Dosc czesty bol plecow ..
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegoś czasu mam problem z plecami .
Swego czasu lubiłem sobie poćwiczyć i miałem ogromny zapał do tego , ale z pewnych przyczyn przestałem ćwiczyć jakieś 2,5 miesiąca temu .
Chodzi o to, że ostatnio nie mogę się schylić , podnosić ciężarów, a co najważniejsze czasami wysiedziec 45minut w szkolnej ławce ...
Często podnosząc się z łóżka muszę się podpierać rękami, po prostu bol uniemożliwia mi prawidłowe funkcjonowanie na codzień
Gdy próbuje się podnieść z łóżka bol odczuwam kawałek nad kością ogonowa (w połowie pleców, deczko niżej)
Byłem na badaniach w poradni wad postawy czy jakoś tak to lekarz powiedział że lekko skrzywdzony kręgosłup, ale to nic wielkiego i polecił chodzic na basen .
I moje pytanie, czy sam basen na pewno pomoże ? ?
Czuje jak schodzi ze mnie siła i rzeźba i chciałbym jak najszybciej znów zacząć ćwiczyć , ale obawiam się że z tego nici bo nawet drobnego ciężaru nie mogę podnieść .
Wczoraj wieczorem robiłem pompki bez obciążenia 3-4 serie przed snem a dziś rano ledwo się z łóżka podniosłem .
Ktoś coś wie na ten temat, coś może doradzić ?
Czekam z niecierpliwością na pomoc
Napisano Ponad rok temu
I pytasz sie na forum? Tu nie ma ludzi po medycynie... idź do lekarza i to będzie najlepsze wyjście. Dlaczego? Bo twoje objawy pasuja przynajmniej do 5/6 schorzeń poważnych dlatego nikt cie tutaj nie zdiagnozuje na odległość. Idź do lekarza bo potrzebne sa badania póki nie jest odpukać za późno.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
moi klienci/pacjenci mają tak bardzo często...
wg opisu masz bardzo spięte mięśnie pośladkowe i dolną część prostowników niestety możesz tylko opisac gdzie co i jak Cie boli...
wg mnie sam możesz sobie pomóc rozciągaj mięśnie pośladków i pleców codziennie!!!
zawsze coś tam to pomoże jak znasz jakiegoś masażyste to podejdz do niego i poproś o to żeby sprawdzi m. pośladkowe i prostowniki on będzie wiedział o co chodzi
Pozdrawiam
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Jakie cwiczenia mozecie polecic na ta partie ciala?
Napisano Ponad rok temu
Po 1 dniu chcesz rezultat?
Nie rób sobie jaj to wymaga czasu a jak nie ustapi to marsz do dobrego lekarza.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Codziennie kilka razy sie porozciagac , np. Rano od razu po zerwaniu sie z lozka , poludnie po powrocie ze szkoly/praktyk , wieczorem przed snem.
Jezeli nie bedzie poprawy , to lekarz .
A jakie cwiczenia radzicie wykonywac ? Sklony, skreto-sklony , obrot biodrami w lewa/prawa , cos do tego??
Użytkownik Aka470 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak sobie z tym poradziles ?
Napisano Ponad rok temu
Najprawdopodobniej zaczał ćwiczyc prawidłowo technicznie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Ale wtewdy nie wiedzialem co robie, chcialem wiecej od siebie wyciagnac i wyszlo po czasie..
Jakie cwiczenia polecacie na rozciaganie?
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za pomoc a szczególnie koledze Mały Koksik za pomoc po za tematem
do zamkniecia
Napisano Ponad rok temu
basen może pomóc, ale tylko jeśli będziesz odpowiednio pływał - określone style.
rodzinny lekarz powinien dać skierowanie do specjalisty a specjalista na rehabilitację