Joker Olive Wood (NO72)
Napisano Ponad rok temu
Co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli idzie o folder to jednak zaufanie ma fundamentalne znaczenie...
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
dla takiego amatora jak ja
A do czego chciałbyś go używać...???
Napisano Ponad rok temu
[quote]
Drewno... to dobry materiał. ALE nie gwarantuje dobrego chwytu (brak jakiejkolwiek faktury może spowodować ześlizgnięcie się ręki na ostrze). Jeśli jest pomalowane (mniej problemu z konserwacją) będzie jeszcze bardziej śliskie. Jeśli jeszcze dodać kiepski profil rękojeści, może Cię spotkać przykra niespodzianka...
Ale to już właśnie zależy do jakiego celu użyjesz noża.
I jeszcze jeden WILEKI minus... brak klipsa!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A do takich "ekstremalnych" zastosowań jak: pociąć kije na ognisko, pokroić mięcho na grila czy ognisko, coś przeciąć czy pokroić jak jestem pod namiotem. :wink: Itp. Napewno nie do surwiwalu, myśliwstwa ani walki.
No... to chyba starczy... tak na oko. Ale ja wybrałbym coś innego! Widzę, że szukasz czegoś taniego. Więc, oto moje propozycje:
Colt Pony
CRKT Wrangler Lock
Gerber LST Drop Point
Gerber Microlight LST
- kosztują nie więcej niż 100 zł. Byłyby lepszym rozwiązaniem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
No obejrzałem no i niby spoko, ale te noże są z AUS6 lub 420, która tak bardzo tu została przez wszystkich zjechana...
Mam Gerbera (Ez Out) z 420. I po raz kolejny zapewniam, że to dobry nóż. A do zastosowań takich, jak twoje (i moje) jest idealny... Po co przepłacać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To akurat mam.......link jest troche...zrabany....chodzi oczywiscie o cos z oferty victorinoxa..
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
...skoro masz vict. to watpie czy bedziesz usatysfakcjonowany ostrzem z 420-tki......na zasadzie prostego porownania..
spuud
pozdrawia
eeeeeeeeeee... tam...
WSZYSTKO zależy od przeznaczenia noża...
Napisano Ponad rok temu
nie werzylbym w te hiszpanska 440 bo w wielu przypadkach ona nawetNo obejrzałem no i niby spoko, ale te noże są z AUS6 lub 420, która tak bardzo tu została przez wszystkich zjechana...
kolo440stki nie lezala :wink:
Napisano Ponad rok temu
nie werzylbym w te hiszpanska 440 bo w wielu przypadkach ona nawet
kolo440stki nie lezala
Joker podobno nie jest złą firmą...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak będzie chciał otworzyć butelkę albo coś przykręcić? Ja już bym wolał od tego czegoś Victrinoxa bo jest z dużo lepszej stali.Jak chcesz czymś takim robić to samo co Victorinoxem to na pewno ci wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
A jak będzie chciał otworzyć butelkę albo coś przykręcić? Ja już bym wolał od tego czegoś Victrinoxa bo jest z dużo lepszej stali.Jak chcesz czymś takim robić to samo co Victorinoxem to na pewno ci wystarczy.
Victrinoxa zawsze mam. Chodzi mi o nóż z funkcją "nóż" a nie śrubokręt, nożyczki, pilnik, otwieracz, dysk twardy (!) itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Buck BU277
- Ponad rok temu
-
Refleksje o nożu i życiu... :)
- Ponad rok temu
-
A propos Mad Doga
- Ponad rok temu