muay thai - pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdajesz sobie sprawę że tam nie ma rzutów tylko obalenia;)zdajesz sobie sprawe ze piszesz to ponizej filmiku na YT zatytulowanego Muay Thai Sweeps And Throws Tributewidowiskowe i w ogóle ale nie ma w nim rzutów i podcieć
?
- moge tak wklejac w nieskonczonosc
Spoko loko, niemal w każdej walce dostawałem ostrzeżenie za wycinki bądź próby rzutu (takiem tam naleciałości - tez nie rozumialem dla czego sie o to przypierdzielają) ;-) moge tak ględzić w nieskończoność
Napisano Ponad rok temu
tak czulem ze sie rozejdzie o semantyke:) po angielsku mowia throws, obalenia to by byly bardziej takedowns chyba?Zdajesz sobie sprawę że tam nie ma rzutów tylko obalenia;)
dla mnie rzut to zasadniczo technika bardziej po krzywej/luku i taka gdzie my mamy szanse ustac a przeciwnik w efekcie lezy a obalenie to jest akcja frontalnie na przeciwkina po ktorej obaj sie wywalamy z zasady, ja na gorze.
Sedno meritum oka cykolnu mialo byc takie, ze osobiscie uwazam MT za styl pokrywajacy doskonale wszystkie zakresy walko najbardziej przydatne na ulicy czyli dlugi, sredni, klincz i rzuty z pozostaniem na nogach. Ja osobiscie uwazam ze (nie nabijajac sie z aikida:) w polaczeniu MT z aikido - to 2 jest zupelnie zbedne.
Jakbym jeszcze kiedys w zyciu mial duzo czasu i troche zdrowia to bym chcial poznac dobrze MT rzuty i klincz bo sa zajebiste:)
Napisano Ponad rok temu
(Co ja mam z tą siatkówką? pokłosie medalu czy jak...)
Napisano Ponad rok temu
A Twoje zadowolenie zależy od Twoich oczekiwań i tutaj zgodzę się z jedną z wcześniejszych wypowiedzi: zasuwaj na matę i sprawdzaj co Ci odpowiada. Czasami zmiana klubu / trenera rzuca totalnie inne światło na daną dyscyplinę więc nie zniechęcaj się ewentualnymi pierwszymi nie zachęcającymi wrażeniami.
Jeśli chodzi o efekty po 2 latach treningu aikido to zgadzam się z dar75 - powinieneś móc całkiem nieźle padać I może Cię zaskoczyć w jakich okolicznościach będziesz zadowolony z tej umiejętności Wątku skuteczności nie podejmuję - temat rzeka.
To tyle jeśli liczysz się z opinią obcej baby
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Proszę o poprawki
- Ponad rok temu
-
Zawodnicy
- Ponad rok temu
-
Nowy, lepszy Cygan czyli "na wolności po raz drugi"
- Ponad rok temu
-
walka MT z duza liczba zwrotow akcji
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Peterem Irvingiem Poznań 13-14.09
- Ponad rok temu
-
MUAY-THAI LUBLIN, NABÓR DO SEKCJI PRO FIGHTER
- Ponad rok temu
-
Jak zabezpieczyc worek przed obijaniem o ścianę?
- Ponad rok temu
-
Sztuki walki dla 6,5 latka
- Ponad rok temu
-
Sprzęt Twins do MuayThai
- Ponad rok temu
-
Zmarł Zbigniew Pietrzykowski
- Ponad rok temu