Na wstępie uprzedzam że nie mam wielkiego doświadczenia w surfowaniu po forach oraz rozwijaniu tematów więc bądźcie wyrozumiali jako że mnie przypadł zaszczyt rozwijania tego działu
Część was zna mnie z mojego kanału na Youtube o nazwie PoMocny, a Ci którzy oglądali wiedzą że nie lubię owijać w bawełnę i nie boję się obalać bzdur krążących po sieci czy w środowisku ludzi ćwiczących.
Będziemy w tym dziale bez ogródek ale w miarę kulturalnie obalać mity które zakorzeniły się jak chwasty głęboko w środowisku ludzi ćwiczących na siłowni. Jak wiadomo chwasty trzeba szybko wyrywać bo się rozprzestrzeniają, tak samo w umyśle nowego bywalca siłowni podsłyszane mity wypaczają jego pojęcie o tym jak należy ćwiczyć i potem rośnie nam siłowniany "wieczny student" czyli osoba która ćwiczy latami bez progressu bo cały czas popełnia te same błędy.
Dział ten dotyczy mitów związanych z treningiem, a także tych związanych z dietą, regeneracją, suplementacją oraz wszystkich innych które mogą mieć wpływ na nasz wygląd i budowanie siły.
Zakłądajcie proszę odrębne tematy dotyczące poszczególnych mitów, tak abyśmy mogli bliżej przyjrzeć się każdemu z osobna i obalić go lub potwierdzić. Wrzucajcie tu wszystko czego nie jesteście pewni, wszystko co usłyszycie i wzbódzi waszą ciekawość albo wyda się niedorzeczne, a najczęściej to co wszyscy "znawcy" powtarzają wam na siłowni. Prześwietlimy każdą z tych teorii. Dział uważam za oficjalnie otwarty!
Użytkownik PoMocny edytował ten post Ponad rok temu