewu. Taki zagraniczny przelew kosztuje około 1 euro.
Napisano Ponad rok temu
Kody się kapniesz że tematy w których piszesz są albo stare jak matka Rosja albo dawno rozwiązane? Proszę się ogarnąć.
Mateusz Pawlak