kontuzja
Napisano Ponad rok temu
w każdym razie potrzebuje waszej pomocy.
chodzi o to, że pewnego niezbyt pięknego dnia na treningu porządnie naderwałem sobie noge wykonując wysokie kopnięcie boczne. było to już jakiś czas temu, ale do tej pory kontuzja nie ustępuje. naderwałem prawdopodobnie dwugłowy i pośladkowy mniejszy. w każdym razie w tej chwili nawet robiąc wymach do przodu nie mogę zrobić go wyżej niż do pasa. polecono mi okłady rozgrzewające i delikatny trening, i to na początku pomagało, do pewnego stopnia nastąpiła poprawa. ale około 2 miesiące temu przestało się poprawiać.
i tutaj właśnie jest moja prośba do starszych kolegów, czy moglibyście mi coś doradzić pomóc? bardzo mi zależy na sztukach walki i treningach, w przyszłości myślę o nauczaniu, zawodach, ale nie uda mi się to bez waszej pomocy.
pomóżcie prosze.
:roll:
Napisano Ponad rok temu
byly wylewy podskorne?
Napisano Ponad rok temu
słyszałem, że rozgrzewanie mięśnia + lekkie rozciąganie + masaże działają na tego typu kontuzje. znasz może jakiś sposób domowy? na przykład czy ten co wymieniłem wyżej działa?
Napisano Ponad rok temu
To było rok temu we wrześniu, a do dzisiaj czuję tę nogę. Jeszcze nie jest idealnie.
Po czymś takim nie powinieneś w ogóle ćwiczyć przez jakiś czas.
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie ze bez lekarza sportowego i ew. MRI nie wiesz czy cos po porstu naszlo krwia, czy sie naderwalo czy zerwalo - kazda z tych rzeczy bedzie wymagala zupelnie innego podejscia.
We wroclawiu lekarz sportowy to 80pln a MRI kolana okolo 300. Te 80 pln bym wydal.
ps. w srode po 2 miesiacach wracam na grappling, az mnie rece mrowia na sama mysl:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Witam - pomocy :(
- Ponad rok temu
-
K-K-K
- Ponad rok temu
-
Seminarium Ving Tsun - Warszawa 19-20.10.2013 r.
- Ponad rok temu
-
Nowy sezon - Szczecin
- Ponad rok temu
-
Kolejne Seminarium Wing Chun Gung Fu CRCA z Mario Lopez'em
- Ponad rok temu
-
Zaproszenie na YOU CAN FIGHT 2014
- Ponad rok temu
-
Kung Fu Łódź - zapraszam na zapisy do fajnej szkoły
- Ponad rok temu
-
Seminarium Ving Tsun - Warszawa 20-21.09.2013 r.
- Ponad rok temu
-
Wing Chun Łódź
- Ponad rok temu
-
[Niezupełnie artykuł] Dlaczego nie boks lub mma?
- Ponad rok temu