- Forum-kulturystyka.pl
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: PaDa
O mnie
Nauka/Sport.
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 27
- Odwiedzin: 3242
- Wiek: 45 lat
- Urodziny: Marzec 14, 1979
-
Lokalizacja
Warszawa
-
Płeć
Mężczyzna
-
Zainteresowania
Biologia, medycyna/sport.
Previous Fields
-
Wzrost [cm]
193
-
Waga [kg]
90
Kontakt
- Strona WWW
#54186 ODCHUDZANIE; wyłącznie jako, RACJONALNE ŻYWIENIE !!
Napisane przez w Ponad rok temu
Ad. 60. TEMAT.
__PODPOWIEDŹ:
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 4: OTYŁOŚĆ, Cukrzyca typu 2; ELIMINACJA !!
__:
hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
50. TEMAT:
CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !!
__: http://www.hotfrog.p...iedza-tak-11408
Zobacz też: 8)
http://www.fotosik.p...d62c01c41e.html
http://www.fotosik.p...26342c22b4.html
http://www.fotosik.p...0bc4866e89.html
http://www.fotosik.p...b14914b127.html
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
__PODPOWIEDŹ:
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 4: OTYŁOŚĆ, Cukrzyca typu 2; ELIMINACJA !!
__:
hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
50. TEMAT:
CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !!; MEDYCYNA, wiedza, tak !!
__: http://www.hotfrog.p...iedza-tak-11408
Zobacz też: 8)
http://www.fotosik.p...d62c01c41e.html
http://www.fotosik.p...26342c22b4.html
http://www.fotosik.p...0bc4866e89.html
http://www.fotosik.p...b14914b127.html
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
#53810 POZIOM CUKRU powinien być, W NORMIE i na DŁUUUUGO !!!
Napisane przez w Ponad rok temu
__PODPOWIEDŹ:
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 1: ENERGIA, jako warunek ŻYCIA !!
__:
hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
35. TEMAT:
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
__: http://www.hotfrog.p...Jaki-osąd-11406
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
You Tube_______: INSTYTUTIRLKRAKOW
TEMAT Nr 1: ENERGIA, jako warunek ŻYCIA !!
__:
hotfrog_______: INSTYTUT IRL KRAKÓW
35. TEMAT:
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
__: http://www.hotfrog.p...Jaki-osąd-11406
Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
- 1
#41563 ODCHUDZANIE; wyłącznie jako, RACJONALNE ŻYWIENIE !!
Napisane przez w Ponad rok temu
MOTTO: INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS ŻYWIENIOWY. Jaki osąd ?!
60. TEMAT:
_MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści LOGICZNE tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !!
ZAWSZE w żywieniu NALEŻY pamiętać o kilku REGUŁACH odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!
Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 20 a 70 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal IDENTYCZNIE, ponieważ liczy się ZAWSZE SKŁAD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez człowieka, WOBEC którego, poszczególne NARZĄDY wykonują WYUCZONE przez miliony lat reakcje, DŁUGIM procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.
Dlatego też, przy diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu:
1. ENERGIA:
to głównie, jako podstawa __CHLEB typu KR-IRL. IŻ=26%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej !!;
_ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
2. MIĘSA:
wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.
3. RYBY:
chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.
4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.
5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.
6. WARZYWA:
wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
__GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp.
7. NABIAŁ:
CAŁY I WSZYSTKIE przetwory nabiałowe: W Y K L U C Z O N Y !!.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy.
Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem.
P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.
7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają __WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.
8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd.
To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.
9. MĄKA:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
10. CUKIER: spożywczy, biały i brązowy,
Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.
11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !!, herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony.
Alkohol DOZWOLONY to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.
Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem,
W A R T O !!, po prostu, zwyczajny NIEZBĘDNIK.
12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK
smażenie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: smażymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.
MOTTO:
z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!.
W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki !!;
_pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
__NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki.
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. __ok. 200 pozycji.
Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ i ODCHUDZAĆ nasz organizm !!.
KONKLUZJA finalna:
ilość żywności należy BEZWZGLĘDNIE dostosować do trybu życia, czyli ZAPOTRZEBOWANIA energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków ENERGII
u człowieka jest bez wątpienia, __CHLEB typu KR-IRL.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, a nie puste FRAZESY.
Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia.
Dopiero WTEDY mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia,
a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę P R A W D biologicznych.
MOTTO: MĄDROŚĆ człowieka polega na RESPEKTOWANIU prawd przyrody i nie zmienianiu jej ZASAD.
Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/: Patryk DALEY, Warszawa
P. S. CHLEB typu KR-IRL. Produkt po upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ=26%. __NISKIE węglowodany, czyli GLUKOZA naturalna.
60. TEMAT:
_MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści LOGICZNE tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE !!
ZAWSZE w żywieniu NALEŻY pamiętać o kilku REGUŁACH odżywiania człowieka; tzw. NIEZMIENNYCH !!
Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 20 a 70 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal IDENTYCZNIE, ponieważ liczy się ZAWSZE SKŁAD PIERWIASTKOWY produktu zjedzonego przez człowieka, WOBEC którego, poszczególne NARZĄDY wykonują WYUCZONE przez miliony lat reakcje, DŁUGIM procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA.
Dlatego też, przy diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu:
1. ENERGIA:
to głównie, jako podstawa __CHLEB typu KR-IRL. IŻ=26%
Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza TOKSYCZNA mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego MUSISZ koniecznie sam. Tylko bez MIODU, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej !!;
_ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/
2. MIĘSA:
wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna.
3. RYBY:
chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !!.
4. OWOCE MORZA:
tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów.
5. OWOCE:
Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy.
6. WARZYWA:
wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz.
__GLUKOZA naturalna; to R Y Ż, wszystkie K A S Z E, O w o c e, W A R Z Y W A. Logika myślenia, postęp.
7. NABIAŁ:
CAŁY I WSZYSTKIE przetwory nabiałowe: W Y K L U C Z O N Y !!.
Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy.
Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem.
Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem.
P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m.
7a. JAJA:
Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE.
P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają __WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza.
8. WĘDLINY:
Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego
o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany,
i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd.
To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ.
9. MĄKA:
GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
10. CUKIER: spożywczy, biały i brązowy,
Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !.
GLUKOZA nienaturalna; to MĄKA, Cukier. IRRACJONALNE zachowania, CZĘSTA zmiana nastroju.
11. NAPOJE:
kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !!, herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony.
Alkohol DOZWOLONY to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe.
Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za ELEMENTARZEM, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem,
W A R T O !!, po prostu, zwyczajny NIEZBĘDNIK.
12. PRZYGOTOWANIE do spożycia:
gotowanie w wodzie; TAK
gotowanie na parze; TAK
pieczenie wg uznania; TAK
smażenie na patelni; TAK
jest tylko WARUNEK podstawowy: smażymy ZAWSZE na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku.
MOTTO:
z tej klasy TYTULARNYM PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA !!.
W Y S T A R C Z Y zapoznać się z treścią książki !!;
_pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu.
__NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki.
Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. __ok. 200 pozycji.
Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, OPANOWYWAĆ i ODCHUDZAĆ nasz organizm !!.
KONKLUZJA finalna:
ilość żywności należy BEZWZGLĘDNIE dostosować do trybu życia, czyli ZAPOTRZEBOWANIA energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków ENERGII
u człowieka jest bez wątpienia, __CHLEB typu KR-IRL.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Wartość stanowią WYNIKI badań LABORATORYJNYCH, a nie puste FRAZESY.
Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. __INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia.
Dopiero WTEDY mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia,
a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę P R A W D biologicznych.
MOTTO: MĄDROŚĆ człowieka polega na RESPEKTOWANIU prawd przyrody i nie zmienianiu jej ZASAD.
Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant __INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/: Patryk DALEY, Warszawa
P. S. CHLEB typu KR-IRL. Produkt po upieczeniu w piekarniku, pieca domowego.
__INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ=26%. __NISKIE węglowodany, czyli GLUKOZA naturalna.
- 1
#38228 POZIOM CUKRU powinien być, W NORMIE i na DŁUUUUGO !!!
Napisane przez w Ponad rok temu
MOTTO:
GLUKOZA nienaturalna; to; WYSOKIE węglowodany, czyli ZAKAZ !!.
W trakcie WYSIŁKU fizycznego, co oczywiste POZIOM GLUKOZY spada. Glukoza jest bowiem potrzebna komórkom organizmu, jako energia. Gdy mamy duży wysiłek, to i poziom spada szybciej. Co wtedy; POTRZEBNA jest glukoza, a wiadomo, że GLIKOGEN to glukoza zmagazynowana, prościej to dużo glukozy jednocześnie.
Ale ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru MUSIMY uzupełnić, a więc podnieść SZYBKO !!.
A który rodzaj glukozy wchłania się szybko, i szybko podnosi POZIOM cukru we krwi, dając komórkom ENERGIĘ, też na dłużej: cukry proste i złożone razem, ale MUSZĄ to być tzw. NISKIE węglowodany.
Wyjaśniam: chodzi o to, aby dostarczając organizmowi energię, D U Ż O !! energii, dostarczyć tej tzw. GLUKOZY naturalnej. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi, np. banan, winogrono, kasza jaglana, Chleb typu KR-IRL, daje wówczas energię i masz wtedy uczucie SYTOŚCI, nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten poziom utrzymać długo.
Brzmi to jak FICTION, ale wreszcie taki produkt mamy. To; Chleb typu KR-IRL. Co w nim jest takiego ?!.
WYJAŚNIAM: Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 17-18% wzrostu, na ok.
1,5 godz.. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, wchłania się po ok. 60 min., czyli nie od razu, i wchłania się DŁUGO !!.
Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten
największy wzrost, w ryżu po 60 minutach.
POZIOM CUKRU, jego wzrost po spożyciu produktu zawierającego węglowodany znajdziesz na stronie; ADRES: http://www.magdalirl...o.pl/index8.php
P. S. Gdy sobie to sam zbadasz to Ci się potwierdzi.
REASUMUJĄC kasza dział szybko i krótko, a potem zaczyn działać ryż, to tak w skrócie.
Aby uzyskać nieco więcej ENERGII np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu, kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane, ale tylko TROCH Ę, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze SKROBII, a to węglowodany złożone w kaszy i ryżu, a wówczas mamy WIĘCEJ ENERGII, szybko i z uwagi na ryż długo wchłaniającej się do naszej KRWI.
ZYSKUJEMY, szybko i na DŁUGO ogrom E N E R G I I !!!!.
No ale, gdy ćwiczysz dużo i długo, to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie, Chleba typu KR-IRL, zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem, z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to ODŻYWIENIE, to Ci nie podpowiadam, bo wiadomo, że biologicznie WZORCOWE !!.
Największy MINUS, tego chleba, ja oczywiście żartuję, to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, i nikt nie chce go ugotować i upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest GŁĘBSZY, ten kryzys to NIESTETY; kryzys L O G I K I !!.
Na koniec taka refleksja o mnie, a dla Ciebie żart. Ja ważę 100 kg, 193 cm, gdy się urodziłem ważyłem 4 kg. Pytanie, skąd się wzięło jeszcze DODATKOWE 96 kg. Odpowiedź: z jedzenia OCZYWIŚCIE !!. No i czy warto jeść i budować swój organizm, tzw. ŚMIECIOWYM jedzeniem ?!.
Napisałeś, FRUKTOZA, ale zapamiętaj że fruktoza tzw. NATURALNA to nie występuje. Tę którą kupisz
w APTECE lub sklepie ekologicznym, jest produktem obróbki chemicznej i ma tyle wspólnego z naturalną fruktozą, co cukier biały z naturalnym zdrowym burakiem cukrowym, który jako warzywo jest produktem zdrowym. Fruktoza ta sklepowa, bo innej nie ma, podnosi poziom cukru ok. 33% po jej spożyciu, i daje szybką energię, ale NIEPOŻĄDANĄ dla zdrowego TWOJEGO organizmu.
CZEKOLADA: to;
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości,
i cukrzycy typu 2,
40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. TRANS !!.
Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim ZDROWIU, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!.
Fabryki SMAKU działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny MARKETING, a jakże.
Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, bo SMACZNIEJSZE.
UŻYŁEŚ sformułowania; pobudzenie INSULINY. Jest oto tak; insulina, to w skrócie, wydzielana jest przez NARZĄD o nazwie; TRZUSTKA. Jej celem głównym jest dostarczenie wszystkim komórkom TWOJEGO organizmu, glukozy jako energii do Ż Y C I A, a trzustka wydziela jej taką ILOŚĆ; zdrowy narząd, jaką STYMULUJE do wydzielenia, dostarczony węglowodan, czyli np. GLUKOZA.
Jakość węglowodanu i ilość, oceniają tabele wg z tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY.
Wystarczy zapoznać się z książką;
pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
P. S.
Patrz Chińczycy, jest Ich 1,2 mld ludzi ile mają energii do pracy i do rozmnażania się, że nie można Ich powstrzymać, a energię przecież CZERPIĄ, głównie z RYŻU i z KASZ.
Hindusi z INDII podobnie (900 mln ludzi).
Uważaj jednak z tym chlebem, bo Twoja dziewczyna na spotkania będzie musiała zabierać WSPOMAGAJĄCO, ze dwie, również SZCZĘŚLIWE przyjaciółki.
Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł.
Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.
Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/: Patryk DALEY, Warszawa
GLUKOZA nienaturalna; to; WYSOKIE węglowodany, czyli ZAKAZ !!.
W trakcie WYSIŁKU fizycznego, co oczywiste POZIOM GLUKOZY spada. Glukoza jest bowiem potrzebna komórkom organizmu, jako energia. Gdy mamy duży wysiłek, to i poziom spada szybciej. Co wtedy; POTRZEBNA jest glukoza, a wiadomo, że GLIKOGEN to glukoza zmagazynowana, prościej to dużo glukozy jednocześnie.
Ale ten ubytek, czyli spadek poziomu cukru MUSIMY uzupełnić, a więc podnieść SZYBKO !!.
A który rodzaj glukozy wchłania się szybko, i szybko podnosi POZIOM cukru we krwi, dając komórkom ENERGIĘ, też na dłużej: cukry proste i złożone razem, ale MUSZĄ to być tzw. NISKIE węglowodany.
Wyjaśniam: chodzi o to, aby dostarczając organizmowi energię, D U Ż O !! energii, dostarczyć tej tzw. GLUKOZY naturalnej. I powinna to być glukoza taka, która szybko wchłania się do krwi, np. banan, winogrono, kasza jaglana, Chleb typu KR-IRL, daje wówczas energię i masz wtedy uczucie SYTOŚCI, nie jesteś głodny. To uczucie sytości i długi czas w którym nie powinieneś i nie będziesz głodny, uzyskasz zjadając glukozę, która szybko wchłonie się Tobie do krwi, ale nie powinna podnieść poziomu zbyt wysoko, bo otyłość, bo cukrzyca typu 2, jednak musi ten poziom utrzymać długo.
Brzmi to jak FICTION, ale wreszcie taki produkt mamy. To; Chleb typu KR-IRL. Co w nim jest takiego ?!.
WYJAŚNIAM: Kasza jaglana gotowana podnosi poziom cukru po spożyciu ok. 17-18% wzrostu, na ok.
1,5 godz.. Wchłania się szybko. Ryż, biały lub brązowy, podnosi poziom cukru o ok. 18-20% wzrostu po spożyciu, wchłania się po ok. 60 min., czyli nie od razu, i wchłania się DŁUGO !!.
Kasza jaglana zawiera skrobię, ryż też, a mimo to kasza wchłania się już po 15 minutach, tj. mamy ten
największy wzrost, w ryżu po 60 minutach.
POZIOM CUKRU, jego wzrost po spożyciu produktu zawierającego węglowodany znajdziesz na stronie; ADRES: http://www.magdalirl...o.pl/index8.php
P. S. Gdy sobie to sam zbadasz to Ci się potwierdzi.
REASUMUJĄC kasza dział szybko i krótko, a potem zaczyn działać ryż, to tak w skrócie.
Aby uzyskać nieco więcej ENERGII np. poziom wzrostu 26%, to zwyczajnie po ugotowaniu, kaszę i ryż wystarczy upiec, bo wtedy w tym produkcie zostają rozerwane, ale tylko TROCH Ę, wiązania międzycząsteczkowe w strukturze SKROBII, a to węglowodany złożone w kaszy i ryżu, a wówczas mamy WIĘCEJ ENERGII, szybko i z uwagi na ryż długo wchłaniającej się do naszej KRWI.
ZYSKUJEMY, szybko i na DŁUGO ogrom E N E R G I I !!!!.
No ale, gdy ćwiczysz dużo i długo, to wystarczy, że taką kromeczkę lub dwie, Chleba typu KR-IRL, zjesz sobie w trakcie ćwiczeń np. co ok. 2-3 godziny. A z czym: z bananem, z winogronem lub z ugotowanym burakiem czerwonym. Jakie to ODŻYWIENIE, to Ci nie podpowiadam, bo wiadomo, że biologicznie WZORCOWE !!.
Największy MINUS, tego chleba, ja oczywiście żartuję, to fakt że na tym chlebie nikt nie zarabia, i nikt nie chce go ugotować i upiec. Wiesz dlaczego, bo mamy obecnie kryzys finansowy, ale inny kryzys jest GŁĘBSZY, ten kryzys to NIESTETY; kryzys L O G I K I !!.
Na koniec taka refleksja o mnie, a dla Ciebie żart. Ja ważę 100 kg, 193 cm, gdy się urodziłem ważyłem 4 kg. Pytanie, skąd się wzięło jeszcze DODATKOWE 96 kg. Odpowiedź: z jedzenia OCZYWIŚCIE !!. No i czy warto jeść i budować swój organizm, tzw. ŚMIECIOWYM jedzeniem ?!.
Napisałeś, FRUKTOZA, ale zapamiętaj że fruktoza tzw. NATURALNA to nie występuje. Tę którą kupisz
w APTECE lub sklepie ekologicznym, jest produktem obróbki chemicznej i ma tyle wspólnego z naturalną fruktozą, co cukier biały z naturalnym zdrowym burakiem cukrowym, który jako warzywo jest produktem zdrowym. Fruktoza ta sklepowa, bo innej nie ma, podnosi poziom cukru ok. 33% po jej spożyciu, i daje szybką energię, ale NIEPOŻĄDANĄ dla zdrowego TWOJEGO organizmu.
CZEKOLADA: to;
35-40% cukru, biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie NEGATYWNA, bo plaga otyłości,
i cukrzycy typu 2,
40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. TRANS !!.
Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim ZDROWIU, powinna być produktem zdecydowanie ZAKAZANYM !!.
Fabryki SMAKU działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny MARKETING, a jakże.
Indianin z dżungli BRAZYLIJSKIEJ, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, bo SMACZNIEJSZE.
UŻYŁEŚ sformułowania; pobudzenie INSULINY. Jest oto tak; insulina, to w skrócie, wydzielana jest przez NARZĄD o nazwie; TRZUSTKA. Jej celem głównym jest dostarczenie wszystkim komórkom TWOJEGO organizmu, glukozy jako energii do Ż Y C I A, a trzustka wydziela jej taką ILOŚĆ; zdrowy narząd, jaką STYMULUJE do wydzielenia, dostarczony węglowodan, czyli np. GLUKOZA.
Jakość węglowodanu i ilość, oceniają tabele wg z tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY.
Wystarczy zapoznać się z książką;
pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
P. S.
Patrz Chińczycy, jest Ich 1,2 mld ludzi ile mają energii do pracy i do rozmnażania się, że nie można Ich powstrzymać, a energię przecież CZERPIĄ, głównie z RYŻU i z KASZ.
Hindusi z INDII podobnie (900 mln ludzi).
Uważaj jednak z tym chlebem, bo Twoja dziewczyna na spotkania będzie musiała zabierać WSPOMAGAJĄCO, ze dwie, również SZCZĘŚLIWE przyjaciółki.
Artykuł ten MOŻE być wykorzystany przez W S Z Y S T K I C H pragnących, Ż Y Ć dłużej i zdrowiej.
I N S T Y T U T naukowo-badawczy im. Prof. Ryszard Lorenca w Krakowie, Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 012 359 70 15, telefon/fax: 012 358 77 30
ARTYKUŁ jest oczywiście do W O L N E G O wykorzystania.
Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią I D E N T Y F I K A C J Ę zjawisk, które są wyewoluowane przez P R Z Y R O D Ę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić.
Takie PRZESŁANIE ma ten właśnie artykuł.
Chodzi też o to, że stale MÓWIMY o rozszerzaniu się chorób tzw.
PLAGA OTYŁOŚCI, oraz; PLAGA CUKRZYCY TYPU 2, jako o chorobach cywilizacyjnych.
Dla nas tj. INSTYTUTU IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy;
PRAWDZIWEJ i JASNEJ, oraz Ł A T W E J do potwierdzenia. Dopiero WTEDY mówimy
o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia PRECYZYJNĄ ocenę
P R A W D biologicznych. Ten artykuł ma takie właśnie P R Z E S Ł A N I E.
Autorem powyższego artykułu jest: P. Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW.
A r t y k u ł dzięki uprzejmości autora, zamieścił/: Patryk DALEY, Warszawa
- 1
-
Jakie feromony moglibyście polecić?
- 2 tygodni temu
-
Tabletki Penilarge
- Miesiąc temu
-
Brak ochoty na seks po treningu
- Miesiąc temu
-
Witam wszystkich
- Miesiąc temu
-
Meltamin - Odchudzanie
- Miesiąc temu
-
Suplementy Zdrowia i Urody
- 2 miesiące temu
-
Suplementy Zdrowia i Urody
- 2 miesiące temu
-
Nicotinon - Pozbywanie sie Palenia
- 2 miesiące temu
-
Zdalna księgowość dla małej firmy.
- 4 miesiące temu
-
Najlepsza kawa w Olsztynie - gdzie?
- 4 miesiące temu