Poszukuję książek - walka wręcz
Napisano Ponad rok temu
Poszukuję trzech książek - walka wręcz, w jakiejkolwiek postaci - cyfrowej, ksero, oryginał:
Walka wręcz i pokonywanie przeszkód / Mikołaj Aławier. Warszawa : Wydawnictwo Ministerstwa Obrony Narodowej, 1952.
Metodyka nauczania obowiązujących zakresów walki wręcz : poradnik metodyczny
oprac. Roman Subdarzewski, Romuald Żołciański ; Wyższa Oficerska Szkoła Samochodowa. Zakład Wychowania Fizycznego
Piła : WOSS , 1990
Metodyka i systematyka nauczania ćwiczeń walki wręcz : (Skrypt) / Jacek Świderski ; Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Pancernych ; Cykl Szkolenia Fizycznego i Podwodnego.
Jeśli ktoś może poratować, z góry dzięki.
Napisano Ponad rok temu
jeżeli jesteś z Warszawy to mogę Ci ją porzyczyć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzięki za odpowiedź, ale ja szukam konkretnych tytułów. Obie książki Martina posiadam.
czarny msciciel
Mogło to być Judo w samoobronie Skuta, chyba że to było wydawnictwo wewnętrzne, wtedy szukaj wiatru w polu. Bez tytułu lub autora ani rusz.
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie jakies ksiazki Kondratowicza albo Milkowskiego mi sie musialy zachowac a ta nie:(
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hebda i ktoś tam, bzduryglupie pytanie ale nosze sie z nim od jakiegos czasu - pamietam ze w mlodosci bylem posiadaczem m.in. takiej ksiazki do samoobrony wydanej w polsce i przez polakow demonstrowana- w ktorej we wstepie 2 panow - zaznaczalo ze techniki pokazane w tej ksiazce sa nauczane na potrzeby bodajze sluzb specjalnych agenturalnych i nie maja absolutnie nic wspolnego ze sztukami walki pochadzacymi ze wschodu. To byly proste techniki, typu uderzenie nasada dloni w mostek aby spowodowac zaburzenia rytmu pracy serca - tak to bylo opisane. Demonstrowalo to jak pisalem 2 panow w zwyklych ciuchach. wtedy nie docenilem tej ksiazki i sie jej pozbylem bo wierzylem w rozne karati:) a teraz bym chetnie przejrzal...jakies pomysly czy takich ksiazek jest legion? teraz to chodzi za mna a ksiazke widzialem z 17 lat temu
nie wiem czy chce mi się przewalać strych u rodziców
Napisano Ponad rok temu
dzieki, szkoda ze bzdury, dla sentymentu sobie pewnie poszukam PDF
Napisano Ponad rok temu
Niekonwencjonalne metody w walce wręcz 1994
Trening w walce wręcz 1995
Samoobrona kobiet 1992
Podręcznik do walki wręcz 1994
Wydawnictwo karate, Tarnów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1