kubotan
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem pewien czy pomysł z doczepionym karabinkiem, kluczami itp jest do końca trafiony.
Kiedyś sporo ćwiczyłem różnymi wersjami kubotanu (właśnie z doczepionymi kluczami) i przyznam że dużo lepiej mi się uderzało w cel bez tych kluczy. Do tego jeśli jest karabińczyk , klucze itp to napastnik może za to złapać.
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś nie ma o tym pojęcia, wygląda cyrkowo-magicznie.
Mimo wszystko to działa, problemem jest timing i skuteczność uchwytu, czyli, nie w każdej sytuacji uda nam się w ten a nie inny sposób zastosować kubotan, czy jako taki uciśk punku witalnego. No, ale po to ćwiczy się mnogość technik, żeby z jednej móc płynnie przejść do drugiej.
Wiele ludzi na zachodzie, bardziej nawet niż na Dalekim Wschodzie, mocno zajmuje się tym tematem, u nas chyba nadal mało popularnym.
Napisano Ponad rok temu
Jak jest ciezki to dodatkowo zwieksza mase piesci.
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie miałeś kubotana w ręce. :wink:Jak jest ciezki to dodatkowo zwieksza mase piesci.
Myślę, że w trakcie walki ciężko byłoby zastosować jakiekolwiek uciski na punkty witalne. Może z zaskoczenia, ale trzeba by je dobrze dobrze przećwiczone, a w Polsce się jeszcze tego nie trenuje w zbyt wielu miejscach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Post WWII German army combatives
- Ponad rok temu
-
Staż "Combat 56" 23,24 marca 2013r. Żary (woj. Lub
- Ponad rok temu
-
Ruskaja Bojewaja Psichotechnika. Biezkontaktnyj boj
- Ponad rok temu
-
Czy w Ostrowcu Świętokrzyskim można trenować Crav MAge?
- Ponad rok temu
-
TECHNIKI INTERWENCJI
- Ponad rok temu
-
Krav maga Łódź
- Ponad rok temu
-
Pełnometrażowe filmy z Kelly McCann'em na Youtube
- Ponad rok temu
-
Nieznany podręcznik Fairbairna