Mr. Olympia 2011 - ankieta
Napisano Ponad rok temu
Ja pokusze sie ulozenie pierwszej
1. Jay Cutler - nie sadze zeby ktos mu zabral tytul w tym roku, zwlaszcza ze moga to byc jego ostatnie zawody.
2. Kai Greene
3. Phil Heath - bardzo trudno jest wybrac tego, ktory zdobedzie drugie miejsce, ale mysle ze bedzie to albo Kai albo Phil (zalezy tez od sedziow - Greene wiadomo, ogromna masa, Heath bardziej szczegoly, waska talia)
4. Dennis Wolf - ostatnio bardzo poprawil swoja sylwetke, niektorzy mowili ze powinien wygrac AC 2011.
5. Victor Martinez - Ronnie Coleman przepowiedzial, ze bedzie on nastepnym Mr Olympia, ale niestety Victor mialo sporo problemow, zarowno osobistych jak i zawodowych, wiec szlo mu ciezko. Ostanio wraca do formy. Dopiero 3. miejsce na Arnoldzie.
6. Evan Centopani - musze powiedziec ze mam do niego slabosc. Jak dla mnie nie ma innej opcji niz to, ze zostanie on w przyszlosci Mr. Olympia - ma ogromna wiedze, swietna genetyke, ale przede wszystkim robi rzeczy po swojemu i nie boi sie ryzykowac, za co go podziwiam.
7. Dexter Jackson - niestety ale Dexter juz sie starzeje, wiec na pewno nie powalczy o pierwsza trojke, choc zycze mu jak najlepiej
8. Cedric McMillan - ten chlopak jeszcze sporo namiesza. 183 cm wzrostu, niezla masa, waska talia.
8. McGrath Frank - chyba kazdy kojarzy go z tych hardkorowych filmikow i plakatow z reklam Animala - jak dla mnie swietna sylwetka i masa.
9. Roelly Winklaar - ostro trenuje z "babcia", mocno poprawil klate i wyglada calkiem niezle. Po nieudanym arnoldzie zdobyl drugie miejsce na zawodach w UK (podobno nie zdazyl sie odwodnic na AC czy cos), wiec mysle ze teraz bedzie lepiej.
10. Ronny Rockel - Ronny jest teraz na fali, sporo konkursow, nawet niezle miejsca, a skoro sporo sie o nim mowi, to moze mu to tylko pomoc.
11. Brandon Curry - calkiem niezla masa, dobra genetyka, ale wedlug mnie nie bedzie z niego wielkiego kulturysty.
12. Johnnie Jackson - "najsilniejszy kulturysta na swiecie" - od zawsze podobala mi sie jego budowa, ale jakos sedziowie nie odzwierciedlali mojego pogladu.
13. Robert Burneika - moze Roberta umiescilem za nisko, ale ma straszne braki w nogach, plecach i na NPC nie "napinal" brzucha, co rzucalo sie w oczy. Jak dla mnie jeszcze duzo pracy przed "Hardkorowym Koksem".
14. Hidetada Yamagishi - gosc mimo kiepskiej genetyki znowu jest na Olympii, co mnie bardzo cieszy i wielki szacunek dla niego za wykonana prace.
Napisalem dosyc dlugie, subiektywne przewidywania, oczywiscie mozecie sie z tym nie zgadzac. a o kolejnosci oczywiscie bedzie tez decydowala kondycja w dniu zawodow.
2011 Mr. Olympia Qualified
Abiad Fouad - Canada
Beyeke Lionel- France
Burneika Robert- USA
Centopani Evan - USA
Curry Brandon - USA
Cutler Jay - USA
Dohne Marius - South Africa
Greenn Kai - USA
Heath Phil - USA
Haley Marcus - USA
Jackson Dexter - USA
Jackson Johnnie - USA
Kefalianos Michael - Australia
Lewis James - United Kingdom
Martinez Victor -Dominican Republic
McGrath Frank -Canada
McMillan Cedric -USA
Mishin Evgeny -Russia
Richardson Craig -USA
Rockel Ronny -Germany
Warren Branch -USA
Winklaar Roelly -Netherlands
Wolf Dennis -Germany
Yamagishi Hidetada -Japan
PS. W ankiecie mialo byc alfabetycznie, ale potem okazalo sie ze jest tylko 20 miejsc, wiec musialem kilku zawodnikow "skasowac" i w ich miejsce wstawilem tych bardziej liczacych sie, co zaburzylo kolejnosc...
Napisano Ponad rok temu
A ja stawiam na Green`a
Na każdym treningu przekraczam granice moich możliwości.
Jeśli pomogłem daj +
Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Nie pisać na PW/Priv.
Napisano Ponad rok temu
1. Phil Heath - gosciu wyglada po prostu NIESAMOWICIE!!! Doszlo sporo masy i jest w swietnej kondycji!! Nie spodziewalem sie ze ma tak wielkie nogi!! Jak dla mnie zdecydowanie najlepiej wyglada.
2. Jay Cutler - forma dobra, ale jest jakis problem z lewym bicepsem (nie wiem czy to opuchlizna, czy co), ale moim zdaniem i tak Heath wyglada lepiej.
3. Kai Greene - chyba znowu nie trafil z forma, ma za duzo wody pod skora, moze jutro sie poprawi.
4. Victor Martinez - wyglada duzo lepiej niz na Arnoldzie, pomiedzy nim a Wolfem bedzie walka o 4. miejsce.
5. Dennis Wolf.
6. Ronny Rockel - mimo ze nie byl w pierwszym "call oucie", mysle ze przebije Dextera.
7. Dexter Jackson - wyglada bardzo dobrze, nie sadzilem ze w tym wieku jeszcze taka forme zrobi.
8. Brandon Curry - jego pierwsza Olympia i trzeba przyznac ze wyglada swietnie. Brakuje mu masy w nogach.
Nie widzialem ani Evana Centopaniego, ani Cedrica McMillana, Roelly Winklaar czy nawet Burneiki (wlaczylem jakies 15 minut po rozpoczeciu transmisji, ale Centopaniego, McMillana i Winklaara chyba w ogole nie bylo). Burneika bardzo slabo, bo nie byl w zadnym z call outow, wiec raczej nie bedzie w 15. Za to Piotrkowicz byl w ostatnim, wiec jakies szanse ma.
Tutaj zdjecia [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i link do transmisji [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PS. Gdy wywolali Piotrkowicza, zarowno komentatorzy z MD jak i Flexa powiedzieli ze to Burneika, widac ze im sie myli
EDIT: Centopaniemu urodzilo sie dziecko a Winklaar mial jakies problemy ze szczeka (?).
Użytkownik UnDeRoS edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Phil był w niesamowitej formie. Jay moim zdaniem miał braki w brzuchu i nogach. A u Green`a to wielki debiut
Użytkownik Bucy15 edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli pomogłem daj +
Nie pisać na PW/Priv.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli pomogłem daj +
Nie pisać na PW/Priv.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oto wyniki
!!!!!!! Wróciłem !!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Jak to?? Przeciez juz po zawodach?? Jutro Sheru Classic z pierwsza piatka z OlympiiNo to chyba jasne Kto wygra