Skocz do zawartości


Zdjęcie

Sól kuchenna - zalety i wady


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

Fabryka Siły
  • Ekspert
  • PipPipPipPip
  • 1983 postów
  • Pomógł: 2988
5
Neutralna
  • Lokalizacja:fabrykasily.pl
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Sól kuchenna - zalety i wady

Sól towarzyszy człowiekowi od bardzo dawna. Pierwotnie była tylko środkiem konserwującym, pozwalającym na dłuższe przechowywanie żywności ograniczając jej psucie. Walory smakowe soli doceniono później. Sól jest niezbędnym dodatkiem w procesie wypieku pieczywa, wyrobu przetworów mięsnych, serów dojrzewających czy kiszonek. Nadaje smak i teksturę. Ogranicza także rozwój niepożądanej mikroflory, dzięki czemu jest ważnym czynnikiem higienicznym. Sól kuchenna jest podstawowym źródłem sodu w diecie.

 

Czytaj cały artykuł http://www.fabrykasi...a-zalety-i-wady


  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024