10-ty staż z Sensei Pascalem Guillemin - 25-26.02.2012
Napisano Ponad rok temu
W imieniu klubu Shin Dojo z Poznania zapraszam na
10-ty jubileuszowy staż z Sensei Pascalem Guillemin (5 dan)
Troszeczkę więcej o Sensei Guillemin jest na stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Do zobaczenia na macie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może z tego samego powodu, z którego Ty nie potrafisz napisać poprawnie jednego zdania po polsku. ;-)dlaczego facet z 5. danem, ktory calkiem sporo jezdzi po swiecie nie jest sie w stanie nauczyc porzadnie po angielsku?
Z plakatu wynika, że będzie muay thai. A brazylijskie jiu jitsu też będzie?
Napisano Ponad rok temu
Akahige, wpadnij, to sobie sprawdzisz :-P Chcesz, to Cie przekimam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Odnośnie znajomości angielskiego Pana Pascalem Guillemin, to na stronie organizatorów jest napisane że występował w filmach anglojęzycznych, więc chyba daje radę.
Znalazłem też pokaz z jego udziałem w Bercy zeszłego roku i jak dla mnie to ładne, przyzwoite dynamiczne Aikido. I nie żebym się czepiał, ale dlaczego na plakacie i w czasie pokazu przy blokowaniu low kicków, ręka od strony nogi blokującej jest opuszczona na wysokość pasa?
Napisano Ponad rok temu
Bo to aiki muay thai, w którym nie chodzi o skutecznosć, kylko, dajmy na to o...O wiem! O kontakt!I nie żebym się czepiał, ale dlaczego na plakacie i w czasie pokazu przy blokowaniu low kicków, ręka od strony nogi blokującej jest opuszczona na wysokość pasa?
Nie przejmuj się, ja się pierwszy tego czepiłem jakieś 1,5 roku temu ( w temacie o aikidockich autorytetach ). Wtedy jeden taki się obraził, że krytykuję mistrza. ;-)
Więc zaraz też dostaniesz opierd...
Napisano Ponad rok temu
A gdyby w pokazówkach Aikido chodziło o skuteczność, to byśmy stratowali z gardy, a nie naszej archaicznej pozycji, ale pytam, bo może nie chodzi tutaj o pewien ładny "efekt wizualny", a jest to postawa czymś umotywowana.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam Serdecznie.
Grzegorz Krzywicki ;-)
Napisano Ponad rok temu
No przecież mówiłem, że jak nie ma nic o skuteczności, to na forum robi się nudno. ;-)Widzę, że gawiedź się nudzi i nic ostatnio się nie działo...
A Ty, Nakazawa, tak się nie napinaj. Bo Ci żyłka strzeli.
A Pascal fajny chłop jest i na pewno wie, jak się kopie i blokuje "lou kingi":
Napisano Ponad rok temu
Nie zgadzaj sie !!! Mnie już wykorzystał i porzucił, nie dzwoni, nie pisze... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:Akahige, wpadnij, to sobie sprawdzisz :-P Chcesz, to Cie przekimam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiod, Akahige, mistrzowie interpretacji fotek dawajcie do Poznania. Sensei wszelkie wątpliwości na pewno wam wyjaśni, bo człek to otwarty na rozmowy. Mimo, że jego angielski nie jest doskonały jak Bujin'a ;-) to na pewno komunikatywny. Akahige, to jak? Kimasz u mnie? Voi nocuje o koleżanki ;-) A i piwkiem domowej roboty poczęstuję ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
1 % dla Jacusia
- Ponad rok temu
-
Fotorelacja z pokazu hapkido Krakow 15.01. 2012
- Ponad rok temu
-
Staż w Warszawie z Pawłem Zdunowskim :)
- Ponad rok temu
-
Zaproszenie na cykl kursów edukacyjnych WOKÓŁ AIKIDO
- Ponad rok temu
-
Styczniowe warsztaty aikido z Markiem Podolczyńskim 4 dan!
- Ponad rok temu
-
staż wszechstylowy :-)
- Ponad rok temu
-
Polskie 6 dany
- Ponad rok temu
-
Warto poczytac
- Ponad rok temu
-
Roznego rodzaju dywagacje