sanda - thai boxing - ostatni mecz
Napisano Ponad rok temu
higlighty:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czesc meczu (nie wszytskie walki, nie wszystkie rundy) - playlista z youtuba:
caly:
rada dla chcacych obejrzec caly mecz - nie robcie pause bo przestaje sciagac w tym momencie, dajcie na play i sie cale sciagnie i sobie obejrzycie po sciagnieciu. to jest 170 minut wiec trzeba sie uzbroic w troche cierpliwosci :wink:
Napisano Ponad rok temu
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
Napisano Ponad rok temu
przepraszam Tomek a czego się spodziewałeś.
wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
nie wiem Slawek, moze za duzo wymagam
rowniez wszystkiego najlepszego w nowym roku, mam nadzieje ze w tym roku uda nam sie spotkac ponownie
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam jak kasa pozwoli to napewno będę w Chinach. jest tylko problem lotu przez Pekin czy Szanghaj. zaproszeń na dzień dzisiejszy do Chin mam już kilka.
Napisano Ponad rok temu
nie wiem może się czepiam ale w walce Kaoklai vs Maofu wygranej przez Maofu sędzie nie zalicza obaleń w wykonaniu Kaoklaia. nie znam regulaminu więc nie mogę tego do końca skomentować. ogólne moje wrażenie jest pozytywne. w sandzie jak zwykle fajne rzuty.
rzucajacy nie moze dotknac podlogi po rzucie, nawet tylko rekawica
mnie sie podoba walka ktora chinczyk przegral, bylo zabawne ogladac jak Taj ciagle rzuca chinczykiem i w dodatku chinscy komentatorzy nie moga tego przezyc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie o zasady, bo pojawiają się opinie, że te są bardziej w stronę sandy niż mt, to prawda np, że klincz jest ograniczony, czyli nie może trwać zbyt długo? Poza tym, to miło popatrzeć na sandziaży, bo widać, że prezentują coś innego niż zawodnicy mt. Podziwiam proste boczne, mnie od tego wyłamuje w biodrze
teoretycznie 15 secund (o ile dobrze pamietam) ale bardziej to polega na nieruchomym klinczu czy zlapia sie i nie ruszaja to sedzia od razu przerywa, tutaj w tych pojedynkach jak dlugo byly kolana i zawodnicy sie przesuwali to sedzia pozwalal na kontynuowanie
Napisano Ponad rok temu
boczne kopnięcie super ale kiedyś bodajże w 2002 w TV w Yantai widziałem walki i tam koleś jeszcze lepiej kopał boczne. nawet w bardzo bliskiej odległości.
Napisano Ponad rok temu
dzięki trochę mi się rozjaśniło. sandziarze byli dobrze przygotowani do rzutów i tak powinno być. jest to jeden z mocnych punktów sandy.
boczne kopnięcie super ale kiedyś bodajże w 2002 w TV w Yantai widziałem walki i tam koleś jeszcze lepiej kopał boczne. nawet w bardzo bliskiej odległości.
niestety mlode pokolenie sandziarzy odchodzi od treningu bocznego :? wzoruja sie na walkach K1 lub po prostu im sie nie chce bo wycwiczyc boczne jest znacznie trudniej
widzialem niedawno caly turniej w ktorym zaden z zawodnikow nie kopnal ani jednego bocznego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a szkoda....bo kiedyś to była wizytówka sandziaży
szkoda
btw wszystkiego najlepszego w nowym roku Marek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Święta - tuż,tuż !!!
- Ponad rok temu
-
Shuai Chiao
- Ponad rok temu
-
shaolin
- Ponad rok temu
-
Chiny 2009 - Ving Tsun
- Ponad rok temu
-
gong li quan
- Ponad rok temu
-
Zacząć treningi Kung-fu. Kilka zdrowych pytań.
- Ponad rok temu
-
Bak Mei - klipy szkoły z Kanady
- Ponad rok temu
-
Seminarium Ving Tsun w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Real Wing Tsun - Klasa Mistrzowska
- Ponad rok temu
-
Warsztaty kung fu (PFKF)